Karadeniz Gsm Operatörü :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Karadeniz Gsm Operatörü :)
İşte size güzel yurdumdan bir insan manzarası... Cinfikirleriyle bilinen Karadenizli'den çekmeyen cep telefonuna zihnisinir bir çözüm...
Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 263 rakımlı Kavron yaylasında pansiyon işleten 45 yaşındaki Yalçın Şahin, telefon görüşmesinin yapılamadığı yaylada soruna kendi geliştirdiği ilginç bir yöntemle çözüm buldu.

ÖNCE BAKIR TELİ ALACAKSIN, KIVIRACAKSIN...
Yalçın Şahin, kapsama alanı dışında kalan cep telefonunu faaliyete geçirmek için önce bakır bir tel buldu... Üst kısmını daire şeklinde kıvırdığı bakır çubuğu telefonun anten yerine taktı...

SONRA EN YÜKSEK KAYAYA ÇIKACAKSIN...
Sonra gözüne baz istasyonu görevi görecek yüksekçe bir kayayı kestirdi... Şahin kayanın üzerine de çıkınca çözüm tamamdı... İşte iletişim sorunu halloluverdi.
Yaylada özellikle yaz aylarında nüfusun bir hayli arttığını kaydeden Yalçın Şahin, zihnisinir formülünü şöyle anlattı: "Telefon hattı yok. Cep telefonları da çekmiyor. İletişimden mahrum kalıyoruz. Yaptığım anteni takıyorum. Kayanın da üzerine çıkınca telefona bir iki derece sinyal geliyor. Bu sayede görüşme imkanımız oluyor. Hava açık olduğu zaman çekmiyor. Sisli ve yağmur havalarda daha iyi çekiyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde biz hala telefonla görüşemiyoruz. En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı."

pazar53

alperen1313

alperen1313

Üye
harika bir çözüm

arslansem

arslansem

Üye
Karadenizliler e hayranım yaa :ehe

Atakan

Atakan

Üye
Bende :ehe

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
süper insanlar ya ben rizede kalırken adamın biri kendi başına çay biçme makinası yapmıştı elekritkli sene 94 çok şaşırmıştım
amacaya "bunu nerden aldın amca güzel , pratik bir şeymiş diye sordum"
amcanın bana cevabı "nerden bulcam uşagum kolum agrimaya başladi bende düşündim ve bunu yaptm dedi " helal olsun valla süpersin dedim
tabi ozamanlar cep telefonu yok yaygın degil; zaten kameralı deil birde fotograf makinam olmadıgı için çekememiştim fotografını.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Akıllı adamlar:)

Doğan

Üye
bravo valla

arslansem

arslansem

Üye
Sisli ve yağmur havalarda daha iyi çekiyor. :ehe

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Herşeyi Rize'liler yapıyor yahu.:)

Odysseus

Odysseus

Üye
Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde biz hala telefonla görüşemiyoruz. ( Yurdum insanının içinde bulunduğu zor şartlar )

En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı." ( Ve taleplerinde bile alçak gönüllü insanımız.... )

alperen1313

alperen1313

Üye
Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde biz hala telefonla görüşemiyoruz. ( Yurdum insanının içinde bulunduğu zor şartlar )

En azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurulmalı." ( Ve taleplerinde bile alçak gönüllü insanımız.... )

selamlar
aslında Adem kardeşim yaz aylarında yaylara istasyon seyyar olarak getiriliyor...ama sürekli bir takım sorunlardan dolayı operatörler ile yöre insanı anlaşamıyormuş

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
bu keskin zeka nerden geliyor kara lahanadan mı fındıktan mı çaydan mı yoksa temiz havasından mı ahh ahh 3,4 yaşındayken hayal meyal hatırlıyorum resimlere bakıp manzaraların tadını cıkartıyorum.İnşallah birdaha gidebilirim artvin/şavşat a :(

Odysseus

Odysseus

Üye
selamlar
aslında Adem kardeşim yaz aylarında yaylara istasyon seyyar olarak getiriliyor...ama sürekli bir takım sorunlardan dolayı operatörler ile yöre insanı anlaşamıyormuş

Çok ilginçtir ki; biz köye giderdik yazın, yaylaya çıkardık. Adım farkıyla telefon bir çekerdi bir çekmezdi. Burada sitemim operatörden çok biraz genel anlamda. Ankara'dan ötesi hizmeti biraz geç alıyor. Vizontele'de örneği vardı. Üç gün öncesinin gazetesini okuyorlardı.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İyi fikir.

Onlarca lira televizyona para veren öğrenciler, üç beş lira da uyduya vermeyip çatal kullanırlar. Kars'ta çok yaygın bir durum. Ama çatır çatır da çekiyor kanallar. :ehe

Doğan

Üye
İyi fikir.

Onlarca lira televizyona para veren öğrenciler, üç beş lira da uyduya vermeyip çatal kullanırlar. Kars'ta çok yaygın bir durum. Ama çatır çatır da çekiyor kanallar. :ehe

fena fikir değil harbiden:pro:

Bora

Bora

Üye
Bu vatandaşlarımız acaba neden çift yönlü uydu çanağı kurdurup yaylalarına, öyle iletişim sağlamıyorlar.Pek maliyetli birşey değildi galiba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt