Kadınlar 3 kat fazla konuşuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kadınlar 3 kat fazla konuşuyor
Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar ortalama olarak günde 20 bin kelime sarf ediyor. Yani kadınlar erkeklerden günde 13 bin kelime fazla konuşuyor.

Kadın psikiyatr Luan Brizendine, 'The Female Mind' (Kadın Zihni) adlı kitabında, kadınların ayrıca daha hızlı konuştuklarını, konuşmak için daha çok beyin hücresi kullandıklarını yazıyor.

Yazar, kadınların erkeklerden daha konuşkan olmasının nedenini, kadın ve erkek beyinlerindeki kalıtsal farklılıklara bağlıyor. Brizendine, bu farklılığın, erkeklik hormonu testosteronun gelişmekte olan erkek beynini biçimlendirdiği ana karnına dayandığını belirtiyor.

Bununla birlikte, erkeklerin bu özelliğinin yararı da yok değil. Yazar, testosteronun beynin duymayla ilgili bölümünü de küçülttüğünü, bunun da erkekleri eşlerinin sözlerine 'sağır' kıldığını savunuyor.

Erkek beyninde konuşma ve duygusal alandaki bu zayıflık bir yana, iş cinselliğe gelince erkek beyni kadınlardan daha iyi çalışıyor. Dr. Brizendine, erkek beyninin cinsellikle ilgili bölümünün kadınlarınkinin iki katı fazla büyük olduğunu yazdı.

Araştırmasını klinik çalışmalarına ve konuyla ilgili yapılmış binden fazla bilimsel çalışmanın analizine dayandıran Dr. Brizendine, kısaca şu sonuca vardı: "Uniseks beyin diye bir şey yoktur..."

aLone

aLone

Üye
yorumsuz:ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
3 kat az bile :ehe

aLone

aLone

Üye
bu konuya baya bi yorum yazılır kanımca:ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
melek e koonuyu söylemek lazım :ehe

aLone

aLone

Üye
hehe ilk bu konuya yazar eminim:ehe

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
linki yolladım :ehe

wizard_pislick

wizard_pislick

Üye
çok doğru bir tespit

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
Adam, gazetede gün boyu kadınların erkeklerden çok daha fazla konuştuklarını okuyunca,
Maxicep.com - bayanlar erkekler
gazeteyi alıp mutfaktaki hanımına seslenir:
" Bak! Erkekler günde toplam 15 bin kelime konuşurken, kadınlar 30 bin kelime konuşuyorlarmış"

Karısı gülümseyerek cevap verir:
" Tabi öyledir Söylediğimiz her şeyi size tekrar etmek zorunda kalıyoruz da ondan"

Adam:
" Ne dedin sen, ne dedin?"

sadece bunu söylemek istiyorum :sirit:

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Adam, gazetede gün boyu kadınların erkeklerden çok daha fazla konuştuklarını okuyunca,
Maxicep.com - bayanlar erkekler
gazeteyi alıp mutfaktaki hanımına seslenir:
" Bak! Erkekler günde toplam 15 bin kelime konuşurken, kadınlar 30 bin kelime konuşuyorlarmış"

Karısı gülümseyerek cevap verir:
" Tabi öyledir Söylediğimiz her şeyi size tekrar etmek zorunda kalıyoruz da ondan"

Adam:
" Ne dedin sen, ne dedin?"

sadece bunu söylemek istiyorum :sirit:

biLimseL bir oLay değiL bu :D ama Enes'in yazdığı doktorLar tarafından tasdikLenmiş :D

kabuLLenin işte daha fazLa konuşuyonuz :ehe

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
evet hatta kesin ben 5 kat fazla konnuşurum hatta erkekler sussun hep ben konuşayım :D

aLone

aLone

Üye
tamam ya konuyu kadın-erkek çatışmasına çevirmeyin bilimsel bi kanıt var ortada:ehe

Sidretül Münteha

Üye
Hadi Ordan Bilimseli Yemişim Ne Oluyo Konuşuyosak
Sizz Onu Yapamıyosunuz Diye Bayanları Kıskanmayın.
Yanlız Şu Doğru Diyip Geçemicem Çok Kelime Ürettiğimiz Gerçek :ehe
Yeni Yeni Kelimeler Bizde :cool

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
™ мγdяєaм;1576751' Alıntı:
Hadi Ordan Bilimseli Yemişim Ne Oluyo Konuşuyosak
Sizz Onu Yapamıyosunuz Diye Bayanları Kıskanmayın.
Yanlız Şu Doğru Diyip Geçemicem Çok Kelime Ürettiğimiz Gerçek :ehe
Yeni Yeni Kelimeler Bizde :cool

sizdeki çene yapısı dünyadaki hiçbi mahLukatta yok MaŞaLLahınız var :ehe:ehe

Sidretül Münteha

Üye
Çokk Biliyosun Sen Ercan :ehe
Gerektiği Yerde Açcan Ağzını Yumcan Gözünü Abii :ehe

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Bak kendi ağzınLa diyosun gerektiği yerde :ehe

biz gerektiği yerde gerektiği gibi davranmayı biLiyoruz ama siz gerekLi oLmasa biLe konuşuyosunuz :ehe

sonuç: Siz bayanLar,açıyosunuz ağzınızı bida kapatmıyosunuz :ehe:ehe:ehe

Sidretül Münteha

Üye
Ben Hİç Haklsızlığa Gelemem Her Yönden Her İnsan İçin Geçerli :)
Oo Yüzden Konuşurumm ..!

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
bayanların bu kdar çk knuşması gayet normal, düşüncek fazla şeyimiz warsa konuşcak d fazla şeyimiz olur.. :)

Sidretül Münteha

Üye
Katılıyorum Üstteki Bi Ortama Girersin Erkeğin Konuşmasını Beklerrsin Konuşmaz Odun Gibi Bakar :)
Kızz Anca Konuşcak Ki Öylee Konuşurr Bencee Teşekkür Etmeleri Gerekir Bizlere :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt