Kernel Yükleme ile ilgili (NE BİLİYORSANIZ YAZIN)

Sponsorlu Bağlantılar

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
    Konu Sahibi
Kernel Yükleme ile ilgili (NE BİLİYORSANIZ YAZIN)
-Kernel yüklenince ne olur?
-Eğer bi ROM için kernel yüklüyorsak, başka bir ROM yüklediğimizde sorun çıkartır mı?
-Kernel yüklenince eski kernel in yedeğini alabilirmiyiz?
-Rootlanınca kernel değişiyor,unroot yapınca geri dönüyor böyle bişeymi?

PriZm

PriZm

Üye
Kernel yukleyince telefonuna su ozellikler gelebilir;

bln:telefonun dokunmatik tuslari mesaj gelince yanip soner
Overclock/underclock ve voltaj ayarlari acilir
Kullanilabilir Ram kernele bagli olarak artabilir
Voodoo contol gibi driverler yuklenir.bunun sayeninde telefonun kulaklik ses cikisini 5800 kalitesine kadar arttirabilirsin
Ayni zamanda ekran kontrastini,parlakligini normalinden cok daha yuksege arttirabilirsin.
Kernele bagli olarak ext4 dosya sistemi olusturulur.(orjinal dosya sistemi olan rfs den çok daha hızlı bir sistem.)
Ve daha aklima gelmeyen bir suru zimbirti:D

Rom icin kernel yükleme olayına gelince,

eğer bir rom sadece ext4 dosya sistemi ile çalışıyorsa,ext4 dosya sistemli kernel bulmak gerekir.aynısı kernel içinde geçerli.

eski kernelin yedeğini nandroid backup ile alabilirsin.başka yöntemlerde vardır ama ben bilmiyorum

root olayına gelince hayır.root farklı şey kernel farklı şey.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
    Konu Sahibi
zaten ben xxkpf stock romu nu kullanıyodum odinle yüklemiştir ikiside tar dosyası zImage diye bi klasör var ikisinde de kernel dosyasında sadece zImage var başka bişey yok o dosyanın kernel dosyası olduğunu varsayarak kernel romla birlikte geldiğine inanıyorum ama o kadar bilgi yazmışsın işime yaradı sağol

PriZm

PriZm

Üye
zaten ben xxkpf stock romu nu kullanıyodum odinle yüklemiştir ikiside tar dosyası zImage diye bi klasör var ikisinde de kernel dosyasında sadece zImage var başka bişey yok o dosyanın kernel dosyası olduğunu varsayarak kernel romla birlikte geldiğine inanıyorum ama o kadar bilgi yazmışsın işime yaradı sağol

Zimage kernel dosyası evet :)

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
    Konu Sahibi
attım kernel i gitti

fnldstntn

Üye
Ayrıca karnelden telefona usb otg özelliğideekleyebilirsin..Ve karnel yükleyerek telefonuda rootlayanilirsin ve bazı uygulamalar için özal karnel gerekir mesela chainfire uygulamalarının bazılarını çalıştırabilmek için cf-root karnelini yüklemn gerek...

PriZm

PriZm

Üye
Ayrıca karnelden telefona usb otg özelliğideekleyebilirsin..Ve karnel yükleyerek telefonuda rootlayanilirsin ve bazı uygulamalar için özal karnel gerekir mesela chainfire uygulamalarının bazılarını çalıştırabilmek için cf-root karnelini yüklemn gerek...

evet doğru.birde otg var.ama şimdilik pek bir işe yaramıyor :D

PriZm

PriZm

Üye

Şu elektrik işini bi çözseler süper olur...
aynen..LiveOC denilen yeni birşey yapıldı mesela tamamen custom frekans ve voltaj ile oc yapmaya izin veriyor(% li olarak)
bir kaç kernel oynaması ile usb girişinden voltaj verilebilmesi lazım o kadar zor olmamalı

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
    Konu Sahibi
en sonuncusunu yükledim çalışıyor rom yüklerken istemişti bütün uygulamalar çalıştı

hotlock

hotlock

Üye
Youtube de var bu elektrik isini yapiolar ama pek bisy anlamadim :D

mancukya

Üye
Kernel yüklenince hic bir halt olmaz cünkü kullandigin tel ve ona ait özel kernel vardir o kernelide custom dizaynini yapanlara bagli olarak ek özellik ve performans ayari olur ama sorun bu sekliyle sacma sapan.
Tel marka ve modeliyle bunu sorman lazim.

Üst Alt