Kimin Ne İçin Koyduğunu Bilmediğim Gereksiz Kurallar(Mantıklı Cevaplar Arıyorum)...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
Kimin Ne İçin Koyduğunu Bilmediğim Gereksiz Kurallar(Mantıklı Cevaplar Arıyorum)...
1-Memur Olarak Çalışanlar

*Neden Takım Elbise Giymek Kravat Takmak Zorundadır..
*Neden İskarpin Veya Benzere Ayakkabılar Giyerler
*Neden Küpe Vs Takı Takamazlar...

2-Öğrenciler

*Neden Okula Jöle İle Gidemezler...
*Neden Okulda Spor Ayakkabı Giyemezler...
*Neden Küpe vs Takı Takamazlar...
*Neden Üstlerinde Okulun Kazağıyla Dolaşmak Zorundadırlar...
*Neden Dersler Bitmeden Dışarı Çıkılmaz Yasağı Vardır...

3-İş Arayanlar

*Neden İş Görüşmesine Spor Kıyafetle Gidemezler...
*Neden Ne Tür İş Olursa Olsun İngilizce Bilmek Zorundadırlar...
*Neden Cv'de Verilen Fotoğraflar Sakalsız Ve Düzgün Saçlı Olmalıdır...

4-İlişkilerde

*Neden Kızlar Erkeklere Çıkma Teklif Etmez...
*Neden Hep Erkekler Kızlara Yalvarmak Zorundadır...
*Neden Küsen Taraf Kız Olur...
*Neden Kızlar Erkekleri Soru Yağmuruna Tutar...
*Neden Hep Kızlar Evlilik Teklifi Bekler...
*Neden Tektaş Saçmalığı Vardır...

5-Ailede

*Neden Anne Veya Baba Gecenin 2 Sinde Gelip Hadi Evladım Yat Artık Der.Uyumak İstemiyoruz Belki...
*Neden Bilgisayar Başında Fazla Oturmamamız Gerekir.Belki Gözlerimizi Bozmak İstiyoruz...
*Neden Çok Uyuduğumuz Zaman Yeter Artık Uyuduğun Kalk Artık Der.Belki 40 Saat Boyunca Uyumak İstiyoruz.

Aslında Burda Sayamayacağım Bir Çok Şey Var Daha...Ama Bunların MANTIKLI Bir Cevabı Bile Yetiyor Bana:)...Sizde İsterseniz Ekleme Yapabilirsiniz Bu Kurallara...Yorumlarınız Bekliyorum..

Salihyet

Salihyet

Üye
Kızlarda teklif ediyor ;) ama ailede ki biraz lüks olmamış mı sence ? :) :)

jöly

Üye
kurallar bozulmak için konur...:)

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
kurallar çiğnenmek için vardır :D:D

omayra

Üye
Vakti zamanında tocama ben açılmıştım (elbette beni sevdiğini biliyordum ama yine de açılmak benim için bir cesaretti :))

Tektaşım yok ama isterim :) Tocam biliyor ne zaman istediğimi :ehe

Valla bizim ilişkimizde küsen taraf ikimizden biri olabilir. Bunun için belli bir kuralımız yok. Ama tek kuralımız, küslüğü ertesi güne taşımamak. Özellikle haftasonunda küsmemek :) Durup dururken haftasonu gibi bir şansı neden kaçıralım değil mi :)

Hata yaparsam af dilerim, hatamın boyutuna bağlı olarak yalvarırım, ayaklarına dahi kapanırım... :) Ama cidden hatalı olduğumda ;)

teomaxi

teomaxi

Üye
ben öğrenciyim küpe takmıyorum ama kolye vb şeyler takıyortum spor ayakkabı giyiyorum saçlarımı sabah uğraşıp yapıyorum dersten çıkamıyorum ama olsun üstüme gömlek giyiyorum ama okul hırkası yerine uzun kollu bir thşört giyiyorum fazla karışmıyorlar bizim okulda (manisa ticaret meslek lisesi)

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Kendimce cevaplamaya çalışayım

Belli bir kıyafet yönetmeliği vardır resmî dairelerde. Bu yönetmeliğe göre bu kurallar uygulanmalıdır ve bu mecburidir bende. Sebebine gelince, ben Rock ve Metal müzikten çok hoşlanıyorum diyelim, iş dışındaki yaşamımda bu tarzda. E bu yönetmelik olmasa işe gözler simsiyah ağır makyajlı, saçlar kirpi gibi dikilmiş kot, siyah, geniş, düşük bel pantolon vb. şeyler ile işe gitmekte bir mahzur görmem. Oraya gelenler hem benim çalışan olduğumu anlamaz, hem de kurumun saygınlığı sarsılır.

2-Öğrenciler
Jöle olayı saçma ama yukarıda açıkladığım kirpi ve acayip saç stilleriyle okula gitmenin sınıfta diğer öğrencilerle sorun çıkarma potansiyeli olduğu tahmin edilebilir. Spor ayakkabı ve okul kazağıyla dolaşma zorunluluğu (ilk ve orta dereceli okullarda) saçmalık bence ona diyecek bir şeyim yok. Bu arada bu yönetmelikten yüksek öğretim kurumlarında da mevcut olduğunu biliyor muydunuz :) Evet üniversitelerde... Ancak tahmin edeceğiniz gibi çok sıkı uygulanmayan (hatta hiç uygulanmayan) bir yönetmelik.
Dersler bitmeden dışarı öğrenci çıkarılmaz, çıkarılamaz. Velisi/vasisi öğrenciyi okula yollamıştır ve okul saatleri içerisinde okul yönetiminin sorumluluğunda ve gözetimindedir. Eğer çocuk okul dışına çıkarsa ve başına ters bir iş gelirse okul müdürünün başına açılacak işin haddi hesabı yoktur. Yani bu sebep mantıklı :)

3-İş Arayanlar
Spor kıyafet hem "spor" hemde ciddiyetsiz bir hava oluşturuyor. Yani sen orada "iş" yapmaya gidiyorsun, herşeyi bırak karşındaki kişiye saygını belli etmek için kıyafetine önem vermen gerekir. Bu genel ahlak ile ilgilidir.
İngilizce furyası salaklık. Adam bulaşıkçı arıyor "İngilişçe bilen" yazıyor ilana. Saçmalık.
Resim konusu bu sefer kuruma saygı ile ilişkilendirilebilir. Tam bir fikrim yok

4-İlişkilerde
Üniversitede kızlar teklif ediyomuş :D
Diğer konuların hepsi için "kızların doğası bu elden gelen bir şey yok":ehe

5-Ailede
Ebeveynler çocuklarının iyiliği için davranırlar ve uykusuz kalmasından endişe ederler. Sizde ebeveyn olduğunuz zaman aynı şeyi yapacaksınız büyük ihtimalle.
Bilgisayarda fazla oturmak gözü yorar evet. Ancak sanılanın aksine gözü bozmaz. Misal saatlerce kitap okuyorsunuz bozulmuyorda ekran mı bozuluyor. Gözün asli görevi "görmek"tir ve asli görevini yaparken "bozulmaz". Ancak yüksek miktarda ışığa maruz kaldığı için bir miktar yorulur. Ayrıca monitörler radyasyon yaymaz. Yani yayar ama radyasyon dalgasına maruz kalmanız için CRT monitörün yaklaşık 3 cm kadar yakınında durmanız gerekir:)
Uyku konusuda hurafe. Ancak normal bir insan günde ortalama 7 saat uyku ile tüm günü rahatlıkla geçirebilir. Ayrıca uykunun fazlası büyüme ve gelişmeyi (hangi yaşta olursan ol) engelliyor. Yani işleyen demir ışıldıyor.

Nacizane cevaplarımdır. Umarım mantıklı bulursunuz:oke:

safakk

safakk

Üye

*Neden Takım Elbise Giymek Kravat Takmak Zorundadır..
*Neden İskarpin Veya Benzere Ayakkabılar Giyerler
*Neden Küpe Vs Takı Takamazlar...

2-Öğrenciler

*Neden Okula Jöle İle Gidemezler...
*Neden Okulda Spor Ayakkabı Giyemezler...
*Neden Küpe vs Takı Takamazlar...
*Neden Üstlerinde Okulun Kazağıyla Dolaşmak Zorundadırlar...
*Neden Dersler Bitmeden Dışarı Çıkılmaz Yasağı Vardır...

3-İş Arayanlar

*Neden İş Görüşmesine Spor Kıyafetle Gidemezler...
*Neden Ne Tür İş Olursa Olsun İngilizce Bilmek Zorundadırlar...
*Neden Cv'de Verilen Fotoğraflar Sakalsız Ve Düzgün Saçlı Olmalıdır...

4-İlişkilerde

*Neden Kızlar Erkeklere Çıkma Teklif Etmez...
*Neden Hep Erkekler Kızlara Yalvarmak Zorundadır...
*Neden Küsen Taraf Kız Olur...
*Neden Kızlar Erkekleri Soru Yağmuruna Tutar...
*Neden Hep Kızlar Evlilik Teklifi Bekler...
*Neden Tektaş Saçmalığı Vardır...

5-Ailede

*Neden Anne Veya Baba Gecenin 2 Sinde Gelip Hadi Evladım Yat Artık Der.Uyumak İstemiyoruz Belki...
*Neden Bilgisayar Başında Fazla Oturmamamız Gerekir.Belki Gözlerimizi Bozmak İstiyoruz...
*Neden Çok Uyuduğumuz Zaman Yeter Artık Uyuduğun Kalk Artık Der.Belki 40 Saat Boyunca Uyumak İstiyoruz.

Aslında Burda Sayamayacağım Bir Çok Şey Var Daha...Ama Bunların MANTIKLI Bir Cevabı Bile Yetiyor Bana:)...Sizde İsterseniz Ekleme Yapabilirsiniz Bu Kurallara...Yorumlarınız Bekliyorum..

duygularıma tercüman oldunuz :sukur::sukur::ehe özellikle de şu öğrenci bölümünde :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kendimce cevaplamaya çalışayım

Belli bir kıyafet yönetmeliği vardır resmî dairelerde. Bu yönetmeliğe göre bu kurallar uygulanmalıdır ve bu mecburidir bende. Sebebine gelince, ben Rock ve Metal müzikten çok hoşlanıyorum diyelim, iş dışındaki yaşamımda bu tarzda. E bu yönetmelik olmasa işe gözler simsiyah ağır makyajlı, saçlar kirpi gibi dikilmiş kot, siyah, geniş, düşük bel pantolon vb. şeyler ile işe gitmekte bir mahzur görmem. Oraya gelenler hem benim çalışan olduğumu anlamaz, hem de kurumun saygınlığı sarsılır.

2-Öğrenciler
Jöle olayı saçma ama yukarıda açıkladığım kirpi ve acayip saç stilleriyle okula gitmenin sınıfta diğer öğrencilerle sorun çıkarma potansiyeli olduğu tahmin edilebilir. Spor ayakkabı ve okul kazağıyla dolaşma zorunluluğu (ilk ve orta dereceli okullarda) saçmalık bence ona diyecek bir şeyim yok. Bu arada bu yönetmelikten yüksek öğretim kurumlarında da mevcut olduğunu biliyor muydunuz :) Evet üniversitelerde... Ancak tahmin edeceğiniz gibi çok sıkı uygulanmayan (hatta hiç uygulanmayan) bir yönetmelik.
Dersler bitmeden dışarı öğrenci çıkarılmaz, çıkarılamaz. Velisi/vasisi öğrenciyi okula yollamıştır ve okul saatleri içerisinde okul yönetiminin sorumluluğunda ve gözetimindedir. Eğer çocuk okul dışına çıkarsa ve başına ters bir iş gelirse okul müdürünün başına açılacak işin haddi hesabı yoktur. Yani bu sebep mantıklı :)

3-İş Arayanlar
Spor kıyafet hem "spor" hemde ciddiyetsiz bir hava oluşturuyor. Yani sen orada "iş" yapmaya gidiyorsun, herşeyi bırak karşındaki kişiye saygını belli etmek için kıyafetine önem vermen gerekir. Bu genel ahlak ile ilgilidir.
İngilizce furyası salaklık. Adam bulaşıkçı arıyor "İngilişçe bilen" yazıyor ilana. Saçmalık.
Resim konusu bu sefer kuruma saygı ile ilişkilendirilebilir. Tam bir fikrim yok

4-İlişkilerde

Üniversitede kızlar teklif ediyomuş :D
Diğer konuların hepsi için "kızların doğası bu elden gelen bir şey yok":ehe

5-Ailede
Ebeveynler çocuklarının iyiliği için davranırlar ve uykusuz kalmasından endişe ederler. Sizde ebeveyn olduğunuz zaman aynı şeyi yapacaksınız büyük ihtimalle.
Bilgisayarda fazla oturmak gözü yorar evet. Ancak sanılanın aksine gözü bozmaz. Misal saatlerce kitap okuyorsunuz bozulmuyorda ekran mı bozuluyor. Gözün asli görevi "görmek"tir ve asli görevini yaparken "bozulmaz". Ancak yüksek miktarda ışığa maruz kaldığı için bir miktar yorulur. Ayrıca monitörler radyasyon yaymaz. Yani yayar ama radyasyon dalgasına maruz kalmanız için CRT monitörün yaklaşık 3 cm kadar yakınında durmanız gerekir:)
Uyku konusuda hurafe. Ancak normal bir insan günde ortalama 7 saat uyku ile tüm günü rahatlıkla geçirebilir. Ayrıca uykunun fazlası büyüme ve gelişmeyi (hangi yaşta olursan ol) engelliyor. Yani işleyen demir ışıldıyor.

Nacizane cevaplarımdır. Umarım mantıklı bulursunuz:oke:

Benim getirdiğim adam kısa mı yazar sanıyordunuz :ehe

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Vakti zamanında tocama ben açılmıştım (elbette beni sevdiğini biliyordum ama yine de açılmak benim için bir cesaretti :))

Tektaşım yok ama isterim :) Tocam biliyor ne zaman istediğimi :ehe

Valla bizim ilişkimizde küsen taraf ikimizden biri olabilir. Bunun için belli bir kuralımız yok. Ama tek kuralımız, küslüğü ertesi güne taşımamak. Özellikle haftasonunda küsmemek :) Durup dururken haftasonu gibi bir şansı neden kaçıralım değil mi :)

Hata yaparsam af dilerim, hatamın boyutuna bağlı olarak yalvarırım, ayaklarına dahi kapanırım... :) Ama cidden hatalı olduğumda ;)
Abla Güzel Konuşmuş.

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler Arkadaşlar:)

maliakg

maliakg

Üye
bakın bi espri:
kural diye bi sakız çıkmış herkes onu çiğnemiş zuaha:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...