Haber koca bir dev tarihmi oluyor?

Sponsorlu Bağlantılar

manyaklar61

manyaklar61

Üye
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE ;
1-MİCROSOFT NOKIA İSİM HAKKINI ALMADI LUMIA ASHA VE 500 E YAKIN PATENTİ İLE MOBİL BÖLÜMÜNÜ SATIN ALDI VE O BÖLÜMÜN İSMİNİ MİCROSOFT OY YAPIYOR
2-NOKIA ARALIK 2015 KADAR KENDİ MİCROSOFTAN BAGIMSIZ TEELFON YAPAMAYACAK ZATEN YENİ AMİRAL GEMİSİ ÇIAKARDI LUMIA 930 MODELİ BU ZATEN 1 YILI KAPATIYOR
3-MİCROSOFT NOKIA MARKASINI RADIKAL BİR HAMLE İLE SATIN ALDIGI LUMIALARDAN ÇIKARMA İHTİMAL DÜŞÜK BENCE BU RİSKE GİRER Mİ BİLİNMEZ
4-NOKIA ANLAŞMA TAMAMLANDIKTAN SONRA WPONE İLE DEVAM EDER MİBİLİNMEZ AMA ESKİ ÇALIŞANALRININ YAPTIGI VE KENDİ HARİTALARINI KULLANDIRTTIGI VE YARDIM ETTİĞİ JOLLA İŞLETİM SİSTEMİ İLE BİRLİKTE GERİ DÖNEBİLİR,

xmustx

xmustx

Üye
Ya arkadaşlar siz microsoft ve nokıa nın kendi iç savaşından bahsediyosunuz.Üzerinde Nokıa yazan bi telefon zaten nokıa tarafından yapıldı.destek olun istediğiniz şeyi alın yani Nokıa x i.windowsun Lumıa sından vazgeçin ? Mantıklı gelmiyo mu ? zaten iyi satılırsa daha yüksek donanımlarla yapılacağını eski bi nokıa kullanıcısı olarak hepimiz iyi biliyoruz.bakarsınız herkes yine nokıaya geçer..

Emre

Üye
tamam Nokia öldü yeni lumiaları ne için çıkardı 930 630 635 ?

esokmen

esokmen

Üye
Ne kadar buyuttunuz ya Nokia isim degistiyor diyebiliriz bu kadar yani.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

yunusiyunus

Üye
şu kullandığımız lumiaların çoğu nokia olduğu için kullanılıyor emin ol.kendi şahsi adıma konuşayım üretilen lumialar ne kadar sağlam olsa da nokia olmadığı zaman ben wp kullanmam açıksası

• Beğen
Tepkiler: emz
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Kullanılan fabrikalar, malzemeler hatta personel bile aynı.
Sadece değişirse, bir süre sonra cihazın üstündeki isim değişecek o kadar.
Kalitenin bir yere gittiği yok.

Anlaşma da bugün itibariyle tamamlandı.

Konu çok fazla uzayıp gereksiz laf yetiştirme kargaşası içinde kalmasın.

Yorum yazmak isteyenlerden son yorumları alıp konuyu yavaş yavaş noktalayalım.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, byibo ve PureFood
KayraBey

KayraBey

Üye
Olsun birşey olmaz.

0343434

0343434

Üye
İsim değişikliği olursa da bence Microsoft yazısı da Nokia kadar havalı olur ama Nokia'nın insanların kalbinde yeri bir başka tabiki

• Beğen
Tepkiler: emz

capkino06

Üye
Microsoft telefon işini Nokia'dan kaptı Nokiayıda satın alarak iyi bir giriş yaptı benim gözümde.
En basitinden yazılım olarak bakacak olursak Takvim, Oyunlar, Video, Müzik bunlar mağazadan güncelleniyor bu durum hiç yabancı olmadığımız S^3'de olan bir özellik. Yani Microsoft anladı ki güncellemeler gecikiyor zaten ee bunları mağazadan güncelleyip eksiklerini kapatabilelim dedi.
Cihaz üretme konusunda bildiğim kadarıyla pek tecrübesi yoktu Microsoft'un Nokia'yı alarak yılların tecrübesini bünyesine kattı ve daha güçlü.
Bir çok firmanın yıllarca para ödeyerek kullandığı patentlerinde sahibi oldu.
Kısacası çok karlı bir satın alım yaptı.
İsim konusuna gelince Nokia ismini birden silmezler diye düşünüyorum yavaş yavaş insanları alıştıra alıştıra kendi ismini kullanır.
Sonuç olarak Microsoft hem tecrübe edindi mobil pazarda hemde ucuz fiyatla Nokiayı alarak iyi bir giriş yaptı mobil sektöre. Nokia tek başına yazılım geliştirerek eski günlerini bulamadığı için tek çaresi iflas etmeden satılmasıydı. Yazılımı sistemi geliştirse bile uygulama desteği hiç yok denecek kadar azdı buda Nokia'nın batmasında en büyük etkendi çünkü kullanıcılar cihaza baktığı kadar uygulama mağazasınada bakıyor. Eskidendi bluetooth, kızılötesi, kamera ile çok iyi satış rakamları elde etmek. Dönem yazılım dönemi teknoloji için.Not: Geçenlerde bir haberde görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam Microsoft şu anda BlackBerry ilede görüşüyormuş satın alım konusunda ki eğer doğruysa BlackBerry'nin iş konusundaki başarıları ilede dahada güçlü olacaktır.

zbahadir

Üye
MS Nokia'nın mobil bölümünü satın aldı. Nokia markasını satın alıp almadığını bilmiyoruz. Markayı satın almadıysa MS yeni telefonlarını Microsoft markasıyla satacaktır. Büyük ihtimal MS, Nokia ismiyle telefon üretecek ama arka kısımda Microsoft yazacak. Anlaşma nasıl yapıldıysa artık zamanla ortaya çıkar. Bende Nokia fanatiğiyim ama ismi değişiyor diye telefonu değişmem sonuçta onu yine aynı fabrika üretiyor.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Takipçi Satın Al

Üst Alt