Kerry, Moskova'da; Putin'le Görüşecek

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Kerry, Moskova'da; Putin'le Görüşecek



ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi. Kremlin Basın Danışmanı Dmitir Peskov, Kerry'nin bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geleceğini söyledi.


Şubat ayında ABD Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Kerry, resmi olarak ilk kez Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştiriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'li meslektaşı ile Suriye krizinde siyasi çözüm bulunması konusunu masaya yatıracaklarını ifade etti. Kerry'nin çantasında Boston saldırısı ve terörle mücadele, İran nükleer sorunu, Kuzey Kore, füze kalkanı, evlatlık ve Magnitski krizi gibi onlarca konu var.


Cenevre Mutabakatı konusunda çağrı yapan Lavrov, jeopolitik hırslarla rejimlerin değiştirilmesi ve askeri çözümün Suriye halkı üzerinde çok büyük bir yıkım oluşturacağı uyarısında bulundu.


Kerry'nin Moskova temaslarında Rusya, ABD Başkanı Barack Obama'nın ikili ilişkiler ve uluslar arası sorunlarla ilgili mesajına yanıt verecek. Obama'nın mesajını ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Donilon geçen günlerde yaptığı ziyarette Moskova'ya iletmişti.


Kerry ve Lavrov'un gün içinde ortak bir basın toplantısı düzenlemesi ve Suriye krizi başta olmak üzere uluslar arası konulardaki sorulara cevap vermeleri bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin ziyaretinin Putin'in Kremlin'e üçüncü kez çıkışının yıl dönümünde ve 9 Mayıs Zafer Bayramı öncesinde gerçekleşmesi anlamlı bulunuyor.


Kerry, Moskova temasları çerçevesinde muhalif grupların temsilcileri ile de bir araya gelecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: codblackops2

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
353
doctorrr
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
300
x-scarface
haydaravısyon
Cevap
8
Görüntüleme
469
Invoke
Türk-X
Cevap
1
Görüntüleme
306


Üst Alt