Kaçak Telefonlarınıza Sisteme Kayıt Mesajları Gelmeye Başladı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kaçak Telefonlarınıza Sisteme Kayıt Mesajları Gelmeye Başladı Mı?
Arkadaşlar Kayıt dışı Cep Telefonlarınıza Sisteme Kayıt olması için mesajlar geliyor mu?

<div align="center"></div>

Dün itibariyle bazı arkadaşlara gelmiş sizlerde durum nedir?
Bu arada gelen mesajlar Telsim Operatörlerine aitmiş.

fcinar53

Üye
bana henüz gelmedi. kafam hala karışık ama benim cebi almanyadan aldım faturasıda var ben ne yapıcam anlamadım.

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kesin emin olmamakla birlikte nereden alınıp alınmadığı önemli değil sanıyorum.Mantıklı düşünürsek o belirlenen tarihten önce Telefonunuza kart takıp sisteme tanıttıysanız mesele yok ama Telefonunuzu o tarihten önce kullanmadıysanız korkarım kullanamazsınız bloke olur.
Yani belirlenen tarihten önce simkart takım (hangi oparatör olduğu önemli değil) sisteme tanıtıldıysa konuşma yapıldıysa size de mesaj gelecek ve sisteme kayıt olacaksınız.Yurt dışından faturalı gelmesi önemli değil o sizin garantiniz ama T.C yasalarına göre girişte (gümrükte) vergisini ödeyerek sisteme entegre etmeliydiniz.

fcinar53

Üye
ok doğrudur tşk

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bana geldi.Hattım AVEA

Bugün dersteyken geldi

2 Mesaj geldi.

Birinicisi YASALUYARI adı altında xxxxxxx seri nolu telefon kayıt dışıdır.Bedelsiz kayıt için AVEA bayiine cihaz faturası ilebasvurunuz.

Ardından 2. si :

9858&#39;deen gelen mesaj şöyle : xxxxxxxxxxxx seri nolu cihazınızın SMS ile kaydı için bu mesajı evet yazarak cevaplayınız ya da AVEA Bayiine gidiniz.Kayıt 5 YTL&#39;dir.

------------------------------

Fakat benim 7610 kayıt dışı değil ve gelen imei no da 7610&#39;a ait değil.

Benim hat, kaçak ( Vodafone ) 6230i&#39;ye de takılı duruyor , acaba bu imei nolar hattın takıldığı tüm kayıtsız cihazlara mı ait ?

oteb

Üye
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Dec 5 2005, 04&#58;40 PM) [post=222298]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bana geldi.Hattım AVEA

Bugün dersteyken geldi

2 Mesaj geldi.

Birinicisi YASALUYARI adı altında xxxxxxx seri nolu telefon kayıt dışıdır.Bedelsiz kayıt için AVEA bayiine cihaz faturası ilebasvurunuz.

Ardından 2. si :

9858&#39;deen gelen mesaj şöyle : xxxxxxxxxxxx seri nolu cihazınızın SMS ile kaydı için bu mesajı evet yazarak cevaplayınız ya da AVEA Bayiine gidiniz.Kayıt 5 YTL&#39;dir.

------------------------------

Fakat benim 7610 kayıt dışı değil ve gelen imei no da 7610&#39;a ait değil.

Benim hat, kaçak ( Vodafone ) 6230i&#39;ye de takılı duruyor , acaba bu imei nolar hattın takıldığı tüm kayıtsız cihazlara mı ait ?
[/b][/quote]

Evet benim de hattım Avea ve aynı mesaj bana da geldi. IMEI No da doğru...

hidayet

hidayet

Üye
turkcell kullanıyorum mesaj bana henüz gelmedi çıldıracam şu olayıda atlatsakta kurtulsam

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Benim analamadığım , 7610&#39;um garantili - 6230i kaçak , ama mesaj 7610&#39;a geliyor.

Sanırım hattın takılmış olduğu tüm kaçak telefonlara gidiyor mesaj

hidayet

hidayet

Üye
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Dec 5 2005, 04&#58;50 PM) [post=222305]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Benim analamadığım , 7610&#39;um garantili - 6230i kaçak , ama mesaj 7610&#39;a geliyor.

[/b][/quote]
olabilir zaten bu kayıt işi için herkesin kafası karışık normaldir

mc seco

Üye
fark etmiyo zaten her hat kaçak olsada olmasada tele gönderio bu mesajı.bunu ilk yapan telsim..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
aveadan gelid bi telefonumuza, kacak deil halbuki tel

RockFord Fosgate

Üye
walla benım annemın 8310 a gelmedı o da kacak:)))

metintekin

Üye
waybe adamlar göya 1 yıl ertelemişti

RockFord Fosgate

Üye
trassssssss&#33;&#33;&#33;&#33; bu devletın ıslerı karısık bence sakın kacak almayın&#33;&#33;&#33;

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sanıyorum Tüm Operatörler faturalı veya faturasız olan telefonların hepsine bu mesajı gönderecekler.Zaten oradaki telefonunuz faturalı ise ücretsiz kayıt için faturanızı ibraz ediniz diyor.Bazen faturalı da almış olsan naylon fatura veya seri numaraları çalınmış kolonlanmış ve diğer telefonlar için uygulanmış bu tür işlemler olabildiğinden faturalı olarak bildiğin telefonlar bile kaçak olabiliyor.Bu sebeple karışıklığa mahal vermemek için tüm telefonlara bu mesaj gidiyor.Bu arada benimkisi de avea hat kontürlü (Telsim faturalı da var ama onu kullanmıyorum) bana da 2 tane mesaj geldi.Fakat 2. mesajı yanıtlayıp evet dediysem bile gönderim hep başarısız oldu.Bende o numarayı arayıp EMI numarasını yazıp gönderdim.Bekliyorum.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Telsim göndermiş arkadaşa gördüm bizzat avea ve turkcellden mesaj gelen görmedim daha..

metintekin

Üye
Telsim hızlı çıktı desene

ardaca

Üye
<div class='quotetop'>(metintekin &#064; Dec 5 2005, 07&#58;07 PM) [post=222471]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]
devletin operatörü ne de olsa. paraları hemen toplıcaklar&#33;

<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Dec 5 2005, 04&#58;50 PM) [post=222305]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]
o zaman bana telefon başına 2 mesajdan en az 20 mesaj gelir

<div class='quotetop'>(metintekin &#064; Dec 5 2005, 07&#58;07 PM) [post=222471]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]
devletin operatörü ne de olsa. paraları hemen toplıcaklar&#33;

[/b][/quote]
o zaman bana telefon başına 2 mesajdan en az 20 mesaj gelir

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Spot alanlar Ne olcak kilitlendi mi yoksa kilitlenecek mi..?=

maavii

Üye
benim ki avea bana da bu akşam geldi.

Üst Alt