Kediler için hangi kuru mamayı önerirsiniz???

Sponsorlu Bağlantılar

Leontr

Leontr

Üye
    Konu Sahibi
Kediler için hangi kuru mamayı önerirsiniz???
benim bebişim 3.5 aylık ankara kedisi.şu anda açıktan satılan kuru mamalarla besliyorum fakat onun için profesyonel mama almak istiyorum.veterinerim bana hills i önerdi ama ticari mi düşünüyo bilemiyorum.ayrıca sadece kuru mamanın onu yeterli besleyip beslemediğini de çok merak ediyorum.mamanın yanında taze et sebze verilirse daha iyi olur diye okumuştum ama veterinerim et yedirme diyor.yardımcı olursanız sevinirm

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
üst komşumuz kedi besliyor 1dk ona sorıyım mesaj yazacagım :)

whiskas (heralde böyle yazılıyor :)) bunla besliyormuş..

Leontr

Leontr

Üye
    Konu Sahibi
ya sen bi üst komşuna söyle istersen whiskas en kötü markalardan birisiymiş diye.nereye sorduysam kötüledi onu.bilmiyorum yine de ama.çok çok saol zahmet olmuş sana üst kata kadar çıkmışsın :)

ghost123456789

Üye
bn veteriner teknikeri olarak proplan veya royal caninin kedi maması çok ii dir bu markaların junior olan modelleri vr onları 1 yaşına kdr kullanın dışkısında derisinde farklılıkları göreceksiniz

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
bn veteriner teknikeri olarak proplan veya royal caninin kedi maması çok ii dir bu markaların junior olan modelleri vr onları 1 yaşına kdr kullanın dışkısında derisinde farklılıkları göreceksiniz

Kesinlikle doğru bilgi!..

Benim de bir tane Ankara Kedim var :) Royal Canin kullanıyoruz...

Sakın et vermeyin!..
Whiskas'tan uzak durun!.. Tamamen ticari amaçlı bir market ürünü, profesyonellikten çok uzak!..

Leontr

Leontr

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim bilgileriniz için :):):):):)

berkan55

berkan55

Üye
bence veterinere sor o daha iyi bilir

asiye80

Üye
ya sen bi üst komşuna söyle istersen whiskas en kötü markalardan birisiymiş diye.nereye sorduysam kötüledi onu.bilmiyorum yine de ama.çok çok saol zahmet olmuş sana üst kata kadar çıkmışsın :)

Evcil hayvanlar ile ilgili araştırma yapan en önemli kuruluş olan Waltham'ın onayladığı whiskas kesinlikle kötü olamaz, yıllardır bilenen bir marka zaten. O sorduğunuz kişiler neye dayanarak whiskas'ı kötülediler gerçekten merak ettim.

futbol123

futbol123

Üye
Evcil hayvanlar ile ilgili araştırma yapan en önemli kuruluş olan Waltham'ın onayladığı whiskas kesinlikle kötü olamaz, yıllardır bilenen bir marka zaten. O sorduğunuz kişiler neye dayanarak whiskas'ı kötülediler gerçekten merak ettim.
whiskas kötü kedilerde böbrek hastalığı idrar yapamama gibi hastalıklar oluyor whiskas yiyen kedilerin başına hep bu gelmiş

asiye80

Üye
whiskas kötü kedilerde böbrek hastalığı idrar yapamama gibi hastalıklar oluyor whiskas yiyen kedilerin başına hep bu gelmiş

Böbrekler, kandaki toksik atık maddeleri süzmek ve idrar vasıtasıyla dışarı atmakla yükümlüdürler. Ayrıca kalsiyum ve D vitamini düzeylerini regüle eder, vücuttaki sıvı (hidrasyon) düzeyini ayarlar ve kırmızı kan hücrelerinin üretiminden sorumlu oaln hormonu salgılarlar.
ARF (Akut Böbrek Yetmezliği), aniden gelişir ve kedilerde sık görülmez ve erken teşhis ve tedavi ile geri dönüşümü mümkündür.
CRD (Kronik Böbrek Hastalığı), kedinin yaşamı sürecinde çok yavaş gelişebilir. Bu kedilerde yaygın olarak görülen bir durumdur ve Kronik Böbrek Hastalığı olarak adlandırılır. CRF’nin genellikle tam olarak geri dönüşü yoktur ve böbrekler fonksiyonunun %80’ini kaybetmeden önce pek belirti vermez.

NEDENLERİ
  1. Kronik diş ve diş eti hastalıkları,
  2. Kronik bakteriyal ve viral enfeksiyonlar,
  3. Kronik deri alerjileri,
  4. IBD ve Diyabet gibi hormonal bozukluklar, Kan basıncının (tansiyon) çok yüksek veya düşük olması,
  5. Dehidrasyon (vücudun aşırı su kaybı)
  6. Travma,
  7. Aşırı fosfor ve protein içeren diyetler (beslenme).
NOT: Uzun süren aşırı idrar ve aşırı su içme, CRF’nin en temel göstergeleridir.
( diyabetikedi.com sitesinden )
Böbrek ve idrar sorununun beslenme ile ve dolayısyla mama ile tek ilgisi eğer kedi aşırı fosfor ve protein içeren besinler yer ise olabilir. Whiskas piyasadaki fosfor, protein ve vitaminler açısından en dengeli mamalardan biri, hele hele ne yazık ki çoğu ticari yaklaşan veterinerlerin verdikleri fosfor ve protein yüklü mamalardan çok daha sağlıklı. Whiskas yiyen kedilerin başına bu gelmiş diyenler doğruyu söylememişler.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Böbrekler, kandaki toksik atık maddeleri süzmek ve idrar vasıtasıyla dışarı atmakla yükümlüdürler. Ayrıca kalsiyum ve D vitamini düzeylerini regüle eder, vücuttaki sıvı (hidrasyon) düzeyini ayarlar ve kırmızı kan hücrelerinin üretiminden sorumlu oaln hormonu salgılarlar.
ARF (Akut Böbrek Yetmezliği), aniden gelişir ve kedilerde sık görülmez ve erken teşhis ve tedavi ile geri dönüşümü mümkündür.
CRD (Kronik Böbrek Hastalığı), kedinin yaşamı sürecinde çok yavaş gelişebilir. Bu kedilerde yaygın olarak görülen bir durumdur ve Kronik Böbrek Hastalığı olarak adlandırılır. CRF’nin genellikle tam olarak geri dönüşü yoktur ve böbrekler fonksiyonunun %80’ini kaybetmeden önce pek belirti vermez.

NEDENLERİ
  1. Kronik diş ve diş eti hastalıkları,
  2. Kronik bakteriyal ve viral enfeksiyonlar,
  3. Kronik deri alerjileri,
  4. IBD ve Diyabet gibi hormonal bozukluklar, Kan basıncının (tansiyon) çok yüksek veya düşük olması,
  5. Dehidrasyon (vücudun aşırı su kaybı)
  6. Travma,
  7. Aşırı fosfor ve protein içeren diyetler (beslenme).
NOT: Uzun süren aşırı idrar ve aşırı su içme, CRF’nin en temel göstergeleridir.
( diyabetikedi.com sitesinden )
Böbrek ve idrar sorununun beslenme ile ve dolayısyla mama ile tek ilgisi eğer kedi aşırı fosfor ve protein içeren besinler yer ise olabilir. Whiskas piyasadaki fosfor, protein ve vitaminler açısından en dengeli mamalardan biri, hele hele ne yazık ki çoğu ticari yaklaşan veterinerlerin verdikleri fosfor ve protein yüklü mamalardan çok daha sağlıklı. Whiskas yiyen kedilerin başına bu gelmiş diyenler doğruyu söylememişler.
Veteriner hekimi misiniz?

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Evet baytar sanırım çok bilgili arkadaş:ehe

Godfather

Godfather

Üye
Ya şu wiskas mı ne varya o güzel diyolar :ehe

Birde pro plan ın köpekler için olanı en iyisi yani köpekler için iyi yaptılarsa kedilerede iyidir :ehe Köpeğin varsa Pro plan al derim :ehe

qirL1903

qirL1903

Üye
Kedi icin mi benim bu konu da ne isim var :D Arkadaslar ne diosa dogrudur =)

asiye80

Üye
Arkadaşlar veteriner filan değilim ama canımdan çok sevdiğim kedişim için herşeyi en ince detayına kadar araştırırım, siz yapmaz mısınız? Tabi ki çok bilgili, tecrübeli ve dürüst veterinerler de var ama ne yazık ki her meslekte olduğu gibi ülkemizde bazı veterinerler paraya daha önem veriyorlar. Kendimi bildim bileli evimizde hep kedi beslemişizdir ve annem bu konuda benden çok daha titiz. Ve ne yazık ki bazı olayları yaşadıkça insanın uzman dediği kişilere inanası gelmiyor. Ufacık bir örnek birkaç yıl önce kedimizin kontrolunu yapan veteriner whiskas kullanmamız konusunda olumsuz bir fikir beyan etmezken yakın zamanda aynı kişi whiskası kötüledi. 40 yıllık whiskas mı kötüleşti, yoksa o beyfendi birkaç yıl içinde uzman mı oldu?