mrb arkadaslar ben onceden wpepro ındrmıstım sımdı vırus olarak algılanıyor svchost.exe ... sıldıkcede yenıden aynısı cıkıor kasamdanda araba motoru gıbı sesler cıkmaya basladı bundan kaynaklandıgını dusunuorum ama yinede emin olmak için buraya konu actım yardımlarınızı bekliyorum acil.
Svchost.exe bir Virus değildir ve silemezsiniz. Ancak System32'ye Virus bulaşır ise bilgisayarınızı tarattırdığınızda da bu Virus olarak görülür ise, bilin ki çoğalmış demektir. O zaman Virus programı bunun Virus olduğunu kanıtlar ise gerekli İşlemi yapar. Svchost.exe'nin görevi: dinamik bağlantı kütüphanesine bağlı olarak çalışır ve servisleri yöneten bir istemcidir. Windows Görev Yöneticisine baktığınız zaman System32 ve Network Service altında çalıştığını görebilirsiniz. Eğer bir Virus var ise, Windows Görev Yöneticisinde bu genellikle System32 altında değil, bilgisayar kullanıcı adınız olarak görülür.
Yani kısaca tanımlayacak olursak Svchost.exe, bilgisayarınızdaki servislerin çalışması için gerekli olan Sistem dosyasıdır. Bunu silemezsiniz. Başlat/Denetim Masası/Performans ve Bakım/Yönetimsel Araçlar/Hizmetlere gelin ve iki kere üstüne tıklayın. Açılan pencerede ise bilgisarınızda çalışan hizmetleri göreceksiniz. Yani Svchost.exe sadece System32'de değil, yerel servisler ve ağ kullanıcısı olarak da çalışır. Yani System32 ve Network Service... Örneğin Hizmetler'den Svchost.exe ( Network'a ) ait bir hizmeti durdurduğunuz zaman, buna bağlı olarak İnternete giremezsiniz. Çünkü bilgisayarı açtığınızda Svchost.exe ( Network hizmeti ) otomatik olarak başlar. Fakat bunu manuel olarak da kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Virus bilgisayarı zorladığı zaman buna bağlı olarak, donanımlar da zorlanır. Fakat araba motoru gibi ses çıkması muhtemel değildir. Bilgisayarınızdan ses gelmesi, Donanımların yerine tam oturmadığından veya HDD'den dolayı olabilir. Özellikle güç kaynağı ve fanların yerine tam monte edildiğinden emin olun. Fanları yağlama zamanı gelmiş ise bunu yağlamanız gerekir.
Eğer bilgisayarınızda Virus mevcut ise Kaspersky 2011 Antivirus veya Internet Security'i temin edin ve komple f*ull sistem taraması yapın. Biraz zaman alabilir, fakat komple Sistem taraması yapacağı için sabırlı olmanızı tavsiye ederim.
Bundan ayrı olarak "Norman Malware Cleaner'ı" temin edin. Ücretsiz olarak geliştirilmiş, güçlü bir Virus temizleme yazılımıdır. F*ull Scan'da tarattırdığınız zaman, bilgisayarınızdaki tüm hataları ve virusleri bulup onarıyor ve zararlı olanları da siliyor. Özellikle kayıt defterinize bulaşan bir Virus var ise, bu Windows Görev Yöneticisinde belirgin görülür. Onun için "Norman Malware Cleaner" kayıt defterinizi onaracaktır. Eğer Virusler kayıt defterinizde herhangi bir değişiklik yapmış ise "Norman Malware Cleaner" bunu onaracaktır.