Kaz Ciğeri ve Yapılan Zulüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Kaz Ciğeri ve Yapılan Zulüm

[video=youtube;Ojvu7qHWqoM]http://www.youtube.com/watch?v=Ojvu7qHWqoM[/video]

[video=youtube;KWnmrL-eCOg]http://www.youtube.com/watch?v=KWnmrL-eCOg&feature=related[/video]


Kaz ciğerinin en makbul olanı yağlı kaz ciğerleri.


Zavallı hayvanların ciğerlerinin iyice yağlanması için zorla ağızlarına takılan özel bir aparatlarla neredeyse boğulana kadar yemek yediriliyor.


Bu işlem hergün çiftliklerdeki bütün kazlara uygulanıyor.


Bir gün içerisinde 3-4 kez boğulana kadar işkenceyle beslenen kazlar, kısa sürede yağlanınca ölüm odalarına gidiyor.


Kazlar burada kesilmeyip boğuluyor.


Burada tüyleri özel bir kimyasal ile yolunan kazlar kancaya geçmiş halde kasapların önüne geliyor.Kasaplar kazın karnını yarıp yağlı ciğerini çıkarıyor.


Çıkarılan bu özel ciğerler Avrupa'nın ünlü restoranlarında yüksek fiyatlarla yemeğe dönüşüyor.


Ciğeri için beslenen hayvanlar ilk dört ayda normal şekilde serbest yaşamaktadırlar. Daha sonra özel kümeslere alınarak kilitli mekanizmalar içerisinde tutulur ve hareket etmemesi sağlanır. Bu esnada "Gavage" denen besleme yöntemi uygulanır ve Huni benzeri aletlerle beslenme saatlerinde aşırı miktarda, mısır ağırlıklı besinler verilerek, zorla beslenme yapılır.






Kesimden önceki son 20-30 gün, bu işlem ördek ciğerleri 300 gr, kaz ciğerleri ise 400 gr olana kadar devam etmektedir.Fransız yasalarına göre foie gras (yağlı ciğer) olabilmesi için ciğerlerin bu gramajın üzerinde olması gerekmektedir.



Kaz ve ördeklerin ciğerlerinden, bu lezzetli yiyeceği elde etmek için eziyet çektirilerek beslenmesi dünyanın bir çok yerinde hayvan hakları savunucularını harekete geçirmiştir.



 
  • Beğen
Tepkiler: alaStar


ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Boğularak öldürünce halal oluyo mu ki ? Gerçi bunları göz önünde bulundursalar hayvanlara böyle eziyet etmezlerdi. Allah ıslah etsin onları.
 
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
bunun nerdeyse aynısı bizde tavuk kesimhanelerinde yapılıyor. Hatta firma ismide veririm lakin reklama girer.
 
semihguney

semihguney

Üye
Allah ıslah etsin ...
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Yuh artık hayvanların haline bak :off:
 
alaStar

alaStar

Üye
bu adamların kalbi mühürlenmiş para için yapmayacakları şey yok ...
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Kesebilirsin ama eziyet asla yapılmamalı,yazık günah ya
 
onurca06

onurca06

Üye
yazık hayvanlara :hmmm
 
Preloader

Preloader

Üye
şimdi öyle şeyler derdim ama maxicepten atılmak istemiyorum!

ALLAH İSLAH ETSİN BUNLARI!!!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt