denisjr
Üye
-
Konu Sahibi
-
Eğer sistemin yeterse sanal makine de güzel bir seçenek tabi. Aynı anda iki sistemde de işlerini halledebilirsin. Sanaldaki linux sadece sanala ayırdığın disk bölümünü etkiler. Bu da avantajıgunluk kullanicaksan eger kali onermiyorum kali uzaktan her turlu erisime acik bir sistem onun yerine ubuntu kurup guvenlik duvarini acman yeterlidir. grup onyukleme ile ayni anda windows/linux kullanabilrsin. kaliyi windows uzerinde sanalda ve vpn ile kullanmani oneriririm.
sanallastirma teknoloji olan bi islemci isini gorecektir
hic bir sekilde birbirlerini etkilemez sistemler, diger sisteme gecmek icin yeniden baslatman gerekicek yalniz
Eğer sistemin yeterse sanal makine de güzel bir seçenek tabi. Aynı anda iki sistemde de işlerini halledebilirsin. Sanaldaki linux sadece sanala ayırdığın disk bölümünü etkiler. Bu da avantajı
4gb ram eklersen biraz yavas da olsa calisabilirsin sanal makinedePeki belirttiğim laptop nasıl iş görür mü?
Şuan bir kitap okuyorum ilgimi çekti. Kendimi siber güvenlik konusunda geliştirmek için almayı düşünüyorum.4gb ram eklersen biraz yavas da olsa calisabilirsin sanal makinede
ama cidden siber guvenlikle ugrasmicaksan kali kullanmanin bir mantigi yok, gunluk kullanim icin gerekli programlar tamamen yok orda. ubuntu/mint/pardus onerimdir
dedigim gibi, kaliyi direk sisteme kurman koca delik gibi bir guvenlik acigi doguracaktir sana. ama illa bunu kurucam dersen yardimci olabbilirim.Tam verim alabilmem için sanal değil direkt olarak kurmak istiyorum. Hatta sanırım laptop almam daha iyi olacak.
dedigim gibi, kaliyi direk sisteme kurman koca delik gibi bir guvenlik acigi doguracaktir sana. ama illa bunu kurucam dersen yardimci olabbilirim.
ana sistemdeki gibi calisiyor sanal makinede de zaten, sadece biraz daha yavas ama isini yapar yine
o zaman usteki gonderdigin laptopda uygunYeni bir laptop alıp sadece kali linux kullanmayı düşünüyorum. Güvenlik açığı problem değil benim için.
i3 işlemci yeterli olur mu yoksa biraz daha para koy i5 al mı dersinizi? Kimlik gizleme olaylarını anlayamadım. Bu yüzden bunları ön bilgi olarak okuyorum. Daha sonrasında sanırım bilge adama gitmeyi düşünüyorum.o zaman usteki gonderdigin laptopda uygun
ama kimlik gizleme ile ilgili yerleri once oku
bu islerle ugrasmayi dusunuyosan ilk once guvenligini alman da gerek.bu islerle ugrasanlarin basina kotu seylerde gelebiliyor kimlik bilgilerinin calinmasi filan. sk gorulen seyler. becerebilirsin wifi anteninin mac adresini degistir. kimlik gizleme bu. vpn agi kullanmaya calis. bizim gibi acemiler icin ideal. mumkunse sifreli yayin yapanlar olsun, islemci sadece yapabilecegin islem hacmini arttirir. siber guvenlik internet uzerinde sifre kirmayi filan dusunmuyorsan pek onemi yoktur. ve sifre kirmak icin genelde ekran kartlari kullanilir cunku islemciye gore daha yuksek islem kapasiteleri vardir. senin ekranina gelecek her bir renk kodunu ayri ayri hespliyor ekran kartlari. her piksel 255x255x255 renk var. ve bunu saniyede 60 kere yapiyor her piksel icin. anlamissindir diye umuyorum.i3 işlemci yeterli olur mu yoksa biraz daha para koy i5 al mı dersinizi? Kimlik gizleme olaylarını anlayamadım. Bu yüzden bunları ön bilgi olarak okuyorum. Daha sonrasında sanırım bilge adama gitmeyi düşünüyorum.
rica ederim, kitaplarin adlarini soylerseniz biz de faydalanalimTeşekkürler bilgilendirme için.
Tabii kirica ederim, kitaplarin adlarini soylerseniz biz de faydalanalim
Alıyorum hemenLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu da isine yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?