Karşılaştırma: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia Z (Video)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Karşılaştırma: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia Z (Video)

[video=youtube;ZLMxehR3pP8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZLMxehR3pP8[/video]

Evet arkadaşlar çok fazla yorum yapmadan sizi video ile başbaşa bırakıyorum.
Ancak kısaca değinmeden geçemeyeceğim.
Videoda izlenimlerini aktaran adam özetle, her ne kadar donanımı ilgi çekici olsa da Android işletim sisteminin dağınıklığı ve hantallığından dolayı Xperia Z'ye göre Lumia 920'nin daha iyi olduğunu söylüyor.

Erişim daha kolay, bildirimler ayağına geliyor, sistem capcanlı :oke:
Sonuç: Forever Lumia 920 :sarıl:

alical33

alical33

Üye
aynen 920 yi tek geçerim androide isterse 1 terabayt ram taksınlar :D

NUD

NUD

Üye
aynı fikirdeyim androiddeki kasma sorunu aşılmadıkça 32 çekirdekli işlemcide olsa tırt

• Beğen
Tepkiler: sinanozcan312
alical33

alical33

Üye
920 sürekli parlaklık ayarımı yapıyor ışığın açısındanmı öyle ? bendede porticodan sonra güneş altındayken dürekli parlaklık ayarı yapıyorda

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
920 sürekli parlaklık ayarımı yapıyor ışığın açısındanmı öyle ? bendede porticodan sonra güneş altındayken dürekli parlaklık ayarı yapıyorda

Işığın açısından dolayı renkler açılıyormuş gibi görünüyor.
Ancak video'da 1:55'ten sonrasına dikkatli bakarsan, tam tepeden açık bir lamba olduğunu göreceksin.
(Sony Xperia Z'nin arka tarafındaki yansımaya dikkat et. Lamba açıkça görülüyor)

alical33

alical33

Üye
lambayı gördüm zatende tıpkı bendeki parlaklık ayarı gibi oldu dikkatimi çekti. bu parlaklık ayarı sorunu için nokia güncelleme yayınlamıştı değilmi ?

Murat Alper

Murat Alper

Üye
güzel video olmuş teşekkürler

enterneoll

enterneoll

Üye
Xperia Z :) s3'den geçebilirm veya s4'ü beklerim

PureFood

PureFood

Üye
Xperia Z gerçekten çok iyi. Lumia 920 çıkmasaydı ya i4s alacaktım ya da bunu bekleyecektim. Ama iyi ki 920 çıkmış tabikide. :ehe

uMTOku

Üye
Kişisel görüşüm belki ama 3 işletim sistemi arasında Windows ve Apple dışında seçim yapmayın :)
Sent from my Lumia 920 using Board Express

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Kişisel görüşüm belki ama 3 işletim sistemi arasında Windows ve Apple dışında seçim yapmayın :)

Bence en canlısı Windows Phone.
Sistemdeki eksiklikler giderilirse tadından yenmez.
Mağazanın gelişeceğinden ise şüphem yok.

iOS da iyi ve hızlı bir sistem ama canlılık yok.
Yıllardır değişmeyen ikonlu arayüz.
iOS'u en cazip kılan yanı mağaza desteği.
AppleStore'a hayran olmamak elde değil.
Gerçekten sayı olarak da kalite olarak da muhteşem bir mağaza.

Android hantal ve karmaşık bir yapıya sahip.
Donanım yetiştiremiyorlar.
Bu gidişle Android kendi sonunu hazırlayacak.
Veya ayakta kalmak adına sistemi kökten değiştirecekler.
Kökten değişim de geriye dönük desteği yok edecektir.
Mağaza olarak iyi.

Toparlarsak; önemli olan sistemin canlılığı ve kullanıcıyla iletişim kurması bence. Live tile'larla programı açmaksızın bildirimlerin ayağımıza gelmesi ne kadar güzel bir şey düşünsenize. Ekran kıpır kıpır. Sistem performansı çok iyi, hızlı ve kolay.
Diğerlerinde ise sistemin kendisi iyi değil yada çok sıradan, yalnızca mağaza desteği üstün. O aradaki mağaza farkı da zamanla iyice kapanacaktır. Bir de sistemde unutulan yada eksik olan diğer özellikler tamamlanırsa...
:biggrin:

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur

uMTOku

Üye
Windows Phone müşteri yönelimli bir işletim sistemi ios kafasına ne eserse işte Microsoft burada başlıyor işe kullanıcı neyi sever tabi müzik ve gorselleriyle sinemada olan reklamları ile Nokia'yı unutmamak lazım :D Açıkçası Google korkuyor Windows'un tutulmasından o yüzden destek istemiyor Appledan bu kadar korkmamıştı önü açık bir sistem bizde ilk tahtın sahipleriyiz :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Xperia Z nin su geçirmez olduğunu unutmayalım yalnız ve tarz olarakta bence lumia 920 den daha iyi :)

Sistem olarakta bence windows henüz daha bebek . Bu bebek büyüyüp olgunlaşıcak umarım . Hız konusunda bulutsuz geceye katılıyorum bencede iostan iyi yada ios kadar hızlı . Çok rahat bi sistem :)

Amma velakin windows market cidden beter durumda . Önceden çöp uygulama azdı ama şuan benim şahsi fikrim marketin % 25 i çöp uygulama oyun . Geriye kalanlarında iyileri ücretli :)

Windows şuan androidden iyi demek biraz hayalcilik olur . Çünkü neye göre iyi ? kime göre iyi ?

Market konusunda : Android

Pazar payı konusunda : Android

Ama hız ve farklılık konusunda : Tabiki Windows :)

pirenuri

pirenuri

Üye
göz boyuyor biraz ya teşekkürler video için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt