Kıyamet Günü İçin Allah ve Peygamber Sevgisini Hazırlamak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ufaklik00

ufaklik00

Üye
    Konu Sahibi
Kıyamet Günü İçin Allah ve Peygamber Sevgisini Hazırlamak
Bir Bedevi'nin Enes bin Malik şöyle anlatmıştır: Bir bedevi, Hz. Peygamber (S.A.V) 'in huzuruna gelerek: "Ey Allah'ın Resulü! Kıyamet ne zamandır?" diye sordu. Hz. Peygamber (S.A.V): "Kıyamete ne hazırladın?" buyurarak karşı bir soru sordu. Bedevi: "Ona Allah ve Resulünün sevgisini hazırladım." dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurdu: "(Ne güzel şey hazırlamışsın.) Çünkü (kıyamette) kişi sevdiğiyle beraberdir." (Müttefekun Aleyh)

Enes şöyle demiştir: "Müslüman olduğumuz günden beri bu habere sevindiğimiz kadar hiç sevinmemiştik. Çünkü biz de Allah'ı ve O'nun Resulünü seviyoruz. Bu yüzden, kıyamet gününde sevdiklerimizle beraber olmayı umuyoruz."

Bu hadis-i şerif bütün mü’minler için çok büyük bir müjdedir. Evet, herkes kıyamet günü sevdiğiyle haşr olacaktır. O Halde bu dünyada kimi seviyorsak, kimin peşinden, izinden, yolundan gidiyorsak ahirette de onunla beraber olacağımızda hiç şüphe yoktur. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (S.A.V)’i çok seviyorsak, onun için canımızı veririz diyorsak onun mutabaatından hiç ayrılmayalım.

Çünkü Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: “De ki: Siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah’ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır." (Al-i İmran: 31)
 


iremm

iremm

Üye
inşallah onlarla oluruz paylasımın için tesekkürler :oke:
 
xbetterx

xbetterx

Üye
Allah sonumuzu hayr etsin
 
neslein

neslein

Üye
paylasım için saol
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Allah Razı Olsun
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Güzel Paylaşım :cool
 
CEREN

CEREN

Üye
inşallah en güzel şekilde peygamber efendimizin huzuruna çıkarız
yüce allahım dinizim olan islamiyeti yüreğimizde sabit kılsın
ALLAHIM KİMSEYİ ŞAŞIRTMASIN
 
YsF_90

YsF_90

Üye
Allah hepimizide sevdiklerimizle haşr etsin inşallah, Allah hepimizinde günahlarını affedip Cennet-ül Firdevs'ine layık görsün bizi. amin. paylaşım için teşekkür ederim arkadaşım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt