Evrensel Bir Sevgi Peygamberi Sevmek

Sponsorlu Bağlantılar

Mete_

Üye
    Konu Sahibi
Evrensel Bir Sevgi Peygamberi Sevmek
Peygamberi Sevmek

Peygamber efendimize iman etmek imanın şartlarından iken peygamberi sevmek bir itaattir.

Peygamberi Sevmek İtaattir

İmanın şartlarından bir tanesi peygamberlere imandır. Bu yüzden şahadet ederken Hz. Peygamber’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğu tasdik edilir. Aynı zamanda peygamber efendimizin İslam’a getirdiklerini de kabul etmek anlamına gelir.

Hz. Peygamber'i sevmek, sevgilerin en üstünüdür. Hatta hadisi şerife göre peygamber sevgisi anne, baba, evlat sevgisinden ve hatta kendi nefsinden bile üstün olmalıdır. Aksi takdirde iman tamamına ermemiştir. İnsan öncelikle alemlerin Rabbini, sonra ise Allah’ın resulünü sevmelidir. Diğer tüm sevgiler bundan sonra gelmelidir.

Allah ve peygamber sevgisi sadece gönüllerde kalmamalı ve amellere yansımalıdır. Gerçekten seven bir mümin sevdiğinin sözünden çıkmayacaktır. Sevgisini davranışlarına da yansıtacaktır. Aksi takdirde sevmiş olmayacaktır.

Peygamberi sevmek sünnetine itaat etmektir. Efendimizin hayat tarzını örnek almak ve her an onun gibi yaşamaya özen göstermektedir. Peygamber efendimizin buyurduklarına razı olmak ve peygamberi her konuda hakem almak gerekir. Peygamberin buyurduklarını sorgulamamak ve itaat etmek, tam bir teslimiyet ile boyun eğmek gerekir.

Ayeti kerimeye göre mümin kadın ve erkekler için Allah ve resulünün verdiği hükümden başka tercih hakkı yoktur. Kesin şekilde emredilen konularda başka seçimler yapılamayacaktır. Örneğin haram dediğinin ‘ama’ sı olmayacaktır.

Peygamberi Sevmek Güzel Ahlaktır

Peygamber efendimiz iyiliği emretmenin, kötülükten men etmenin timsalidir. Peygamberi seven ve örnek alan mümin, O’nun ideolojilerini de insanlığa anlatmalıdır. Sadece sözlerle değil, hali tavrı ile de peygamberi anlatmaktır. Peygamber ahlakıyla ahlaklanarak yürüyen bir örnek olmaktır. Çünkü peygamberimiz güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.

Peygamberi sevmek her an ona salat ve selamda bulunmaktır. Böylece peygambere olan saygı gösterilecektir. O’nun şefaatine nail olmak için bir adım daha yaklaşılacaktır.

Evrensel Bir Sevgi

Peygamber efendimizin sevgisi gayrimüslimlerde dahi vardır. Çünkü alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz evrensel bir dile sahiptir. Güzel ahlakı ile objektif olan herkes tarafından sevilmekte ve saygı duyulmaktadır. Bu yönüyle evrensel bir örnektir. Gayrimüslimlerin dahi sevdiği bir peygamberimiz varken Müslümanlar peygamber sevgisi konusunda doruklarda olmalıdır.

 
  • Düşünceli
Tepkiler: AmbaSSad0R


AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
Peygamberi sevmek her an ona salat ve selamda bulunmaktır. Böylece peygambere olan saygı gösterilecektir. O’nun şefaatine nail olmak için bir adım daha yaklaşılacaktır.
Burda bir bilgi hatası var müslümanlar yada inan herkes sadece Allah(C.C)'e şefaat eder ve yardımı da ondan diler,yoksa siz Resullerinde Allah'a denk olduğunu mu? savunuyorsunuz.Bilgileri paylaşmadan önce bir okuyun ve anlayın.Resuller bizlere örnek olması için insanlardan seçildi.
 
PALA.

PALA.

Üye
Burda bir bilgi hatası var müslümanlar yada inan herkes sadece Allah(C.C)'e şefaat eder ve yardımı da ondan diler
Şefaat kelimesini acaba yanlış mı anlıyorsunuz ? Yüce Allah'a kimse şefaat edemez, Kul ancak şefaat diler. Peygamberler Allah'ın elçileri olduğundan özellikle onların isteklerini Allah kabul eder ve peygamberler inananlar için sürekli bağışlanma talebinde bulunduğunda dolayı şefaat beklenir...
 


Üst Alt