Kolanın bir sırrı daha çözüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turkordu

turkordu

Üye
    Konu Sahibi
Kolanın bir sırrı daha çözüldü

Bilim adamları çok merak edilen bu soruya kafa yordu ve yanıtı buldu.
Kola tutkunu olmasanız bile şişedeki kolayla teneke kutudaki kolanın farkını bilirsiniz...

Kolanın tadı pet şişede ayrı, cam şişede ayrı, teneke kutuda ayrıdır... Kimi cam şişedeki tadı sever kimi teneke kutudaki...Peki en kaliteli kola hangisidir?

İşte bilim adamları çok merak edilen bu soruya kafa yordu ve yanıtı buldu...

Plastik ve tenekede bulunan kimyasallarla kola içindeki kimyasallar küçük de olsa etkileşime giriyor ve bu durum tadın değişmesine sebep oluyor. Sonuçta en saf kola cam şişedeki kola...

Kolanın tadını değiştirmeden koruyan şeklinin cam şişe olduğu belirtiliyor. Ürünün ışık altında ya da rafta bekleme süresi de aynı oranda tadına etki eden etmenlerden.

Coca-cola yetkilileri nasıl satılırsa satılsın her tür kolanın aynı kola olduğunu belirtiyor. Tercihin şahısların tat algısına göre değiştiğini, yöntemin her formda aynı şekilde olduğunu belirtiyor.

Kolanın içine atılan buz da tadını değiştiriyor. Kimine göre de teneke kutu, plastik ya da cam şişede farklı olduğu kanısı psikolojik algı nedenleriyle farklılaşıyor.

Instutite of Food Technologists üyesi Sara Risch, üretim formülünün her üründe aynı olduğunu fakat sözkonusu farklılığın bazı nedenlere dayanabileceğini açıklıyor. Örneğin teneke kutularda polimer dolayısıyla lezzetin bir parça emilim gösterebileceğini, plastikteki Asetaldehit maddesinin tada karışabileceğini bu tür kimyasal etkileşimlerin bir parça da olsa farklılık yaratma ihtimali olduğunu belirtiyor

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Furkan ve TuRkiShCowboy

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Yararlı bilgi için teşekkürler. Açıkcası şaşırdım.

Salihyet

Salihyet

Üye
Coca colanın müşteriyi sindirmesinin bir örneği bence bu.. Çünkü söylemleri kanıtlayan bilim adamlarının açıklamasına rağmen bunu doğrulayamıyorlar..

Mebuchadnezzar

Üye
Ben cam şişede içiyorum gerçekten tadı çok güzel oluyo zararlı falan ama içiyoruz işte :D

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
allah allah ilginçmiş ben geçen sene bıraktım :ehe siz de bırakın bence :ehe ama pepsi nin tadını hala özlüyorum :agla

turkordu

turkordu

Üye
    Konu Sahibi
İnsan bırakmak istese de bırakamıyor sigara gibi bağımlılık yapıyor. :)(Bu arada sigara kullanmıyorum) :)

Pure Life

Pure Life

Üye
Sigarayı bırakmanın daha zor olduğunu tahmin ediyordum.Kolayı bırakmak benim için hiç zor olmadı.Demekki sigara kullansam onuda bırakırdım.Valla yeni meyveli sodalar var o kadar güzelki limonlu elmalı buz gibi nefis

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
koladan sonra limonlu sodaya başladım ama olmuyor buz gibi günde 4 tane içmeye başladım sonra zar zor onu bıraktım :ehe şimdi suya başladım :ehe

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Kola içmiyorum.. Meyveli gazozlar harika.. :)

ALPARS™

ALPARS™

Üye
ilginç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt