Murat abi önceden de aynı şekilde geldiğinde neden bu kadar sevinmedin ?
Sabah serin ve sisli idi , kahvaltıdan sonra küçük oğlan gelip :
-Baba baba neden benim balığım yok , neden ben balık yiyemiyorum , neden balık tutmuyon bana,dedi.
İçim acıdı canım o kadar balık kelimesini duyduktan sonra balık çekmeye başladı .
Çekmez olaydı . Dört çeker , anten çeker , dert çeker , yük çeker olaydı da balık çekmez olaydı . Öğlen tuttum küçük oğlanın elinde ver elini sahil . Demiştim ya hava serin idi ve sisli diye (Bak bi buranın sisi bu dönemler pis olur öyle kolay kolay kalkmaz , ona göre ben çok bilirim havalarına girme) .
Attık oltayı bekliyorum şu çocuğun gönlü olsun , 2 balık tutayım diye . Bekliyoruz bir saat geçti ya geçmedi uykuya dalmışım olta küçük oğlanda. (Küçük oğlan 8-9 yaşında büyüğü kaç yaşında la?Büyük oğlan var mı ki ?Neyse devam).
-Baba baba kalk , kalk diye bağırıyor , tüm balıkları kendime bağladım bak.-
Aman Allah'ım demişim ne kadar yenilecek küçük tatlı balık var bizim oğlanın üstüne geliyor. Oğlana sordum:
-Ne yaptın oğlum sen ? Verdiği cevab ise şu oldu ?
-Yaptıklarım yapmadıklarımın zekatıdır.
(Kim öğretti ulen bu çocuğa bu lafı?) demesiyle yapmadıklarını görmem bir oldu . Masaya elini vuracaksın derler ya balinanın biri o lafı öğrenmiş , gelmiş . Limana kuyruğuyla bir vurdu. ( O kuyruk var ya o kuyruk 10 ton çekiyor, yakından görmedin tabi sen , sus konuşma) 3 metre havada uçtuktan sonra 5 metre derine daldım çakıldım. (Tabi ne olacaktı 5 metre uçup 3 metre suya mı çakılacaktım?)
Sudan çıktım oğlan neredesin diye bağırıyorum . Birden balina su fışkırtmaya başladı . Bizim oğlanda bağırmaya topla topla sağ yap hop . Len oğlum oyunun sırası mı aklı sıra limana balina yanaştırıyor . ( Bu çocuğa bir ara hayvanlardan korkma demiştim onun etkisi mi bilmem? ) .Oğlanın elinden tuttum. Balinaya da park cezası kestim . (Tabi o kadar hatalı park yaptı , cezaya katlanacak.) Oğlan :
-Baba sen iyi misin, dedi ? Ben de gayri ihtiyari:
-Neyim var ? Bir tarafta yaram mı var? Dedim. Oğlan:
-Yok , kafan yerinde değil senin , balinaya ceza kestin.
Bi an kafamın yerinde olmadığını düşündüm elimle yokladım . (Ne bekliyordum 3 metre havada uçup 5 metrede suya çakılsan sen nasıl olurdun?) Sonra oğlanın elinden tuttum, yerde ne kadar balık varsa topladık eve döndük. (Kafam yerine geldi ellaham) Velhasılı kelam Kanada da balık tutarken tutulan balık olduk.