Kontör dolandırıcılarının ‘+0155’ Ben Polisim tuzağı

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Kontör dolandırıcılarının ‘+0155’ Ben Polisim tuzağı
İzmir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, vatandaşları cep telefonundan ‘+0155’ yazılı numaradan arayarak kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırdığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.



Polis, vatandaşları uyararak, kontör dolandırıcılarının +0155 numarasını kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını kaydetti.

İzmir’de polise başvuran M.H.G. (53) adlı vatandaş, kullandığı telefonun, ekranda '+0155' olarak görünen numaradan arandığını, karşısındaki kişilerin kendilerini polis ve savcı olarak tanıttığını, kendi adına 72 adet hatlı telefon çıkarıldığının aktarıldığını, talimatlar doğrultusunda hareket etmesinin istendiğini bildirdi. M.H.G., kendisine söylendiği gibi yaparak, kredi kartlarını da kullanıp kuyumculardan 48 bin TL'lik altın aldığını, bunları bir poşetin içine koyarak Konak otobüs duraklarının yanındaki parkta bir ağacın altına bıraktığını vurguladı. M.H.G., bir süre sonra dolandırıldığını anladığını ve şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi.

İKİNCİDE DOLANDIRAMADI

Polis konuyla ilgili araştırma başlatırken, dolandırıcılar mağdur vatandaş M.H.G.'yi bir kez daha arayarak, operasyonun bitmediğini, yine siyah bir poşete para koyup Çiğli ilçesinde bulunan bir elektrik trafosunun yanına bırakmasını istedi. Dolandırıcıların kendisini yeniden araması üzerine durumu polise bildiren M.H.G., içinde sadece 10 TL konulan poşeti dolandırıcıların söylediği yere bıraktı. Çevrede önlem alan polisler, poşeti almaya gelen A.H. (32) adlı zanlıyı yakaladı. Zanlı A.H., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
:hmmm
 
hikmet366

hikmet366

Üye
İyi Olmuş
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
adam uyanmış ikincide bari
 
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Bu kadar saf insanlara üzülmüyorum haberlerde o kadar çıkıyor , Polis böyle numaralara itibar etmeyin diye onlarca mesaj atıyor hala hangi devirde bu insanlar
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
393
Haydar
x-scarface
Cevap
2
Görüntüleme
633
x-scarface
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
487
HeiLmasTer®
zaza
Cevap
16
Görüntüleme
805
-YARINIYOK-


Üst Alt