Kopyalama hatası oluyo acele yardım

Sponsorlu Bağlantılar

güvercin

güvercin

Üye
    Konu Sahibi
Kopyalama hatası oluyo acele yardım
:yardim: arkadaşlar cd den masaüstüne dosya kopyalıyorum "veri hatası(döngüsel artıklık denetimi)" diye uyarı veriyo bu ne anlama geliyo bunu nasıl düzeltebilirim aynı dosyayı daha önce yine cd den masaüstüne kopyaladığımda hiç bir sorun çıkmamıştı yardımlarınızı dört gözle ve acil olarak bekliyorum saygılar:yardim:

perfectlover

Üye
Daha önce hiç rastlamadım böyle bir hataya. İlginç. Üstelik aynı CD ile daha önce aynı hedefe kopyalama yapabildiğini de söylediğine göre daha da ilginç. Bir de "hedef"i değiştirmeyi dene bakalım. Masaüstü yerine örneğin 'Belgelerim'e kopyalamayı dene. Aynı hatayı verecek mi acaba. Bir de şu var. Kopyalama işlemi gerçekleşirken bilgisayarında fazla ram harcayan başka bir işle meşgul olduysan geçici olarak bir hata verecektir. Ancak bundan dolayı böyle bir "hata mesajı" vereceğini sanmıyorum.

kurt bey

kurt bey

Üye
basit cd yi okuyamıyor ve bundan kaynaklanan bi hata imkanınvarsa başka bi cdroma takıp dene yada cdyi temizle

karides

Üye
"Güvercin" arkadaşımız 31.07.2006 tarihinde mesajını yazmış ve bu tarihe kadar büyük ihtimalle de sorununu çözmüştür. Ancak aynı sorunla karşılaşacak başka arkadaşlarımız için ben bir kaç şey yazayım.
Bu uyarı (2) ihtimal halinde ortaya çıkar.
Birincisi (ki genelde bu olur) : Cd'de bir arıza olabilir (ki bu durumda çözüm yeni bir cd'den uygulamayı denemekteir) veya CDROM, cd'de kayıtlı medyayı desteklemiyordur (ki bu durumda çözüm CDROM'u üreten firmanın internet sitesinden firmware yüklenebilir) veyahut da CDROM artık CD okuyamayacak durumdadır (yani ömrünü tamamlamıştır)
İkincisi ise (ender olarak görünür) Windows işletim sisteminin CDROM merkezli bir sistem arızası olabilir. Bu durumda hiçbir onarım, sitemi çalışır hale getirmiyor. Kesinlikle en etkili çözüm FORMAT.

Ancak elindeki CD'de acilen kopyalama yapması gereken arkadaşalar şu yolu izleyebilir.
1) Clone Cd ile image alıp, "image"ı bilgisayardan çalıştırıp kopyalayın.
2) Yukarıdaki işlem olmazsa Nero ile aynı işlemi tekrarlayın.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Konuları gereksiz yere hortlatmayalım lütfen...

:locked:

Üst Alt