dertliyim
Üye
kimyasal fıkralar
Gayri-Ciddi Kimya SözlüğüYüksek verim: Kimyagerlerin antidepresani.
Keton: Ketdokuzun yükseltgenmis hali.
Lab önlügü: Kefen parasi denklesmeyen kimyagerin kefeni.
Tuvalet: kimyagerlerin ( özellikle organik ) sadece ciktiktan sonra degil girmeden önce de ellerini yikadiklari rahatlama mekani.
Cekerocak: davlumbaz.
Seminer: (kimileri icin ) ninni.
Grup toplantisi: bazen süper geyik ortami.
Enzim: koay hayvanciklari maddenin üzerine, o yapsin tüm tepkiemeleri, oh ne ala.
Tatil: makale yazmak icin uygun zaman.
Gece karismaya birakilan deney: aksamin bir vakti work up di suydu buydu diye ugrasilmaya üsenilip, verime arttirir bahanesiyle yalniz birakilan deney.
Makale: okumasi kolay, yazmasi zor sekilli tablolu metin.
Sodyum: herkes bunu suya atar eglenir. Ama esas derisik H2SO4 atin da esas eglenceyi görün. ( bkz: delik desik tisort)
Petrol eteri: icinde eterin e'si bile bulunmayan eter. kim ne demeye eter demisse artik. (bkz: petrol eteri)
HCl: gaz halinin solunmasiyla olusan geniz/bogaz yanmasini gidemek icin NH3 kullanabileceginiz (ya da tam tersi) kuvvetli asit. Bir nevi vücut icinde asit-baz tepkimesi ( bkz: fare icinde kimyasal tepkime )
Lab terligi: bunu cikarip ayakkabi giymeyi unutup, yemege giden insanlar taniyorum (bkz: ben)
Lab defteri: kimyagerin günlügü ( bkz: sevgili günlük)
Glikoz: caya/kahveye koyacak seker bulamayan kimyagerin tatlandiricisi (bkz: bir kimyagerin son sözleri)
Balik: tepkimelerin karismasini saglayan magnetik nane. ( tefal bir gün yapsa ya bunun benzeri bir tencereyi .hani herseyi düsünüyordu)
Miknatis: balik oltasi
Kuru buz: kuru filan degil bu. havadaki nemi dondurup islatiyor ortami cok beklediginde.
Otomatik kolon: tembel kimyager oyuncagi.
Etüv: Kimyager firini.
Sivi azot: yaz aylarinin lab serinleticisi, klima.
NMR Spektrumu: Bulmaca.
TLC: süper pratik tepkime göstergeci.
Piset: Su tabancasi.
Ayirma hunisi: kokteyl karistircisi.
UV-lambasi: TLC solaryumu.
Ayril susam ayril: maddesini bir türlü ayirip saflastiramamis kimyacinin son haykirislari.
Bir gun grup toplantisinda vitaminlerden laf acilmisti ve gruptan bir arkadas hangi vitaminlerin niye, ne kadar gerektigini anlatan bir kagit dagitti. Bi baktim listeye, listede Selenyum da var. Bir an anlayamadim selenyumun orda ne aradigini ve hocama (Rustem'e
sordum hemen. Cunku ben Selenyumu toksik diye biliyordum. Sonra benim hoca Rusya'da yasanmis cok komik bir olayi anlatti:
"Rusya'da bir ciftci selenyumun saclarin uzamasini kolaylastirdigini bir yerlerden (nerden ogrenmisse???) ogrenir ve hemen aklina cok parlak bir fikir gelir. Ben niye koyunlarima selenyum yedirmeyeyim? Tuyleri cabucak uzar ve hizli bir sekilde para kazanirim diye dusunur. Sonra planini uygulamaya baslar. Koyunlara selenyum yedirir ve koyunlarin tuyleri cok hizli uzar. Ciftci cok mutludur durumdan ve selenyum miktarini artirarak garibim koyunlara yedirmeye devam etmektedir. Fakat, tahmin ettiginiz gibi ciftcinin hesaba katmadigi bir olay vardir. Eger vucuttaki selenyum miktari belli bir miktarin ustune cikarsa, sac dokulmesine sebep olmaktadir ve en sonunda ciftcinin koyunlari kel kalmistir. Cayirda meeeeeeleyen bir suru kel koyun
"
Bu arada ben de sorumun cevabini aldim tabi ki...Eser miktarda selenyum vucut icin gerekli ama asirisi da zararli... Eksikliginde kalbin fonksiyonu bozulmakta, asiri alindiginda ise nefes kokusuna, sac dokulmesine ve sinir siteminde bozukluklara sebep olmaktadir.
Siz siz olun kimyasallarla kafaniza esen her seyi yapmayin... Bir bilene danisin
Gayri-Ciddi Kimya SözlüğüKeton: Ketdokuzun yükseltgenmis hali.
Lab önlügü: Kefen parasi denklesmeyen kimyagerin kefeni.
Tuvalet: kimyagerlerin ( özellikle organik ) sadece ciktiktan sonra degil girmeden önce de ellerini yikadiklari rahatlama mekani.
Cekerocak: davlumbaz.
Seminer: (kimileri icin ) ninni.
Grup toplantisi: bazen süper geyik ortami.
Enzim: koay hayvanciklari maddenin üzerine, o yapsin tüm tepkiemeleri, oh ne ala.
Tatil: makale yazmak icin uygun zaman.
Gece karismaya birakilan deney: aksamin bir vakti work up di suydu buydu diye ugrasilmaya üsenilip, verime arttirir bahanesiyle yalniz birakilan deney.
Makale: okumasi kolay, yazmasi zor sekilli tablolu metin.
Sodyum: herkes bunu suya atar eglenir. Ama esas derisik H2SO4 atin da esas eglenceyi görün. ( bkz: delik desik tisort)
Petrol eteri: icinde eterin e'si bile bulunmayan eter. kim ne demeye eter demisse artik. (bkz: petrol eteri)
HCl: gaz halinin solunmasiyla olusan geniz/bogaz yanmasini gidemek icin NH3 kullanabileceginiz (ya da tam tersi) kuvvetli asit. Bir nevi vücut icinde asit-baz tepkimesi ( bkz: fare icinde kimyasal tepkime )
Lab terligi: bunu cikarip ayakkabi giymeyi unutup, yemege giden insanlar taniyorum (bkz: ben)
Lab defteri: kimyagerin günlügü ( bkz: sevgili günlük)
Glikoz: caya/kahveye koyacak seker bulamayan kimyagerin tatlandiricisi (bkz: bir kimyagerin son sözleri)
Balik: tepkimelerin karismasini saglayan magnetik nane. ( tefal bir gün yapsa ya bunun benzeri bir tencereyi .hani herseyi düsünüyordu)
Miknatis: balik oltasi
Kuru buz: kuru filan degil bu. havadaki nemi dondurup islatiyor ortami cok beklediginde.
Otomatik kolon: tembel kimyager oyuncagi.
Etüv: Kimyager firini.
Sivi azot: yaz aylarinin lab serinleticisi, klima.
NMR Spektrumu: Bulmaca.
TLC: süper pratik tepkime göstergeci.
Piset: Su tabancasi.
Ayirma hunisi: kokteyl karistircisi.
UV-lambasi: TLC solaryumu.
Ayril susam ayril: maddesini bir türlü ayirip saflastiramamis kimyacinin son haykirislari.
Çiftçinin Selenyumu
Bir gun grup toplantisinda vitaminlerden laf acilmisti ve gruptan bir arkadas hangi vitaminlerin niye, ne kadar gerektigini anlatan bir kagit dagitti. Bi baktim listeye, listede Selenyum da var. Bir an anlayamadim selenyumun orda ne aradigini ve hocama (Rustem'e
sordum hemen. Cunku ben Selenyumu toksik diye biliyordum. Sonra benim hoca Rusya'da yasanmis cok komik bir olayi anlatti: "Rusya'da bir ciftci selenyumun saclarin uzamasini kolaylastirdigini bir yerlerden (nerden ogrenmisse???) ogrenir ve hemen aklina cok parlak bir fikir gelir. Ben niye koyunlarima selenyum yedirmeyeyim? Tuyleri cabucak uzar ve hizli bir sekilde para kazanirim diye dusunur. Sonra planini uygulamaya baslar. Koyunlara selenyum yedirir ve koyunlarin tuyleri cok hizli uzar. Ciftci cok mutludur durumdan ve selenyum miktarini artirarak garibim koyunlara yedirmeye devam etmektedir. Fakat, tahmin ettiginiz gibi ciftcinin hesaba katmadigi bir olay vardir. Eger vucuttaki selenyum miktari belli bir miktarin ustune cikarsa, sac dokulmesine sebep olmaktadir ve en sonunda ciftcinin koyunlari kel kalmistir. Cayirda meeeeeeleyen bir suru kel koyun
" Bu arada ben de sorumun cevabini aldim tabi ki...Eser miktarda selenyum vucut icin gerekli ama asirisi da zararli... Eksikliginde kalbin fonksiyonu bozulmakta, asiri alindiginda ise nefes kokusuna, sac dokulmesine ve sinir siteminde bozukluklara sebep olmaktadir.
Siz siz olun kimyasallarla kafaniza esen her seyi yapmayin... Bir bilene danisin