'Karun' hırsızlığına 25 yıl

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
'Karun' hırsızlığına 25 yıl
"Karun Hazinesi"nden hırsızlık iddiaları kapsamında tutuklu bulunan sekiz kişi hakkında dava açıldı. Uşak Müzesindeki "Karun Hazinesi"nden hırsızlık olayıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, hazinenin en değerli parçalarından Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun sahtesinin hazırlatılarak, orijinaliyle yer değiştirildiği belirterek, olayla ilgili müze müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında zimmet ve tarihi eser kaçakçılığından 25'şer yıl, 2 kişi hakkında ise 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Alınan bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelebi, olayla ilgili teknik takip verileri, tutanaklar, soruşturma ve bilirkişi raporları ve ifadeleri inceledikten sonra, 10 kişi hakkında dava açtı.

İddianamede, ihbar mektubuyla başlatılan soruşturmada, Kültür Bakanlığından görevlendirilen uzmanların Uşak Müze Müdürlüğünün 5959 sayılı envanterinde kayıtlı olan eser üzerindeki incelemesinde, broşun ”orijinali gibi dövme tekniğiyle değil, dökümle yapıldığı, ağırlığının 14,3 gram olması gerekirken 23.5 gram olduğu, zincirlerinin az sayıda halkayla örüldüğü, iğnesinin lehim ile tutturulduğu ve farklı noktadan çıktığı, saç lülelerinin cansız ve sığ olduğu, gözde çapak olduğu, burun üstünde tırtılların olmadığı”nın saptandığı, sergilenen eserin “sahte” olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Bunun üzerine mahkeme kararıyla başlatılan teknik takipte, müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun, olayla ilgili şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerle toplam 259 görüşmesi, diğer şüphelilerin de çok sayıda birbirleriyle görüşmeleri tespit edildiğine yer verilen iddianamede, orijinal eserin İstanbul'da alıcılar tarafından gasp edildiğine değinildi.
 


paradoks

paradoks

Üye
ust@ y@ws bu orjinaline tıpatıp benzeyen eserleri yapıp yer değiştirmekle baya iş yapmaya başladı bunlar y@ws
VEE PARADOKS KIZAR...
 
Treable

Treable

Üye
az bile haketmiş. insan kendi küğltürüne nasıl bu şekilde hakaret eder ki?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
472
fk555897
BYFECI
Cevap
6
Görüntüleme
612
fk555897
yavuzkaraca
Cevap
3
Görüntüleme
599
-efşan
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
623
x-scarface


Üst Alt