Kediler nankör hayvan değildir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Kediler nankör hayvan değildir
Doç. Aksoy, kedilerin “nankör hayvan” nitelendirilmesinin yanlış olduğunu savundu
'Köpekler 13 bin yıldır, kediler ise 3 bin yıldır insan hayatına ve ev yaşamına girdikleri için kedilerin tam evcil olduğunu söyleyemeyiz'

ANKARA Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Aksoy, kedilerin halk arasında “nankör hayvan” diye nitelendirilmesinin yanlış bir değerlendirme olduğunu savundu. Fatih Aksoy şunları söyledi: “Kedilerin halk arasında nankör hayvan diye nitelenmesi yanlış bir değerlendirmedir.
Bulduğunu tüketir
Kediler nankör hayvan değildir. Köpekler 13 bin yıldır, kediler ise 3 bin yıldır insan hayatına ve ev yaşamına girdikleri için kedilerin tam evcil olduğunu söyleyemeyiz. Kedi, bulduğu besini en kısa sürede tüketir. Yani bir köpek gibi onu saklama güdüsüyle hareket etmez. Anlık içgüdüleriyle yaptığı hareketlerde, agresif tavır sergilediğinde bazı kişiler tarafından nankörlükle suçlanır. Kedinin doğasında olan bazı davranışlar gereği yaptığı tavırlar da nankörlük olarak görülemez.”

Evcil hayvan satıcıları ise kedilerin, balık ve kuş türlerinden sonra en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer aldığını belirttiler.

canturgay

canturgay

Üye
kedileri severim sadık hayvanlardır..:)

iremm

iremm

Üye
:nono: nankörler
hiç sevmem :sopa:

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
yavru kediler çok tatlı oluyo :D

FirstClasss

FirstClasss

Üye
severim ama her kediyi de diil

Altun.

Altun.

Üye
ben zaten bunu biliyrdum küçüklükten...

blackmetalic

blackmetalic

Üye
Bence nankör tabi ew kedileri hariç...:)...

neslein

neslein

Üye
sokak kedilerini hiç sewmem ama bazı ew kedileri cok tatlı oluyor bembeyaz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...