Mahalle Futbolundaki Terimler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aLone

aLone

Üye
    Konu Sahibi
Mahalle Futbolundaki Terimler
KALECİNİN BOYUNU AŞTI, GOL DEĞİL :
Eğer çekilen şut kalecinn 10-15cm (kaleci tutamasın kafi) üstünden gitmişse gol sayılmaz.. Sayılmaz ama bu kavga çıkmayacak anlamına gelmez..Her nolursa olsun daima kale ile kaleci aynı boydadır ve üstten giden top gol değeri kazanmaz.

TOP BENİM:
Yapılan maçta top kime aitse o kişi (bunu sadece kendi kabul etse de) çok değerli bi insandır. Top onun olduğu için ne kaleye geçer ne defansta durur. Forvete geçer ve gelen her topa saçma vurur, maçın içine eder. işte bu yüzden her yerde geçerli olan tek gerçek; Topun sahibi top oynamayı bilmez ve o kişi hiç biyerde sevilmez.

İKİNİZ ALIŞIN:
Alışmak, takımları seçmek anlamına gelmektedir ve o an orda bulunan kişiler arasında en iyi oynayan iki kişi takımları seçer(ben hep o iki kişiden biri oldum öhöm öhöm)
bu uygulamada genellikle şu yol izlenir: bahsi geçen o iki kişi karşılıklı geçerek birbirlerine doğru küçük adımlarla gelirler ve şu tekerlemeyi söylerler; "aldım verdim ben seni yendim gazeteye ilan verdim...falan filan.." die dewam eder.. bu şekilde birbirlerine iice yaklaşan kişilerden kim karşısındakinin ayağına ilk önce basarsa o, ilk oyuncusunu seçme şansını yakalar..

O SİZE GEÇERSE BİZ 2 KİŞİ ALIRIZ:
Futbol bilindiği üzere eşit oynanan bi oyundur(11-11).
Ama bu mahalle futbolunda pek geçerli olmayan bi kuraldır. Eğer ki maç esnasında 3 kişi maça katılmak isterse, kişilerden iyi oynayan bi takıma, kötü oynayan kişiler de diğer takıma geçer ve bu şekilde takımlar eşit(!) olur..

DİREK:
Genelde mahalle maçlarında kaleler taştır.. Ve bu taşlar sadece taş olmakla kalmayıp yeri geldiğinde uzar ve büyük bi kale direği olur.. Örneğin: Bi atak oldu ve çekilen şut o taşın üstünden geçti.. E şimdi gol mü deil mi? Eğer ki top taşın kale kısmına yakınsa goldür(çarpıp içeri girer lan) Ama aut kısmına yakınsa aut olur(çarpıp dışarı çıkar lan)..

PAZARDA ÖYLE Mİ YÜRÜOSUN LAN:
Dielim ki bi faul oldu ve frikik atışı yapılacak.. Baraj kurulur.. Bu baraj genelde 3adım(büyük), 5 adım(küçük) olur.. Ama bu barajın mesafesini ölçerken adımların büyüklüğü hep sorun olur.. Eğer atışı yapan barajı ölçüyorsa barajı uzak tutmak için büyük adımlar atar ve karşı takım oyuncuları bu durumda hep bir ağızdan: "Pazarda öyle mi yürüosun lann" der.. Ve baraj her defasında ilk ölçüldüğü gibi kalmaz.. (aynı olay penaltılarda da geçerlidir,9adım)

SİZDE DE OLDU:
Dielim ki maç esnasında bi pozisyonda faul oldu.. Eğer karşı takım buna sesini çıkarmamış ve pozisyon dewam etmişse bu faul unutuldu anlamına gelmez. ilk pozisyonda seslerini çıkarmayanların yapacağı olası bi faulde direk söylecekleri şey: "Sizde de oldu biz bişi demedik" olur ve oyun bi kaç saniyelik "heyytt höyttt"lerden sonra dewam eder..

KALECİ OYUNCU YOK LANNFaworim 1)
Maç kritiktir.. Son dakikalar oynanıodur ve kolayı kazanmaya an kalmıştır..Ama o da ne. karşı takım kalecisi topu alıp sürmeye başlamştr. İşte o an bu feryat-ı figan karşı takımdan dalga dalga yankılanır: "KALECİ OYUNCU YOK LANNNN.."

ATAN ALIR:
maçlar genellikle caddelerde veya boş arsalarda yapildigi için topun kaçma olasiligi olan çok yer vardir. Top bir yere kaçtiginda topu kaçiran takimin karsisindaki takim hemen,"Atan alir" der ve atan söylene söylene topu almaya gider..

ADAMIN GOL DIYOOOOFaworim 2)
Eğer tartışmaya açık bir gol olmuşsa taraflar "-gol lennn,
-ne golüü olumm direeen üstünden geçtiii" die tartışmaya başlar.. işte o an golü yiyen takımın oyuncularından biri(kadir gecesinde doğmuş olasılığı yüksek olan, yalan sölemeyi beceremeyen ve tartışma yanlısı olmayan bi oyuncu) çıkar ve "GOL" der.. İşte o an karşı takım oyuncularından bunu duyan biri hemen tartışma mahaline gelir ve tartışmayı sonlandıracak lafı söler: "ADAMIN GOL DİYO".. Gol sayılır ama o melek gibi olan çocuk ya kaleye geçirilir ya da dövülür..

ABANMA YOK:
Penaltı atışlarında her ne pahasına olsun, dünyanın neresine gidersen git; kesinlikle abanma olmaz!!
Nedeni; bilinmiyor..

KALECİ DEĞİŞTİRDİN 2 PENALTI:
Penaltı olur.. o anki kaleci penaltı kurtarabilecek potansiyele sahip bi kaleci deilse hemen bi oyuncu kaleye geçer ve karşı takım o an o meşhur lafı sölerr;
"2 kere atarız!!"
Eger birinci penalti kaçarsa ikinci penaltıya geçilir;ama gol
olursa ikinci sans kullanilamaz..

KALEDE SON, SON 1, SON 2:
E takımlar hazır, top var, topun sahibi var ama kaleye geçecek bi baba yiğit yok.. İşte o zaman yapılacak tek uygulama vardır; Uyanık olmak ve pırlanta değerindeki o sözü söylemek; "KALEDE SONNNNNNN"...
Dier sıralama da seri şekilde dewam eder; "Son 1, Son 2, Son3..."
sonra en sona kalan kaleye geçer..

GOL DEĞİL BORU:
Genelde gol sevinçlerinde kullanılan bi terimdir.. Jeneriklik bi gol atılır ve "GOL MÜ?" sorusuna: "GOL DEĞİL BORU" diye cvp verilir.. Kavgaya sebep değildir, aynı lafı maç içinde bi çok kez söylenebilir(boktan gollerde bile)..

YUMURTA OLUOOOO LANN:
Bu terimi kullanmak için öncelikle bi top alınır ve "Topun Sahibi" mertebesine ulaşılır.. Sonra olası bi topun üstüne oturma vakasında oturan kişiye: "topun üstüne oturma lann yumurta oluoo" denir..

BU TOP YAMUK OLUMM:
Maç yapılacak topun iyi veya kötü(yamuk) olduğunu anlamanın tek bi yolu vardır: Topu döndüre döndüre havaya atmak.. Eğer top havada dönmeye başladığı andan itibaren şekli şemali kayıyor ve tabiri caizse kıwırıyorsa o top yamukktur..

<<<<<<<<GÜNCELLENENLER>>>>>>>>

ÇİVİLİ KRAMPON YASAK:
Genelde maçlar toprak sahada oynanır. Bu durumda giyeceğin ayakkabının halı saha ayakkabısı veya beden eğitimi dersi için aldığın spor ayakkabı olması idealdir. Ama konu başlığıyla alakalı olan durumsa şudur; Çivili krampon giyen bir topçu maça katılabilmesi için 15-20 dk çivili kramponu olmayan biriyle tartışması gerekmektedir..ama her tartışma çivili kramponu olmayanın kazanmasıyla sonlanmıştır. İşte bu durumdan dolayı hiç bir mahalle maçında çivili krampon giyildiği görülmemiştir..
(çivili krampondan kasıt boktan plastik vida tabanlı kramponlardır)

MAHALLE MAÇI:
Mahalle kavramı bu maçlarda biraz değişim gösterir.. İki takım ele alalım.. Bütün oyuncular aynı mahallede yaşıyorlar, aynı parka takılıyorlar, aynı bakkaldan alışweriş yapıolardır.. hatta aynı kızlara yazdıkları bile görülmüştür.. Ama bu iki takım maç yaptıkları zaman(kupa maçı deil) maçın adı "Mahalle Maçı" olur.. Bazen satıcı arkadaşlarımız bizim sokakta oturduğu halde gidip arka sokağın(mahallenin) takımında oynadığı da görülmüştür..


AHANDA DUTTUM GOŞ BIÇAH GETÜR KESECEM TOPU:
Bu terimi kullanabilmek için şunlar gereklidir:
-Maç sahasının yakınlarında bir eve sahip olmak
-50 yaş ve üzeri olmak
-Erkek olmak
-TC vatandaşı olmak
-Aksi ve gıcık bi insan olmak
-Mahallede pek sevilmemek
-Torunlarından başka çocuk sevmemek

Eğer bu şartlara uyuyorsanız bu terimi kullanmak sizin için hiç de zor olmaz..
Ne hikmettir bu insanlardan her yerde wardır ve olmaya dewam etmektedir(Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaşayanların.......) neyse ağzımızı bozmayalım ne dioduk, heh, bu insanlar maçın en kritik anlarında ortaya çıkar ve "başım ağrıo", "kıçım ağrıo", "dometizzlerimi eziosunuzz lan" gibi bahanelerle maçı yarıda keserler.. Sadece maçı deil cinnet anlarına denk gelrisenz topu bile kesebilirler.. Hepsini saygıyla(!) anıoruz..


O KAÇLI O KAÇLI OLUMMM:
İşime yaramayan bi terim olmuştur her zaman.. Hatta kıl gidiyorum bile diyebilirim.. Hatta ve hatta bu lafı söyleyenin.... yani söylendiği zaman kendimi zor tuttuğum anlardan bi tanesidir.. Ne demek şimdi "o kaçlı o kaçlı olum".. Şu demek; Eğer maç kadroları aldım verdimden sonra kurulmuş ve takımlarda bi eşitsizlik olmuşsa yaşı küçük olan bi oyuncuyla rakip takımdan yaşı büyük olan bi oyuncu kıyaslanıp; "ohoo o kaçlı o kaçlı olumm" denir ve takımların eşitliğinin yaşlarla doğru orantılı olduğu vurgulanır..
bi ikincisi de eğer maç mahalle maçıysa ve kolasınaysa şu duruma dikkat edilir; "Karşı takımda en büyük kaçlı? Örneğin, 86lıysa diğer takımda da en büyük 86lı olmak zorundadır, eğer deilse kabul edilmez ve o 86lı arkadaş(ben) oyuna alınmaz.. Ama o 86lı arkadaş(yine ben) bu duruma razı olur mu? olmaz.. Al sana cillop gibi kavga nedeni işte..(bu terim bazen "O KAÇA GİDİO, O KAÇA GİDİO" die de sölenebilir)

5'TE DEVRE 10'DA BİTER:
90 dakikaya tekabül eden süre zarfıdır.. ölesine oynanan maçlarda geçerlidir..

10'DA DEVRE 20'DE BİTER:
Bu da 90 dakikaya tekabül eder ama bu sistem kola, dondurma ve çeşitli ürünler için yapılan maçlarda geçerli olur..

20'DE DEVRE 40'TA BİTER:
Böle bi sistem yok..


KALE KAÇ ADIM?:

Normal bi kale boyutu enine 7.32 boyuna 2.44'tür.. Ama mahalle maçlarında böle bi ölçü olamayacağı için kaleler adımla ölçülür.. Ama bu ölçü normal adımlarla yapılmaz.. Ayaklar götüm götüm gider ve iki kaleyi de aynı kişi ölçer(ayakkabı no açısından). Maç esnasında herhangi bi katakulli olmasın diye de devre arasında kaleler aynı kişi tarafından kontrol edilir.


BABAN İŞTEN GELDİ YEMEK YİİCEZ:
Bu terimi öle her anne kullanmaz.. Genelde topun sahibinin annesinin top daha fazla yıpranmasın diye uydurduğu bi yalandır. "5'TE DEVRE 10'DA BİTER" sistemli maçlarda oyunun yarıda bitmesine(8de falan) neden olur. Aslında baba işten gelmemiştir ve o anne daha yemeği ocağa koymamıştır.

3KORNER=1 PENALTI: (Yoğun istek üzerine..)
Bu kural sadece "tek kale" maçlarda geçerli olan bi kuraldır. Bu arada "tek kale" maç nedir onu da açıkliim bilmeyen ark.lar için: Kale veya kaleci kıtlığı yaşanan anlarda oynanan bi oyundur.. oyuncu sayısının tek sayı(5-7-9) olması oyun için avantajlı bi durumdur.. biri kaleye geçer geri kalan çift sayı ikiye bölünüp karesi alnır, sonra her iki sayının paydası eşitlenir ve taban artimetiğinden....öhöm öhöm karıştı bi sanie.. neyse takımlar ayarlanır we maça başlanır.. her atak aynı kaleye olduğu için kontra-atak, kanatlardan hücum, adam markajı, kademe, wer-kaç, koş-wur-kaç-tut-git-bak gibi terimleri kullanmak pek nasip olmaz.. Bu oyundan zewk almayan tek kişi kalecidir, ki ne yaparsa yapsın suçlu odur.. Yediği her gol de elbet kılın biri çıkar "takım tutuo lan bu" die kaleciyi suçlar ve bu kaleci sopa yiene dek bu dewam eder.. bir de degaj(doğrumu yazdm bilmiorum) muhabbetinde çok sopa yer kaleci, nereye atarsa atsın, kime atarsa atsın yine aynı mualemeyi görür.. Neyse konumuz 3korner=1penaltıydı ama onun dışında herşeyden bahsettm sanırım, pardon.. Böle maçlarda aslında korner kawramı ne kadar doğru bilmiorum.. Her çıkan top korner oluo kardeşim, bu top hiç mi auta çıkmaz.. bu ne lan bölee autunda bi onuru bi haysiyeti war.. ohh ne âlâ memleket her top kornerr olsunn, hatta korner olmakla kalmayıp 3 tane olunca 1 penaltı olsun.. ne lan bu.. oldu olacak 3 penaltı 1 gol, 4 gol 7 frikik, 12 taç 37 orta olsun.. bu böyle gitmez kardeşim.. Ezilenler iktidar olacak..

SEN ŞIMAYKIL OL BEN DE ARİF:

Genelde maç aralarında şut çekişirken ya da 2-3 kişiyle oynarken kullanılan bi terimdir.. Herkes kendine yakın gördüğü bi topçunun ismini kullanır(ben kullanmadm hiç çünkü henüz öle biri yok) Bazen oyunda isim kullanmak yetmez top ayaktayken spikerlik de yapılır..
-Ariff aldıı ariff ariff vurdu gol olduu
-Şifo şifoo uzaktan çok sert bir şuttt we goll
-kaleci şımaykılldan süperr bi kurtarışş
-madidadan ertuğrulaaa
-ertuğruldan sergene
-sergen sergen sergenn..
-hakan şükür wurdu kafayı
-moldovan dışarı attıı
-rüştü yine bacak arasındannnn..
-yapma hayrettinnn

ELİNDEN TUTAN OLSA KESİN TOPÇU OLURDU

Mahalle maçlarının oynandığı esnalarda olmasa da, mahalle futbolu dönemini bitirip aradan bi kaç sene geçtiği zaman sölenen bi terimdir.. eleman çok ii topçudur ama bahtı o kadar ii olmaz ve o arkadaş futbolcu olamamştr.. bu arkadaş için söylenen tek söz; "Elinden kimse tutmadı yaa, yoksa çok büyük topçu olurdu" olur..

İŞE İŞE İŞE:
abi bide işe işe işe muhabbeti vardır!!! mac esnasında bırının munasıp bı yerıne top gelırse tum oyunculardan aynı kelıme gelır işe işe işe daha sonra musait biyere gidilir işenir ve maça devam edilir!!!

BİZİM SAHA:
BİZİM SAHA terimi genelde faul olduğu zaman kullanlır. Faulun nerde olduğu çok önemlidir bu konuda,ki bu terimi kullanmak için adından da anlaşıldığı gibi BİZİM SAHAda olmak gerekir. Ne alaka şimdi. Şu alaka; Eğer faul olmuş we atış, faul yapılan takımın sahasından kullanılacaksa BARAJ kurulmaz!! "nie olum ne alaka" diyen rakip topçuya da (ses yükseltilip kalınlaştırılarak) "BİZİM SAHA LANN" denilir.. Bu, baraj kurulmasına engel olmak için uydurulmuş bi kuraldır ama yine de uygulanılabilirliği yüksektir..

KALEDEN KALEYE GOL OLMAZ LAN:

Pek fazla kullanılmayan bi terimdir bu.. çünkü kaleden kaleye gol atacak baba yiğit her yerde bulunmaz(biz de wardı, bknz: ben..öhöm öhöm) Genelde kalecilerin bulunduğu maçlarda yaşanan bi durumdur bu.. Kaleci aut weya degaj kullanır we top tsubasadaki top gibi wıjjjt sesleri eşliğinde karşı kaleye doğru yol alır.. hawada bi kaç geometrik şekil oluşturduğu da görülmüştür(elips,beşgen,doğru çizgisi vb.).. We akabinde o bahsettiğim kaleci, topu, tamamen salaklığından kaynaklanan sebepten dolayı tutamaz ve gol olur..gol olur ama sebebini kimsenin bilmediği bi durumdan dolayı gol sayılmaz.. Neymiş kaleden kaleye gol olmazmış.. işte bu öyle bi durumdur ki, bu yetenek hiçbi yerde hakettiği muameleyi görmez.. Top gol olur ama oyun kuralları gereği gol sayılmaz.. o nedir bilio musun: "w. adam ne gol attı beee, lan şimdi bu gider sağda solda: "olum bi gol attım adamlar ağladıı ağladıı"" der die uydurulmuş bi bahanedir..

ADAMIN DEVAM ETTİ:
bi de "adamın devam etti" kuralı var ki bu en önemli avantaj kuarallarından biridir.rakibe faul yaptığında takım arkadaşı aldırmadan devam edip mütakip zamanda gol attıysan rakip faul diye itiraz eder ama mahalli futbol kurallarına göre avantaj uygulanmak zorundasındır..

AÇIL LAN:
Bi takımın kalecisi degaj yapacağı zaman forvetten biri önünde durduğu zaman kaleci topu yere 3 kere vurdurarak açılmasını söyler ve yaptığı o hareket 86 kusurlu hareketten biri olduğu için çekilmek zorunda kalır.. Çekilmediği takdirde o arkadaşı alıp 3 kere yere vurmak kurala dahil bi durumdur..

ATAN GALİP:
bida atan galip yiyen maglup olayı vardı artık mac cıgrından cıkar 3 snde bi gol olur ve kimse sayamaz en sonunda biri cıkar atan galip yiyen maglup uleeyn die fakat kavga sebebidir biz daha cok attık muhabbetine girilir ama ben su ana kadar bu teklifi kabul etmeyen gormedim..
not: macın en yorucu dakkalarıdır burdan sonrası kondisyon ve mahalle macı tecrubesine bakar..

Bİ GOL ATIP GELİORUM:
Maçın en keyfli anında henüz akşam vakti olmuş yollar tenhalaşmış meydan size kalmış..tam o sırada derinden derinden aile fertlerinden biri tarafından eve çağırılırsınız, o saaten sonra söylenebilecek en etkili cümle "bi gol atıp geliyorum" olur.))

AÇ OLUM, BOŞALT KALEYİ:
Hucüm eden oyuncu topu tartışmalı biçimde rakipten almış ve kaleye giderken, rakibin forvet oyuncusu gerılerden faul diye seslenir. Defans yapan oyuncu bu lafı duymaz, topu süren oyuncu zaten takmaz ve devam eder. Eldeki son koz, o sihirli sözcük uzaktaki forvet oyuncusundan kendi kalecisine doğru son güçle söylenir. Aç olum, aç kaleyi , boşalt kaleyi. Bu söz her zaman işe yaramış ve o top süren insan o kaleye gol atmayı utanc sayarak durmuştur. Ancak şu da bi gerçektir ki, o pozisyonda hiçbir zaman faul olmamıştır..

DUVARDAN GOL OLMAZ!! :
Abi bi de duvardan gol olmaz muhabbeti vardı ya. eğer kalelerden biri duvara yakınsa duvara çarpıp da kaleye giren top gol olmuyodu.

GERİ GERİ PENALTI:
evet arkadaslar penaltıda abanmamayı okumustum ama penaltıyı boş kaleye geri geri atma tekniğini göremedim bunu da eklemek istedim bizim maçlarda bu teknik de kullanılırdı..

HEP KENDİN GİDİYON ....!
takımdaki egoist elemana yapılan sitemdir.eğer yaşça büyükse sadece uyarılır küçükse hemen kaleye alınır.


BAHÇEYE KAÇARSA SİZİN KALECİNİZ ALIR

kalesi tehlikeli bir alanın önünde olan takım için kullanılır bahçenin hemen önündeki kaleye atılan şutların topun bu bölgeye kaçması durumunda ra
kip forvetlerin topu almamak için maçın başında koyduğu kuraldır.

PARA KAT LAN TOP ALCAZ!
Eğer grubun bir topu yoksa bütün kankalar aranır topları istenir hala bulunmadıysa ve kitle futbol ateşiyle yanıyosa tüm elemanlara bu talimat verilir ve top parası birleştirilip en yakın bakkala koşulur.

UCMALIK AT:
Mac henüz baslamadan ( büyük ihtimalle bazı elemanlar yemekte ve onlar beklenio) ısınma hareketleri yapılır. Kaleye gecen kişi arkadaslarndan sag veya sol eliyle topu istedgi yeri göstererek ucmalık sut ister. ucar tutar karizma yapar. Forvet oyuncuları da AT Bİ VOLELİK seklnde eslik ederler bi olaya..


MAHALLE MAÇLARI NASIL BAŞLAR
-Topu olan çocuk sokaga çıkınca
-Okul dagılınca
-Başka bi oyun sarmayınca
-Karşı Mahallenin çocukları toplanıp &#8221; maça varmısın lan&#8221; diye dayılanınca..

MAHALLE MAÇI OYUN KURALLARI
-Topa abanma pis burun vurma yasaktır bu şekilde gol olursa sayılmaz
-Fasulye ya da fındık-fıstık denilen kişi ilk yarı bi takımda ikinci yarı diğer takımda oynar.
-Maçın suresini zaman degil atılan gol sayısı tayin eder.
-Yenilen takım maçı uzatmaya goturur.
-Asla maçın başında iddaya girilen kola ya da gazoz alınmaz.
-Sonradan gelen çocuklar olursa, takımlar tekrar kurulur ve maç yeniden başlar.
-Top 9 kat patlamaz Kames marka plastik yada biraz sonmuş yopranmış Tansaşta satılan dandik futbol topudur.
-Yaşça kuçuk çocuklar kaleye geçer.
-Oyuncunun bir yeri kanamaz ve ya pantolunu yırtılmazsa pozisyon faul olmaz.

MAHALLE MAÇININ DURAKLAMA NEDENLERİ
-Ezan okurken maç muhakkak ki duraksar.(Bekleyin lan ezan okuyo)
-Tanıdık abi sokaktan geçince maç durur ve bi iki hareket gösterip, herkese penaltı çeker bu arada kaleye geçmek için muthiş bi savaş olur.
-Sokaktan araba geçerken Kale direkleri (çöp tenekesi taş vs. )kaldırılır, eger taş ufaksa şofor ortalayarak geçer .
-Mahalle sakinlerinden birisi bağırırsa saha degişir ve diger mahalleye gidilir.
-Duran arabaya top geldiginde herkes kaçar ama gene orda toplanılır.
-Kavga çıkarsa ve sayılmayan goller olursa maç duraklamaya gider.
-Top balkona ya da çatıya kaçarsa maç duraksar topun alındığı yerden hayali bir çizgi çekilerek taç atışı kullanılmak suretiyle oyun kaldığı yerden devam eder.

MAHALLE MAÇININ BİTİŞ NEDENLERİ
-Oyunculardan birinin bi yeri kanar bi yerini kırılırsa.
-Akşam ya da yatsı Ezanı okunursa.
-Topun sahibinin babası çagırırsa.
-Cam kırılırsa.
-Daha onceden uyaran ve topu kesmekle tehdit eden adamın kapısına yada pencerisine top gelince.
-Top patlarsa maç biter.


AHA TOP GİTTİ O BALKON ALMANCILARINDI!!!!

genelde her mahallede bir daire almancılara ait olurdu
bizim mahallede en üst katta otururlardı
ve top 1 sene geri gelmezdi,
aslında o evin anahtarı akrabalarında olurdu ama topu çocuklarına vermek için böyle bir yalan atarlardı

İYİ VURUR
Oyuncu şayet kaleyi görüosa önü acıksa gaza getirilir.

KESSEM KAN AKARMI!!
Rakip takımdan biri arkadaşına pas atmıştır top üzerine öle ters bi noktadan gelmiştirki ne kafa uzatabilirsin ne bacak kaldırabilirsin bari koluma çarpıpta el olmasın die düşünüp kaçmaya çalışırsın ama oda olmaz işte kendini kurtarırsın topun önünden fakat gömleğinin koluna sürtüp geçer top...Top bide kendi adamlarına gelmezse el el die hep bi agızdan bağırılır ve sen seni kurtarabilecek su müthiş cümleyi gömleğinin kolunu ilerigeri çekiştirip rakip oyunculara göstererek kurarsın: KESSEM KAN AKARMI!!

ORDA DEĞİLDİN LANN!!
maç en can alıcı yerindeyken o da ne bi anda fargo kamyon yoldan geçiverir ve o esnada herkes olduğu yerde kalır. bazı uyanıklar vardır tabii araba eğer büyük ebattaysa karşı takımın görmiceği bi şekilde hemen 1-2 adım ileriye doğru hareketlenmeye başlar yada kendine en uygun pozisyonu yaratmaya çalışır. Böyle durumlarda karşı takımdan yerini deiştirmemiş (mutlaka pozisyon için güzel bi yerde durmuş) olan biri çıkar ve "senin yerin orası mıydı lann, geç 2 adım geri" diye haykırışta bulunur..

TOPA FAUL
Bizde topa faul de vardı. Malumunuz toplar bazen dayanıksız, patlak, yırtık olabildiği için ve sahibinin gözünde ne olursa olsun bir mikasa değerinde olduğu için birileri hayvanca üstüne basarak korumuaya çalışırsa, ya da almaya çalışırken hayvanı bir iç güdüyle tekmelerse topun topun sahibi hemen oraya gelir ve bağırırdı : OHAA... OHA!! TOPA FAUL! BIRAKIN LAN!!!

HAVA ATIŞI
Tartışmalı bi faul olduysa ve faul bi türlü kabul edilmiyosa uluslar arası tahkim kurullarından çıkmış bir cengaver "tamam o zaman hava atışı yapıyok" der ve iki tarafda sanki vahiy gelmiş gibi kabul eder.. top tartışan iki oyuncunun arasından sanki basketbol maçına başlayacakmış gibi havaya doğru atılır ve yere düşüp üç kere sektikten sonra oyun aniden başlar,, bu an genelde birbirine çarpan ayaklar nedeniyle biraz acıdır.. sonuçta oyun bütün hırsıyla devam eder ...

3 KERE SEKTİRDİM AÇILL LANN
Forvet kaleciye yakın duruyosa kaleci topu 3 defa yere sektirirdi ve böylece rahat degaj atardı . neden bilmiyorum ama forvet açılmak zorundaydı..

CAMI KIRAN ÖDER
bizde cok dönerdi bu söz. özellikle son maçlarda bir kaç kırık dökük vakası olduysa, zaiyata para vermek istemeyen ve genelde de toplara zaten yavas vurup efendi oynayan tipler, kesin bugün yine birileri kırıp dökecektir diye işin başında kendini sağlama alır...

ALLAHINI SEVERSEN BU SANA NASIL FAUL YAPAR?

buda fizik üstünlüğü çok fazla olan birinin faul demesi üzerine rakip takımdaki diğer oyuncuların ona sorduğu sualdir)

YAŞ MI, KURU MU?
Maçlardan önce takımları belirlemek için veya top-kale seçimi için "aldımverdim" ve yazı turanın dışında bir de tükürüklü kiremit kullanılırdı. Birinin yerden bulduğu kiremit parçasının bir tarafına tükürülür, sonra "yaş mı, kuru mu?" diye sorulurdu..

BU KADAR AVANS YETER
Genelde maçlardan önce kurulan takımlar pek eşit olmaz.. Her zaman bi takım dierinden daha güçlü olur; ama ne hikmettir ki güçlü olan takım daha maçın başında çuvallar ve 2-0 3-0 geriye düşer.. maçın böle gitmeyeceğini, yedikleri gollerin şans eseri olduğunu ve güçlerini tam olarak yansıtmadıklarını şu cümleyle anlatırlar: BU KADAR AVANS YETER OLUM, HADİ BAŞLIYORUZ.. Maç onlar için o an başlamıştır.. Ama gel gör ki galip gelmek için g*tlerinden ter akar we çirkeflikle falan alırlar maçı.. "

YERE YATIP KAFAYLA ATMAK
Topçunun biri bütün defansı ve kaleciyi çalımladıktan sonra kaleciyle mesafe de varsa topu hemen kaleye atmaz; üstüne basıp durdurur, şöle bi geriye bakıp elleri ve dizleri üzerine çökerek golü kafayla atardı.. O bunu yapmasa bile takım arkadaşları arkadan: "kafayla at kafayla" diye bağırılardı. Bir de aynı durumda takımın en küçüğüne gol attırmak için fırsat kollanırdı..ner, 1 korner olduğuyla kalacak.. penaltınında autunda haysiyeti ayaklar altına alınmayacak.. Top 1 YTL olacak.. Sorarım size Sayın FIFA, neden 3 korner? 3 aut deil de neden 3 korner? top kimseye çarpmıo.. şut çekiosun we dışarı çıkıo; ama buna aut deil de korner denio.. ne kadar mantıklı? bence müfredat tekrar gözden geçirilmeli..
 
  • Beğen
Tepkiler: ism@il 54


silop_kms

silop_kms

Üye
hepsini okuyamadım ama güzeldiler sokakta hissettim kendimi:)
3 korner bir penaltı...:ehe
 
ism@il 54

ism@il 54

Üye
:ehe:ehe sanki maçtayım
 
™мaxiмємσ!

™мaxiмємσ!

Üye
hepsini okudum bütünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn hepsini kullanıyorum en çokda karaka kaleci(kale son)
 
emre_1905_gs

emre_1905_gs

Üye
harika yaa koptum:ehe
kalede sonum son 1 son 2 son 3 :ehe
 
dada21

dada21

Üye
hepsini okudum mükemmelmiş ellerine sağlık işe işe ile uçmalık at çok iyiydi ::kop:
 
aLone

aLone

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim:ehe
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bir cogumuz kulanmıştır bu sözleri özelikle 20 devre 40 ta biter :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
322
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
342
Baydırman


Üst Alt