Chow Chow (Çin Aslanı)

Sponsorlu Bağlantılar

somurtukk

somurtukk

Üye
    Konu Sahibi
Chow Chow (Çin Aslanı)
Hayranı olduğum tek köpek cinsidir :) nasılda güzeller :)

Temel Özellikleri
Çin kökenli,bol tüylü,başı aslan başına benzeyen ve gövdesine oranla iri olan bir refakat köpeğidir. Çin'de geliştirilmesine önem verilmemiştir. İngilizler ilgilenmişlerdir.
Sadık, içe dönük ve sabırlıdır. Geçmişte kızak köpeği olarak kullanılmışlardır. Orta boylu, bol uzun ve sık tüylüdür. Kulaklar küçük ve diktir. Burun kısa ve basıktır. Gözler de yüze oranla küçüktür. Dil, damak, dudak ve dişetleri mordur. Özgürlüğüne düşkün ve cesaretiyle ünlüdür. Sadece sahibine bağlıdır. Ailenin diğer fertlerinden uzak durur. Bekçi köpeği olabilir. Renkleri siyah, kızıl, mavi ve kremdir. Daima tek renkli olurlar. Bol tüylü sırta doğru eğik kuyruğu vardır. Yüksekliği 48-51 cm. ağırlık 24-27 kg.dır.

Chow chow'un en belirgin iki özelliği siyah dili ve ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır.


Neler Yapar?
Chow Chow genellikle uslu olmasına rağmen aksi ve koruyucuda olabilen bir köpektir. Dediğim dedik, ciddi ve oldukça bağımsızdır. İnatçılık derecesinde kararlı olabilirler.

Genellikle tek kişiye bağlanır. Aile üyelerine mesafeli davransa da onlara çok sadıktır. Yabancılarca zorlanırsa saldırganlaşabilir. Bu dominant ırk yine dominant bir sahibe gereksinim duyar. Bu ırkın sahibi doğal olarak tutarlı ve sakin biri olmalıdır. Bu tür biriyle Chow Chow gerçek karakterini bulur.

Onlardan fazla itaat beklenmemelidir. Doğuştan inatçı ve kendilerine has mantıkları ile doğarlar. Chow Chow öğrenir ancak komutların bir amacı olduğunu bilmelidir. Her zaman tutarlı olunmalıdır.

Bazı uzmanlar kısa tüylü tipinin uzun tüylüsünden daha aktif ve daha kolay öğrendiğini iddia etmektedir. Bu ırk biraz ele avuca sığmaz olsa da genelde sakin, sabırlı ve kibardır. Bazıları tasma ve kayışı kabul etmek istemez. çoğu Chow Chow diğer köpekleri domine etmeye çalışır. Buna rağmen çocuklarla araları iyidir.

Yavruyken kedilerle tanıştırılırsa erişkin olduğunda da sorun pek çıkmaz. Yavruyken (2-4) gelecekte aşırı koruyucu olmaması için çok iyi sosyalleştirilmelidir. En baştan tutarlı bir eğitime gereksinimleri vardır. Kişilikleri genellikle yetiştirilmeleri ile alakalıdır.

çin'de Chow Chow eşya koruma ve araba çekmede kullanıldı. Eti ve kürkü için beslendi. Bu üzücü geçmiş ve bir iş köpeği olarak tek bir sahibe ait olamaması bu güzel köpeği içine kapalı bir hale getirmiştir ve bu nedenle çoğunlukla içe dönük ve vurdum duymaz bir havası vardır.

Dikkatle sosyalleştirilmiş bir Chow Chow mükemmel bir aile köpeği olabilir.
 
rockandroll

rockandroll

Üye
Kocaman bir pamuk yumağı diğer hayvanlar gibi harika bir hayvan.
 

Benzer Konular



Üst Alt