Kimliğini Kaybetti, Hayatı Karardı

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kimliğini Kaybetti, Hayatı Karardı
Samsun'da özel bir bankada sözleşmeli işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Mehmet Dinçer’in (38), 2004 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı başkasının eline geçince hayatı karardı.
04 Ocak 2006 11:56
<div align="center"></div>
Kaybolan kimliğiyle kredi kartı çıkaran kişiler alışveriş yapıp ödemeyince, Dinçer 4 bin YTL borcun altına girdi. Nüfus cüzdanının kaybettikten sonra kayıp ilanı verip hemen yenisini çıkarttığını söyleyen Dinçer, bu olay ortaya çıkar çıkmaz Cumhuriyet Savcılığı&#8217;na şikayette bulunduğunu belirterek, &#8220;Hayatım karardı. Kaybolan kimliğim bir başkasının eline geçmiş. O da kendisine benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarıp harcama yapmış. Ödemeyince banka beni aradı. Ayrıca benim adıma Türk Telekom&#8217;dan iki telefon hattı almış. Bunların da toplam borcu 320 YTL. Bu borçları nasıl öderim&#8221; dedi.

2 çocuk babası Mehmet Dinçer, 2004 Haziran&#39;nında nüfus cüzdanını kaybetti. Kayıp ilanı verip bir gün sonra Nüfus Müdürlüğü&#8217;ne başvururak kendisine yeni bir kimlik çıkardı. Ancak kaybolan kimliği bir yıl sonra kabusu oldu. Bir başkasının eline geçen kimlik Mehmet Dinçer&#8217;i 4 bin YTL borçlu yaptı.

Asgari ücretle çalışan Dinçer, &#8220;Kimliğim kaybolunca, hemen yenisini çıkardım. Ama kimliğimi bulan şahıslar benim adıma bir bankadan kredi kartı çıkarmışlar. Alışveriş yapıp parayı ödemeyince, 2005 yılı 6&#8217;ncı ayında beni bankadan aradılar ve borcumun olduğunu söylediler. Tabii bu borç ödenmeyince faizleri ile birlikte 4 bin YTL&#8217;yi buldu&#8221; diye konuştu.

TELEFON HATTI DA ALMIŞLAR

Ayrıca kendi adına Türk Telekom&#8217;dan iki de telefon hattı alındığını belirten Mehmet Dinçer, bu hatlara da toplam 320 YTL borcunun ortaya çıktığını söyledi. Dinçer şunları anlattı:

&#8220;Kimliğimi bulan şahıs benim adıma bir çok yere borç yapmış. Benim anlamadığım, bu banka nasıl olur da araştırmadan, soruşturmadan kredi kartı verir. Ben bu borçları ödeyecek durumda değilim. Farklı adresler göstererek bankadan kredi kartı ve telekomdan telefon hattı almışlar. Bu nasıl bir iş anlayamıyorum. Kimliğimi kaybettiğim zaman yapılacak işi yaptım. İlan verip yeni nüfus cüzdanı aldım. Polise ve savcılığa gerekli müracatlarımı yaptım. Şimdi kendimi nasıl kurtaracağım. Savcılığa gidip durumu anlattım. Ama hem psikolojim bozuldu. Hem de kendimi aklamak için çare arar oldum.&#8221;

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Anladığım kadarıyla bankalar suçlu oluyor burada.. Çünkü adam kayıp ilanı vs vermiş ondan dolayı borca girmeyebilir diye düşünüyorum..

kikaksk

kikaksk

Üye
adam kayıp ilanı vermiş bence hiç bir sekilde almazlar bu parayı o adamdan

dark_akhyls

Üye
bişey olmaz banka bişey alamaz ama ada bir da hiç bir bankadan kredi kartı alamaz kara listeye alırlar....

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Keşke adam bankaya tazminat davası açsa ve kazansa Ne kadar güzel olur

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Vatandaşın su sözü çok manidar bence
"Şimdi kendimi nasıl kurtaracağım. Savcılığa gidip durumu anlattım. Ama hem psikolojim bozuldu. Hem de kendimi aklamak için çare arar oldum.&#8221;
Allah düşmanıma vermesin.Borç tamam bi şekilde ortaya çıkarılır ve ödemeyebilir ama sanmıyorum ki tamamını ödemesin mutlak o na da bi şeyler düşecektir.Asıl mesele burada her ne kadar maddiyat görünüyorsa da adamın psikolojisi alt üst olmuş yani çok zor bir durum.
Allah kurtarsın diyorum ve Kıssadan hisse alınması gerektiğini yeniliyorm.

crows

crows

Üye
allah korusun ya ne adi insanlar var ya

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bende bi ara kaybetmiştim cüzdanımda cıktı gercekten cok korkuyor insan..

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(kikaksk &#064; Jan 4 2006, 01&#58;27 PM) [post=244557]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
adam kayıp ilanı vermiş bence hiç bir sekilde almazlar bu parayı o adamdan
[/b][/quote]ßaßacan Eğer benim böyle ßişey ßaşıma Gelseydi Hiç Kimse ßenden Alamızdı O parayı Emin Ol alamazdı Türk Telekom Değil 7 cihan ßir Olsaydı Yine Wermezdim.

cllgr

cllgr

Üye
allah kimsenin başına vermesin ama durumu gerçekden zor.kanunlar zaten suçlulardan yana adam kendinin masum olduğunu isbat edene kadar kafayı yer.tv dede öyle birisi çıkmışdı bir ara senelerdir uğraşıyorum diyordu nerdeyse türkiyenin her tarafından mahkeme celpleri geliyormuş.kimliğinin üzerindeki resimde ona ait olmadığı halde sadece kimlik bilgilerini kullanmışlar

Clausius Clapeyron

Üye
Birde şöyle düşünün adamın birisi kimlik kayboldu numarasına yatıp kimliğim koyboldu demiş borç yapmış ve suçu başkalarına atmış olabilme ihtimalini devlet düşünüyor. Düşünmek zorunda o yüzden mahkeme süreci olmalı yoksa oooo çoğu üşkağıtçı bu numarayı yapardı inceleme olmasaydı

tofy

Üye
çok kötü bir durum bu

bkrbozkurt

Üye
arkadaşlar kimlik kayıplarında söylenenler dışında birde vergi dairesine baş vurup.kimlik kayıbını dilekçe ile müracat ederlerse .adlarına şirket kurma v.s yapılamıyor.bunu vergi dairesinde çalışan yayınımızdan öğrendim..mecburi değil ancak yapılması gerekir.bilginiz olsun

özgür41

özgür41

Üye
kötü bi haber :ağlarım:

ahmetxcx

Üye
mrb 2005 yılında ben kimliğimi kaybettim.kayıp ilanı gazetem yanımdadır.
kimilğimi bulan kişiler bankalardan kredi kartı ve kredi almışlar.
savcılığa suç duyurunda bulundum.savcılık bana bankadaki dosyaları getirmem gerektğini söyledi.
bankayla görüştüğümdeyse.bu bilgileri benimle paylaşamıycağını söyledi.
2 yıl öncede adıma türk telekomdan sabit hat almışlar.
şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
psikolojim bozuldu.sesimi kime duyuyaracam bilmiyorum.

OğuzcanAbi

Üye
kanıtlarsa bişi olmaz galiba

Üst Alt