Sakarya'da 40 kişiyi telefonla dolandırdılar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sakarya'da 40 kişiyi telefonla dolandırdılar
Pamukova İlçesi ve köylerinde 3 gün içerisinde yaklaşık 40 kişiyi dolandırdı
05.04.2012 16:24


TELEFONDA kendilerini Cumhuriyet Savcısı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak tanıtan dolandırıcılar, Pamukova İlçesi ve köylerinde 3 gün içerisinde yaklaşık 40 kişiyi dolandırdı. Dolandırıcılık olaylarının artması üzerine ilçede belediye hoparlerinden halkı uyarıcı anonslar yapıldı.
Pamukova ve köylerinde ev ve cep telefonlarını arayarak kendini emniyetten komiser veya savcı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, konuştukları vatandaşlara 'hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını, hemen vatandaşlık numaralarını ve hesap numaralarını kendilerine vermeleri gerektiğini' söyledi. Bazı vatandaşlardan da, bankaya gidip verdikleri hesap numaralarına para yatırmalarını isteyen dolandırıcılar, karşılarındakileri inandırmak için Pamukova ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı, polis ve komiserlerin isimlerini verdi.
KURUM YÖNETİCİLERİ DE VARKendilerine gelen telefonlara inanan kurumlardaki yönetici, yönetici yardımcısı ve vatandaşlar, bankalara giderek kendilerinden istenilen para kadar kredi çekmek için talepte bulundu. Bankalar çoğu başvurularda kredileri onaylarken, olayın dolandırıcılık olduğunu fark eden bazı vatandaşlar ise polise ve jandarmaya koşup şikayette bulundu.
KARAKOLDA BİLE ARADILARŞikayet için geldikleri karakolda bile aranan vatandaşların telefonlarına Pamukova Merkez Karakol amiri komiser cevap verdi. Polis vatandaşın telefon dolandırıcılarına inanmaması için gün boyu ilçenin belediye hoparlerinden uyarı anonsları yaptırdı. Anonslar sonrası vatandaşlara gelen telefonların bir an da kesilmesi, dolandırıcıların İlçe içinde olduğu ihtimalini kuvvetlendirdi. Bunun üzerine Pamukova Emniyet Müdürlüğü alarma geçti.
İlçede 3 gün boyunca Pamukova Emniyet Müdürlüğü ve jandarmaya başvurup, dolandırıcılık mağduru olduklarını söyleyerek şikayette bulunanların sayısının 40?ın üzerinde olduğu, bazı kişilerin de utandıkları için şikayetçi olmadıkları belirtildi.
 


Metin MF

Metin MF

Üye
Benim memleketimin insanından her şey beklenir...
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kanmasınlar heryerde bu ilanlar bröşürler var yetmiyo emnıyet müdurlugu bile mesaj atıyor telefon kullanıcılarına hala kanıyorlarsa kendilerınde bir sorun var.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aynen engin abi katılıyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt