Üyeye göre konu dışı, sizce nedir ?
- Eğer ben bir fotoğraf bulmuş ve güzel olduğu için sadece fotoğrafı koyup konu açmışsam yeri her telden fotoğraflardır.
- Eğer ben bir fotoğraf bulmuşsam ve hakkında tartışacak bir konum varsa, fotoğrafı koyar, yorumu yapıp soruyu sorar, tartışmayı başlatırım. Yeri konu dışıdır.
- Eğer ben bir haber bulmuş ve güzel olduğu için sadece haberi koyup konu açmışsam yeri haber köşesidir.
- Eğer ben bir haber bulmuşsam ve hakkında tartışacak bir konum varsa, haberi koyar, yorumu yapıp soruyu sorar, tartışmayı başlatırım. Yeri konu dışıdır.
- Eğer ben kendi çektiğim bir fotoğrafı koymuşsam sadece, yeri kendi çektiğiniz fotoğraflardır.
- Eğer ben misal bir sokak köpeğine eziyet eden gençlerin, sokakta yaşayan bir evsizin, dilenen aç bir kızın fotoğrafını çekmiş ve bu fotoğraftan hareketle dünyadaki ekonomik dengesizlikler, gelir dağılımındaki adaletsizliğin hayatımıza etkisi gibi bir konu hakkında tartışma başlatacaksam ve fotoğrafı malzeme olarak kullanıyorsam yeri konu dışıdır.
- Eğer ben bir fıkra bulmuş ve güzel olduğu için sadece fıkrayı koyup konu açmışsam yeri mizah bölümüdür.
- Eğer ben misal kadın-erkek ilişkileri hakkında bir fıkra bulmuş ve onu malzeme olarak kullanıp, günümüzdeki kadın erkek ilişkileri hakkında bir tartışma başlatmak istiyorsam yeri konu dışıdır.
- Eğer ben misal "köyün imamı Gülben Ergen' e atladı" gibi magazinel bir haber bulmuş ve sadece bunu paylaşmışsam yeri magazin bölümüdür.
- Eğer ben muhtarın Gülben' e atlamasından hareket ederek, Türk insanının cinselliğinin çok ileri yaşlara kadar toplumsal baskılarla bastırıldığını ve bu nedenle cinselliğini yaşayamayan kişilerin tecavüz-taciz gibi yollara itildiğini söylemiş ve bir tartışma başlatmışsam yeri konu dışıdır.
- Sonuç olarak;
Eğer sadece bir alıntı yapmışsam ilgili bölüme taşınır.
Ama alıntıyı bir tartışma için yapmışsam ve alıntı yapmakla kalmamış, bir soru-bir fikir atmışsam ortaya yeri konu dışıdır.
Kimi zaman alıntıya da hacet yoktur. Sadece bir tartışma konusu açarım tartışırız. Yeri konu dışıdır.

Mizah gereksizler ve oyun bölümü konu ve mesaj artırmadığı için ayrıca daha çok hit aldığı için üyeler tarafından öncelikli oralar tercih edilen bölüm![]()

Konu dışı adı üstünde teknolojiden uzaklaşıp hayata dair birşeyler konuşulabilinecek bir yer. Konu dışı tertelden kendi çektiklerimiz vs.. gibi bir sürü gereksiz kategoriyle aktifliği parçalanmış bir kategori. Zamanında yönetici olduğumda benimde yaptığım yanlışlardan birisi.Asla amacı anlaşılamayan yer...
En özet haliyle: TARTIŞACAK BİR ŞEYİNİZ VARSA YERİ KONU DIŞIDIR.
Çoook kereler bu konu tartışılmıştır yönetimde bile.
27.09.2009, 11:16:55 zamanlı yönetimdeki mesajımı aynen kopyalıyorum buraya. Zira söylemek istediklerim aynı:
Ayrıca Bkz. --> http://www.maxicep.com/konu-disi/duyuru-46/
hit için yapan yapıyo ama