Karışık kuruşuk ---İclal Aydın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Karışık kuruşuk ---İclal Aydın
Karışık kuruşuk

1-Balat’ta bir Antakya-Antep mutfağı var... İsmi Ottoman.

Mutfakta da Müge Hanım ve yardımcıları. Müge Hanım Antakyalı bir Antep gelininden çok bir İsveçli’ye benziyor. Ama gel gör ki o yemeklerin o lezzetin bir benzeri yok...

Eniştem Alper götürdü geçenlerde. Kız kardeşimle ikisi anlata anlata bitirememişlerdi. Ben de o gün bugündür anlatmalara doyamıyorum.

Hafta sonunu bekledim ki size de anlatayım. Mekâna girdiğimde zaten duvarlarındaki basın haberlerini görünce Müge Hanım’ın yemekleriyle tanışmakta bir hayli geç kaldığımı anladım.

Vedat Milor benim için bu ülkenin en önemli mutfak eleştirmenidir. Yazdığı yazılar içinde önerdiği mekânlar ve yemekler, bir kez de bizi yanıltmış olsa!!!

İtalya’nın Capri adasından tutun da Balat’daki Ottoman’a kadar aynı fikirdeyiz.

Yani demem o ki; Vedat Milor bile öve öve bitirememiş. Ben daha ne diyeyim? Mutlaka gidin. Hesap geldiğinde gözlerinize inanamayacaksınız...

Gittiğinizde benden selam söyleyin...

Arap köftesi yemeden dönmeyin...

2- Arabada durmaksızın aynı albümü dinliyorum: ENBE Orkestrası!

Mustafa Cece’nin Sezen Aksu imzalı şarkısı (Unutamam) ve Aslı Güngör’ün kendi bestesi olan Ferhat Göçer’le düet yaptığı (Kalp Kalbe Karşı Derler) bir yana, Aytekin Kurt’un seslendirdiği Hancı’ya bittim bayıldım.

Aslı Güngör’ün sesine doyulmuyor.

Mustafa Cece’yi yeni mi duydun sen diye bir de küçümsediler arkadaşlarım...

Albümse uzun yollar düşletiyor insana...

3-Geçen yıl bir ara bütün köşe yazarları Sylvia Plath tutkunu oluvermişti...

Ben de “Allah Allah, nedir bu melankolik rüzgâr” diye şaşıp kalmıştım. Aylardır ama aylardır bekleyen Gwyneth Paltrow’un olağanüstü -olağanüstü yorumuyla hayat verdiği Sylvia isimli DVD’yi izleyebildim. Gece yarısı yattığım yerde uzun zamandır bir Hollywood oyuncusundan bu kadar başarılı bir performans izlemediğimi düşündüm. Hainlik bu ya; bir otobiyografik filmi izlemekle Sylvia Plath’ı yemiş yutmuş hale gelen kederli “entelektüelleri” andım...

Neyse, filmi benim gibi kaçırdıysanız mutlaka bulup izleyiniz derim. Adeta oyunculuk dersi vermiş Paltrow...

4- Fü...

O benim has arkadaşım...

Satırları kendinden önce dostum olmuştu, sureti ve kahkahası kitabının ardından geldi.

Geçenlerde bana şunu yollamış:

“Günler zor geçiyor biliyorum...

Zor günler geçiyor biliyorum.”

Gerisi ise, ...

Mutlaka göz atmalı, arada bir yürek yıkamak için uğramalısınız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...