Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
>Kahvenin yanında neden su getirilir?
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_RYUK_
Üye
Konu Sahibi
>Kahvenin yanında neden su getirilir?
Osmanlı zamanında eve misafir geldiğinde kahveyle birlikte su getirilirmiş. Misafir toksa kahveyi alırmış. >Açsa suyu. Tabii o zaman ehemen sofra kurulurmuş. Böylece çok ince bir nezaketle anlaşılırmış.
Astrosman
Üye
CryDaqqeR
Üye
ilk defa duyuyorum ilginç nezakete bak
SHS
Üye
sağol öğrenmiş olduk
.eRCaN.
Üye
Teşekkürler, biliyordum.
Revengeful
Emekli Yönetici
Tuba.Erva
Üye
tesekkurler.bende bilmiyodum bunu.
Silinen Üye 94869
Kapalı Hesap
Bende diyordum ki, kahveden sonra mutlaka susuyor insanlar, o yüzden su getiriliyor. Mesela ben hep susarım kahveden sonra. Bu bilgi için teşekkürler.
Hasan
Üye
öğrendiğimiz iyi oldu
L-LumieRe
Üye
güzelmiş.. valla osmanlı işi biliyor
TheCower
Üye
Atalarımız çok düşünceli.
alien97
Üye
aynen bende bilmiyordum.
LuckyDALT0N
Üye
​Güzell paylaşım için teşekkürler
Emrgncy
Üye
Ecdad her konuda olduğu gibi bu konudada ince fikirli, Allah onlardan razı olsun
rstsn
Üye
ben Gaziantep'e gezmeye gittiğimde dibek kahvesi içmiştim içtiğim yerdeki adama sormuştum bu soruyu neden kahvenin yanında su getirilir diye adamda kahveden önce su içilerek kahveden önce yenen yada içilen bir şeyin tadının giderilip sadece kahvenin tadının alınması için demişti. Bende böyle biliyorum
HaqperesT
Üye
ac biri neden su icsinki. Hem sebebsiz kahveyi icmemek gorgusuzluk bence. Hemde icmeyerek ben acim demek sozle ben acim demekten daha zor.
oquz_esen
Üye
bilmiyodum Teşekkür bilqi için
futbol123
Üye
ilk defa duydum saol
haydaravısyon
Üye
Kahve çok sıcaksa su katıp ılıştırmak için oldugunu sanıyordum hepte öyle yapardım
bilseydim dogrudan suyu içerdim yemekten sonra içilmeyen kahveyi ısıtıp geri mi getiliyordu
İşin aslını ögrenmiş oldum
birde kahve hakkında şöyle birşey duymuştum burun da ki kokuyu temizler diye yani şu şekilde oluyor geçmiş tarihlerde kolonya parfüm satanlar müşterilerine her bir kokuyu kolladıdiktan sonra kahve koklarlarmış başka bir kolonyaya veya parfüme bakacaklarında