Kendi Kendine Yanarak Ölen İnsanlar

Sponsorlu Bağlantılar

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Kendi Kendine Yanarak Ölen İnsanlar
İmkansız gibi görünsede, kendi kendine ve aniden tutuşan insanlar var. Ve yüzyıllardır, hangi sebeple yandıkları hala çözülebilmiş değildir. Tarih, kendi kendine tutuşan insanların yanma vakalarıyla doludur ve alev almayı sağlayan herhangi bir maddenin sebep olmayışı da olayın ilginç yönüdür. Yanan kişilerin bir kısmının üzerindeki kıyafetlerin tutuşmamış olması, normal bir yanma olmadığının kanıtıdır. Kemikleri dahi kül olan bu insanlarda yanma, koltuklarında, sandalyelerinde otururken yada yatağa uyumak için girdiklerinde gerçekleşiyor. Bu güne kadar bu vakalardan hiç biri yaşamını devam ettiremediğinden, delil toplamak yada ne yaşadıkları bilgisine ulaşmak imkansızlaşmış.

Bilimsel olarak kemiklerin kül haline gelebilmesi için, en az 1500 santigrat derecede yaklaşık 2-2,5 saat kadar bekletilmesi gerekir. Yanan insanların kemiklerinin kül haline gelişi için gerekli bu ısının, bulunduğu mekanı tutuşturmaması, hatta bazılarının kıyafetini dahi etkilememesi oldukça şaşırtıcı.

1731 senesinde yatağında hizmetçisi tarafından kül haline gelmiş bir bayanın, yatağında ve çarşafında hiçbir yanık izi bulunamamış. Üstelik odada ateşe yol açacak yanıcı madde de yokmuş. Bu vaka kendinden yanma olayına ilk örnek olarak tarihi kayıtlara geçmiş.

Kurban yalnız başına iken gerçekleşen bu hadiseler, eğer yanma olayı sırasında odada başkaları da varsa topluca gerçekleşiyor. Yani olaya bu güne kadar birebir şahit canlı hiç kimse bulunamamış. Yanmaların kısa sürede gerçekleşmesi ve yanma esnasında hiçbir ses çıkarmamaları, hiçbir belirtinin olmaması da, olayı karanlıkta bırakan bir durumdur.

Araştırmacılar son zamanlarda kendiliğinden yanma olayı vakalarının oldukça arttığını belirtirken, bilimsel açıklamaları kuramlardan ileri gidemiyor. National Geographic’in belgesel yaptığı bu olaya getirilen savlar ise, hücresel nükleer reaksiyonlar, ateş küreleri ve fitil etkisi. Ancak yinede bu savlar tüm vakaların ortak çıkış nedenini tam olarak açıklayabilmiş değil.

Bu güne kadar ortaya atılmış tüm teorilerin içinden yalnızca ikisinin üzerinde duruyor araştırmacılar. Şimdi bu teorilere bakalım:

*Araştırmacı Livingstone Georkart yanma olayının, dünyanın manyetiğinin değişiminde gerçekleştiğini savunuyor. Yanmanın; yerkürenin etrafını saran iyon tabakası ve bu iyon tabakasını kaplayan ve bir elektrik alanı olan magnotosfer arasındaki etkileşimden oluştuğunu düşünüyor. Etkileşimin sonucunda yeryüzünün belli alanlarında meydana gelen yoğun elekrik alanları yanma vakasını gerçekleştiriyor deniliyor. Yıldırımında elektrik olduğunu göz önüne alırsak, benzeri bir durum söz konusu gibi. Ancak yinede; yıldırım düştüğü yerdeki ağacı tutuşturabiliyorsa, evdeki eşyaların tutuşmaması problemini çözmeye yetmiyor.

*Diğer bir kuram ise microwave, mikrodalga mantığı. Mikrodalga fırına yerleştirilen bir yiyecek pişerken, piştiği kabın ısınmayışı benzerlik taşımaktadır. Birbirine çarptırılan moleküllerin ortaya çıkardığı ısı ile pişen yemek ve bu hadise arasında yapısal ve süresel benzerlikler vardır.

Fakat burada iki mesele aklıma takılıyor. 1. Mikrodalga fırını icat eden Dr.Percy, radar vakum tüplerinin yanında araştırma yaparken, cebindeki çikolatanın eridiğini farketmişti. Bu duruma şaşıran Dr. Percy, mikrodalga fırın icadına ilk adımını çikolatayı eriten etkenin, radar tüplerinden geldiğini anlamakla başladı. Peki bu içten yanma vakaları, mikrodalga mantığında ise, neden Dr. Percy’i en azından ısıtmadı? 2. Peki vukunun gerçekleştiği insanların hücrelerinde molekülleri birbiri ile çarptıran etken, etraftaki yiyecekleri, içecekleri neden yakmıyor? (1885 senesinde Amerika’da gerçekleşen mutfak hadisesi)

Aklıma gözleriyle bakarak kağıdı tutuşturan insanların nazarlarının etkisi geliyor. Gözlerden çıkan bu enerji, sanıyorum hala keşfedemediğimiz farklı bir enerji türü olmalı. Bilimde keşfedemediğimiz bu enerji türlerini şayet bulursak, kendisinde toplayacak bir paratonerde icat ederiz de, bu tür enteresan vakaların kısmen önüne geçebiliriz diye düşünüyorum. Ve her ne olursa olsun, hiçbir şeyin imkansız olmadığını bir kez daha derinden anlıyorum.


ALINTI
 
  • Beğen
Tepkiler: -Empat-


Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
Isıdan bahsedilmiş, neden ısıya bu kadar takılıyor ki? İlla 1500 derece mi lazım kemiklerin kül olması için? Çalıştırın saksıyı bilim adamları :)
 

furkankaya559758

Üye
Yaktıktan sonra kendiliğinden yandıklarını söyleyen kişiler olabilir.
 
_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
bence kundaklamasaka bi yani cok ilginc yani kamera da kaydedemezmi acaba bundan sonraki vakalari? aklimda deli deli sorular
 
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Bence olay insan vücudunda gerçekleşen bir durumdan (hatadan) vs gerçekleşiyordur biyolojik bir durum yani elektrik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum
 
_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
bencede ustteki arkadas hakli bence o alevli yanma degil ama degisik bi kimyasal olay
 
victorysan

victorysan

Üye
Bence taktiri ilahi ALLAH her seyi bi sebeple yaratmistir ama biz bunlarin hepsini anlayacak degiliz mesela eskiden bilim yetersizken dusen simsegin tanrinin gazabi sanilirdi.Tipki bunun gibi ya bu olaya su anki bilgimiz yetmiyor yada ALLAH bu kimselere yaptiklarindan dolayi kahhar ismiyle muamele ediyor su bilim adamlari bu kurbanlarin gecmisini bi arastirsa iyi olur
 
  • Beğen
Tepkiler: muhammed4949, boyabatlı ve TheDarkStar7
@bluesky@

@bluesky@

Üye
Korkutucu bir deneyim
 
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Ölüm benim doğum günüm!!
 
brkyaxoy53

brkyaxoy53

Üye
Insan fazla enerji pompalarsa yildirim carpmis gibi olur. Bu sekilde aciklayabiliriz.
 
heathrow

heathrow

Üye
Bence bu kendi kendine yanan kişilerde gaz var. Gazı saldıkları zaman o esnada yakınlarda kibrit çakan falan varsa parlıyorlar, alev alıyorlar.
 
Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Bence,imana davet amaçlı bir olay.insanlar bu olaydan ibret alsınlar imana gelsinler diye de olabilir
 
zombaka

zombaka

Üye
Bir arkadaşında dediği gibi kanıt yoksa efsanedir
 
TheRkuT

TheRkuT

Üye
Şehir efsanesi. 2014 bitmek üzere halen bu yazıları ciddiye alanlar var.
 
HELL BREAKER

HELL BREAKER

Üye
kuranı yırtan adamın sonu :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
en meşuru bu tibetde bir budist dini kıstlamalar nedeni ile din elden gidiyor diye kendini yolun ortasına çidem baş kurup oturup yakmış
yanarken kılı bile kıpırdamamış
 
TheRkuT

TheRkuT

Üye
en meşuru bu tibetde bir budist dini kıstlamalar nedeni ile din elden gidiyor diye kendini yolun ortasına çidem baş kurup oturup yakmış yanarken kılı bile kıpırdamamış
Sen konuyu çok yanlış anlamışsın kardeş. Ayrıca bu budist keşiş din elden gidiyor diye değil vietnam rejimine karşı protesto için bunu yapmıştır. Din elden gidiyor kafası müslümanlara özel bir kafadır.
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Bence iki sebep var doğadaki elektro manyetik gazlar ikinci ise vücuttaki biriken elektrik . Yatakta yatarken kazak ile yatmak çok tehlikeli mesela . çarpışan elektrik Şimşek etkisi yapar . Ve alev alır .
 
victorysan

victorysan

Üye
Bence iki sebep var doğadaki elektro manyetik gazlar ikinci ise vücuttaki biriken elektrik . Yatakta yatarken kazak ile yatmak çok tehlikeli mesela . çarpışan elektrik Şimşek etkisi yapar . Ve alev alır .
Mantıklıııı
 

Benzer Konular

TuRkiShCowboy
Cevap
0
Görüntüleme
2K
TuRkiShCowboy
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
619
Doğuş Pertez
TuRkiShCowboy
Cevap
3
Görüntüleme
2K
aLone


Üst Alt