Kader haftası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kader haftası
Yeşil sahalardan adliye koridorlarına taşınan Türk futbolu için kader haftasına girildi. Bir yandan Çağlayan'da devam edecek olan şike duruşmasında çapraz sorguların gerçekleştirileceği kritik duruşmalar yapılırken, Tahkim Kurulu PFDK'nın aldığı kararlar sonrası yapılan itirazlarla ilgili duruşmalı toplantılarını gerçekleştirecek. Türkiye'de bu gelişmeler yaşanırken, UEFA'nın da Türkiye'deki şike dosyasıyla ilgili bu hafta karar verebileceği konuşuluyor. Bütün bunlara bir de Finlandiya ile oynanan son hazırlık maçının taraftarların sahaya girmesi üzerine tamamlanamamasının FIFA'daki karar süreci eklenmiş durumda.

Yıldırım'a iki mahkemeden de ret!
Çağlayan'da görülen şike davasında 93 kişinin yargılamasına bugün devam edilecek. Mayıs başındaki son duruşma haftasında Tamer Yelkovan'ın tahliyesinin ardından davada 9 tutuklu sanık kalmıştı. Tutuklu sanıklar arasında yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarının iki hafta önce tutukluluğunun sona erdirilmesi için mahkemeye yaptığı itirazın dün reddedildiği ve "Dosya kapsamı ile delil durumu" dikkate alınarak Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasının devamına karar verildiği açıklandı. Yıldırım'ın avukatları, Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde Yıldırım'ın tahliye edilmesi için yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermiş, bunun reddi üzerine bir üst mahkemeye, başvurmuştu. 17 Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir başkan ve iki üyeden oluşan heyeti de Yıldırım'ın tutuklu yargılanmasına yapılan itirazı reddetti.

Mahkemede yüzleşme günü
Bugünkü duruşmaya Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Göksel Gümüşdağ gibi isimlerin de yer aldığı tutuksuz sanıkların da getirilmesi yönünde karar bulunuyor. .

Demirören: Ceza gelmez
Türkiye şike süreciyle boğuşurken, Finlandiya ile oynanan son hazırlık maçının taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamaması da yeni bir sıkıntı yarattı. Hakemin "Maç tamamlanamadı" raporu üzerine dosya FIFA'ya gidecek. FIFA, maçın sonucu ve TFF'ye verilebilecek ceza hakkında son sözü söyleyecek. Federasyon Başkanı Demirören, Kasımpaşa-Adana arasındaki Süper Lig'e terfi maçında SABAH'a yaptığı açıklamada "FIFA'dan ceza alacağımızı sanmıyorum. Bu bir özel maç. Hakem biraz esnek davranmalıydı. Elbette seyircilerin sahaya girmesini tasvip etmek mümkün değil. Biz savunmamızı vereceğiz. Olayda hakemlere ve Finlandiyalı futbolcuları yönelik bir hareket yok" dedi. Demirören, şike ve teşvik konusunda ise Tahkim Kurulu'nun kararını beklediklerini, karar çıktıktan sonra UEFA'ya durumu bildireceklerini sözlerine ekledi.

UEFA ceza verirse...
TFF Disiplin Talimatı'ndaki 58. maddenin UEFA'nın gösterdiği yöntemin dışına çıkılarak Genel Kurul kararıyla değil, yönetim kurulu tarafından değiştirilmesi; sportif yargı sürecinin neredeyse bir yıl sürmesi; alınan kararlarda kulüp-şahıs bağlılığının zedelenmesi ve Türkiye'de verilen cezalar UEFA'nın kararını etkileyebilir. UEFA, TFF'nin süreçteki tutumu sebebiyle FIFA ile birlikte Türk futboluna ceza verirse neler olacak? Kulüplerin Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın kontratlarına bağlı gelirler de uçacak. Bu iki organizasyonun Türkiye'deki yayıncı kuruluşlarının sözleşmeleri gündeme gelecek.

Kulüpler, Avrupa kapısının kapanması durumunda yabancı futbolcularını ellerinde tutamayacaklar; bu sezon da önemli isimleri transfer edemeyecek. Eldeki yerli yıldızların bile yurtdışına gitmeleri söz konusu olacak. Çünkü bütçeler küçülecek.

Takımlar, yıldızlarını kaybedeceğinden ligin de cazibesi azalacak. Yayın sözleşmesi yeniden değerlendirilecek.

Milli Takım'a da ceza gelirse futbolun cazibesi iyice azalacak. Bu da tribünleri etkileyecek.

Futbolseverlerin sadece TV başında değil, stattaki ilgileri de azalacak. Aynı olumsuzluk kulüp ürünlerinde de kendisini gösterecek. Kartopunun çığa dönüşmesi gibi, futboldaki küçülme her noktada görülecek.
Kaynak: Sabah
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Çok sıkıntılı dönem..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt