"Kocaman ile aramıza kara kedi girdi ama..."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
"Kocaman ile aramıza kara kedi girdi ama..."
Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Semih Şentürk, Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Lige kötü başlayan ve Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılma noktasına gelen Semih Şentürk, sarı lacivertli takımdan gitmeyi hiçbir zaman düşünmediğini ifade etti.

Taraftarlarına verdikleri 2 kupa sözünü yerine getirmeyi çok istediklerini söyleyen ancak başaramadıklarını vurgulayan tecrübeli futbolcu, Galatasaray'ın şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

İşte Semih Şentürk'ün çok özel açıklamaları;

Hala nöbetçi golcü müsün?

Genç olarak anılmak güzel ama gencin başka şekilde lanse edilmesine sinirleniyorum. Hep genç genç genç …Ben o zaman genç kelimesini, tecrübesiz, otur kenarda olarak algıladım.

En sonunda gol kralı olduğumda isyankar davranmıştım. İyi oynuyorum, gol atıyorum ama hep genç Semih… Bu sefer gelen teknik direktörler tecrübesiz gözüyle baktıkları için sinirlenmiştim. Nöbetçi golcü sözünden hiç rahatsız olmadım çünkü lakap güzel bir duygu.

Ben Fenerbahçe için her zaman göreve hazırdım, o zamanlarda sonradan girip attığım gollerle bu lakap takıldı, ben hep mutlu oldum.

Şike süreciyle ilgili neler söyleyeceksin?

Çok değişik sene geçirdim. Kötü bir sezon oldu benim için. Takım açısından iyi geçti ama bu süreçte başkanımızın ve yöneticilerimizin içeri alınması bizi derinden etkiledi. Her gün bir haber, her gün bir gözaltı, sezona çok kötü başladık.

Ama dediğiniz gibi sonuçta Fenerbahçe'nin büyük taraftarının birleşmesinden dolayı ayrıca seyirciler bu kadar sahip çıkmasa; inanın gerçekten bir çöküş yaşardık. Hatırlıyorum; sezon başı kampında her gün küme düşürsünler derken takımda herkes kaçma planlarındaydı. Herkes kendi başının çaresine bakmak için çabalıyordu. Taraftarımızın Topuk Yaylası Tesisleri'ne gelip destek vermesi, yürüyüşler yapması birleştirdi. kenetlendirdi takımı. O süreçte zaten herkes birbirine sahip çıktı.

Giden arkadaşlarımız oldu, onların yerine transfer yapıldı, hep beraber bir yola başvurduk. sonuçta burada kalanlar bizim dedik. herkes bu yola baş koydu ve bugünlere geldik. Sonunu iyi yapabilirdik. şampiyon olup kupayı alabilirdik ama olmadı. Son maçı kazanamadık ama 29 sene sonra gelen kupayla güzel bir final yaptık.

Nobre takası gündeme geldiğinde rahatsız oldun mu?

Herkesin hataları olabiliyor . Benim de olabilir, hocanın da olabilir. Bir yanlış anlaşılmadan dolayı Aykut Hoca'yla aramıza kara kedi girdi diyebilirim. Çünkü ilk defa başıma geliyor ve 3 ay gibi süre top oynayamadım, o süre içinde de Nobre takası gündeme geldi ama ben kesinlikle istemedim.

Fenerbahçe'de bu yerlere tırnaklarımla kaza kaza geldim, bu şekilde ayrılmak istemedim. kesinlikle gitmeyeceğimi söyledim onlar da karşı çıkmadı. Ama dediğim gibi yani insanın bir hatası oluyor. Sonra zaten ben gidip hocamdan da özür diledim ondan sonra zaten hep kadrodaydım ve hocam da şans verdi.

Bu tarz olaylar her zaman takım içerisinde olabiliyor ama bu kadar uzun sürmesi beni çok üzdü.

İki kupa diyordunuz ama bir tane geldi?

Taraftarımız, iki kupayı getirin canımızı verelim dedi ama olmadı.

Yani Galatasaray maçı tamamen şanssızlıktı. İki üç pozisyon geldi olmadı. Şans bazen yanınızda olmalı, top sizi sevmeli. O gün bunların hiçbiri yoktu. Taraftarımıza , başkanımıza, yöneticilerimize iki kupayı hediye etmek istiyorduk. Çok büyük bir tarih yazmak istiyorduk ama nasip değilmiş diyelim.

Galatasaray da sezon boyunca iyi futbol oynadı, onlar da hak etti şampiyonluğu, tebrik etmek gerekir.

Aziz Yıldırım sende neler çağrıştırıyor?

Aziz başkan benim ikinci babam gibi diyebilirim. Ben 13 senedir ordayım, gitmek istediğim zamanlarda bana hep kal dedi, hiç bir zaman izin vermedi.

Geçenlerde onu ziyarete gittiğimde çok duygulandım, hak etmiyor oraları. Bu takımın geçen sene nasıl maçlar kazandığını tüm Türkiye biliyor, bu sene keza öyle.

Yani benim için çok babacan bir adam. Çok da özlüyoruz onu, inşallah en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur.

F.Bahçe'de kalmak mı zor yoksa gitmek mi?

Benim için tabii ki gitmek zor, 13.senem bitti bundan sonra artık buradan ayrılmak benim için çok zor, çünkü güzel günlerim geçti. 5 lig şampiyonluğu 2 Süper Kupa, gol krallığı, son olarak Türkiye Kupası

Alex'le çok iyi anlaştığın söyleniyor
Alex çok özel bir oyuncu..Bana yakın olması iyi anlaşmamız kara kaşıma. kara gözüme bayıldığı için değil. En başta onun istediği dilde oynuyorum. Şu ana kadar oynadığı forvetlere bakın, onu ön plana çıkarmak için bir şey yapmadıkları anlaşılıyor. Ben oynadığım zamanlarda sürekli topu onunla buluşturmak istiyorum. Ne kadar kendisine yakın oynarsam , benim için o kadar iyi oluyor. O iyi bir lider. Bunun başka bir nedeni yok.

Sadri Şener ile yaşadığın o anı anlatırmısın?
Koridorda yumruklaşma olmadı, küfürleşme oldu, ben tahrik edilmiş olmama rağmen saygınlığımı korudum küfür karşı taraftan geldi.

Fenerbahçe taraftarlarına bir meajın var mı?4
Taraftarımıza en zor günlerimizde vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü böyle bir taraftar dünyada yoktur. Gerek idmanlarda destek vermeleri, gerek yürüyüş yapmaları bizi çok bütünleştirdi. Hatta kamçıladı. Belki onlara iki kupa hediye edebilirdik nasip değilmiş, çok fazla üzülmesinler, seneye telafi edeceğimize buradan söz veriyorum.
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Semih iyisin iyisin ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt