Köpek Irklarının Atası MASTİFLER!

Sponsorlu Bağlantılar

maxirıdvan

Üye
    Konu Sahibi
Köpek Irklarının Atası MASTİFLER!
MASTİFLER IRKLARI

Napoliten Mastif
Napoliten Mastif ciddi görünümlü güçlü ve iri bir köpektir. Dikdörtgen ve adaleli bir vücudu, iri bir kafası ve bol kırışıklığı vardır. Yüzdeki kırışıklıklar çene altına oradan da belirgin boyun altı sarkıntısı olarak daha aşağı doğru devam eder. Kafatası geniş, kulak arası düz ve burun iridir. Dişler makas ya da level ısırışla kapanır. Köpeklerin savaş ve dövüşlerde kullanıldığı ilk günlerde gelenek olarak kulaklar ve kalın kuyruğun 1/3'ü kesilirdi. Kısa ve sert kürkü sık ve düzdür. En yaygın renk mavimsi gridir. Ondan sonra siyah gelir. Kahverengi köpekler nadirdir. Neo tek renk ya da kaplan desenli de olabilir. Koyu renkler gece iyi saklanmasını ve davetsiz misafirleri gafil avlamasını sağlar. Göğüs ve parmaklarda çok az beyaz kabul edilebilir. Yüzde beyaz leke hiç olmamalıdır. Yavrular mavi gözlü doğar. Bu renk daha sonra koyulaşır. Erişkinlerin gözleri kürk rengine göre değişiklik gösterir. Napoliten Mastif gevşek, yuvarlanırcasına kedimsi bir yürüyüşe sahiptir.




DOGO ARGENTİNO(HASTASIYIM HAYIRLISIYLA ALICAM)
Dogo Argentino, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. Alın dışa doğru çıkınılıdır, burun ucuna doğru yumuşak bir kıvrımla sonlanır. Uzun güçlü çenesi ve güçlü dişlerle tamamlanan başı oldukça büyüktür ve bir bütünlük oluşturur. Güçlü dişler makas tarzı, birbirini karşılayacak şekildedir. Kulakları uzun ve kıvrık olarak kabul edilmekle birlikte kesilerek dik olarakta kabul görmüştür. Kesik kulaklar bakışına daha sert bir görünüm kazandırmaktadır. Dikkatli, akıllı ve tetikte bir ifadeye sahip olan gözler koyu kahverengi veya koyu ela renkte olabilir. Burun ucu daima siyah renktedir. Göğüs kafesi geniş ve oldukça derindir. Kare şeklini andıran bu geniş göğüs yapısı güçlü bir görünüm kazandırır. Vücüdu beyaz, sık, parlak ve ipeksi düz tüylerle kaplıdır. Tüyler tek tabakalı ve kısadır. Boyun bölgesindeki gevşek deri yapısı boyuna esneklik kazandırdığından av sırasında korunmasına yardımcıdır. Kuyruğu oldukça uzundur ve sürekli aşağıda taşıdığı kuyruğunu ancak heyecanlandığı zaman yukarıda sallar.






Presa Canario
Canary ırkı köpekler güçlü, kuvvetli köpeklerdir. Uzun, geniş, köşeli olan baş kareye yakın biçimdedir ve iri, belirgin bir kafa yapısı vardır. Burun, ağız ve çene kısımları enli, geniş yapıdadır. Göğüs derin ve belirgindir. Kalça bölümü hafifçe yüksek biçimdedir. Bu ırk köpeklerin derileri kalındır. Renkleri kahverengi ve tonlarındadır. Vücutlarında bazen beyaz işaretlerde görülür. Vücutları iri kemikli yapıdadır ve güçlü kaslara sahiptir. Gözleri genellikle kırpışmış gibi hafif aralık bir şekildedir.





Bull Mastif
Güçlü Mastiff köpeklerinin melezlendirilmesiyle elde edilendaha küçük yapıda fakat aynı oranda cesur atak ve güçlü bir türdür. Geçen yüzyılın ikinci yarısında İngilter'de türetilen Bull Mastiffler döğüş ve bekçi köpeği olarak kullanılmışlardır. Biçim renk ve yapı olarak tümüyle Mastifflere uyum gösterirler. Boylarının yüksekliği 70 santime yaklaşır. Ağırlıkları ise 55 kilo kadardır. Tüyleri kısa ve düz olup kirli beyaz açık sarı kahverengi benekli veya lekeli olarak görülebilir.




Cane Corso
Orta büyüklükte köpeklerdendir. Kuvvetli ve belirgin kas yapısı ile oldukça dikkat çekici, kuvvetli ve bir o kadar da zarif görünüşlüdür. Bu ırk köpekler kuvvetli, çevik ve dayanıklı olarak tarif edilir. Kas ve kemik yapısı gelişmiş olan bu köpeklerin iki kürek kemiği arasındaki boşluk belirgin bir şekilde yüksektir. Bu yükseklik genel vücut yapısındaki ahengi bozmaz ancak bu özelliği nedeniyle profilinde bir uyumsuzluk yaratır. Ağız ve burun çıkıntısı enli ve uzundur. Burun kenarlarının şişkinliği ve çenesinin genişliği nedeniyle ön yüzü yassı ve kare biçimindedir. Burun kemiği önden yassı ve profilden düz bir yapıdadır. Burnu üst dudakları tarafından sıkıştırılmış gibi görünen bu köpeklerin alt dudak bölgesi ise yontulmuş gibi görünmektedir. Baş bölgesinde son olarak göze çarpan kısım belirgin kaşlar ve şişkin alın kemiği boşluğudur. Boynu hafif kemerli, oval biçimli, güçlü ve çok kaslı bir yapıdadır. Vücudu sıkı, güçlü ve çok kaslıdır. Derisi kalındır. Mukozalar siyah renktedir. Ayak ve tırnakları koyu rente olmalıdır.

Tüyleri kısadır. Tüy yapısı şeffaf, parlak, sert, yapışık ve çok sıktır. Tüyleri kış aylarında bile vücudunu tamamen kaplamaz. Ağız-burun çıkıntısındaki tüyler, çok kısa, düz ve yapışıktır. Göğüs bölgesinde ve burun kemiğinde küçük beyaz leke bulunur.





Bandogge Mastif
Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kezköpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir. Amerika'nın doğu yakasındaki bazı insanlar hala bu köpekleri dövüş köpekleri olarak kullanırlar. Koruma köpekleri olarak bütünüyle mükemmel köpeklerdir. Çok yumuşak başlıdırlar, söz dinlerler. Onların koruma görevindeki tek olumsuz huyları havlamamalarıdır. Genlerinde dövüşçülük olduğu için bu ırktan köpekler genellikle uyarmak amaçlı havlamazlar. Amerikan Mastif ilgiyi çok seven bir ırktır. Çok sadıktırlar ve yalnız bırakılmayı sevmezler. İlgilenilmekten çok hoşlanırlar ve onlara verdiğiniz her şeyi memnuniyetle kabul ederler. Sahiplerinin yanında olmayı tercih ederler ve onları memnun edip korumak için yaşarlar. Ailelerini severler ve bölgelerini korurlar. Mastif, kedi ve diğer cins köpekler gibi hayvanlarla birlikte büyütülürse onlarla iyi anlaşabilir, ama daha önceden kaynaşmamış olduğu hayvanlara agresif olabilir. Kendine güvenen ve iyi söz dinleyen bu köpekler çocuklarla mükemmel anlaşırlar. Onlar hem mükemmel bir aile bireyi hem de hırsızların korkulu rüyası olurlar. Mastif'ler için "sessiz barışçı" sözü boşuna değildir. Sürekli ağzından salya akması belkide bu ırk için söylenebilecek tek olumsuz sözdür.






Bordeux Mastif
Geçmişte vahşi domuz ve ayı avlarına katılmış sirk gösterilerinde boğalarla savaştırılmıştır. Gücü ve cesareti nedeniyle polis tarafından suçluları izleyecek şekilde eğitilmiştir. Ancak bu rolde aşırı yırtıcı olduğu görülmüştür. Isırma eğilimi vardır.Çenesi çok güçlüdür.(Dogo argentino'nun çene basıncını sağlayan ırkdır.PİTBULL SEVERLER ORANIZDAN BURANIZDAN UYDURARAK 1 TON İLE 5 TON ARASI SAYILAR SÖYLEMEYİN. :D Daha İş makinaları zar zor o basıncları uyguluyor. Bu arada Mastiflerin toplam çene basıncı 680 VE 980 arasında görülmüştür. Kendim uydurarak söylemiyorum. National Geographic belgesellerinde mastifleri incelediler!)



 


konyarapp

Üye
çok sevimsiz bir hayvan beyaz olan pitbul a benziyor
 

maxirıdvan

Üye
    Konu Sahibi
çok sevimsiz bir hayvan beyaz olan pitbul a benziyor
Koskoca mastiflerden bahsettim Terierleri anlatmadım :D ahahah :d: Ayrıca Pitbulla sadece Kulak kesimi Pitbull tarzı (ÜÇGEN KESİMDE BENZİYOR. Normal Show Yada DİKdış oval Kesimde alakası yok.Bikere Pitbull un Dogo Kadar boyu Ve Kas yapısı yoktur. Açıklayıcı olmuşumdur. İnşallah.)

Ayrıca Yorumun için çok teşekkür ederim.
 
yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
En pahalı köpek hangisi diye soracak olursanız oda tartışmasız tibet mastif i 900.000 tl ye bile satılabiliyor.
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye

Bu köpekmi şimdi:hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: footballer10
yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
aynen dostum
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
hepsi çok güzel
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
buda en büyük kangal tipi

kangal derim başka bieşey demem varmı ötesi
 

Benzer Konular



Üst Alt