Kaçak Telefonlarınıza Sisteme Kayıt Mesajları Gelmeye Başladı Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
bana daha gelmedi turkcell

Alive

Alive

Üye
evet gelmeye başlamış ola..Bugün sezaver teyzeyede gelmiş bi sürü SMS

Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Banada Geldi..

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
her imei'ye (faturalı/faturasız) msj gondermenın ne manası var? spot olanlar mesaj atıp kaydolcak, elınde faturası olanlar gıdıpte faturayı gosterıp kacak olmadıgını ıspatlıycak. boyle sacma sey olur mu ya

bence bilhassa yapılan bişi... millet diycekki "kim goturcek sımdı faturayı, alt tarafı 5 ytl msj atıyım kaydolsun" ya da "nerden bulcam kac yıllık telefonun faturasını, msj atıyım kaydolsun" boylece fazladan gelir saglanacak gıbıme geliyo...

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
telefonu garantili olan bir kişinin imei nosu nasıl kayıtsız olabilir ki

cllgr

cllgr

Üye
telsimin kampayalarda dağıttığı tel lerin çoğu kaçakmış zaten,onun için telsimden başladılar galiba.

aTTra

Üye
Ben telefonu garantili, faturalı yasal yollarla aldım. BAŞARI'dan hemde. imei.tk.gov.tr'den baktığımda BULUNAMADI diyor. Fakat telefona mesaj felanda gelmedi. Avea kullanıyorum..

Sanırım sistemde bir hata var, umarım problem çıkarmaz..

giotine

Üye
Bana TELSİM 7046 dan mesaj geldi 7046 ya boş sms gönderin yada arayıb 8 aralık a kadar kayıt durumunuz cebinize gelsin diye. Bende aradım 7046 yı kaydınız alınmıştır teşekkürler diye mesaj geldi.

TURKCELL de ise direkt mesaj gelior ve 2 içerisinde gelen mesaja hayır diye cevap vermezseniz hattınızdan 5 ytl düşülerek kayıt altına alınıyor. Fakat şöle bi durum var yollananan imei numaraları tel.dekilerle uyuşmuyor ...

Beklicez ve görücez ....

madhead

madhead

Üye
<div class='quotetop'>(giotine &#064; Dec 6 2005, 02&#58;47 PM) [post=223031]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bana TELSİM 7046 dan mesaj geldi 7046 ya boş sms gönderin yada arayıb 8 aralık a kadar kayıt durumunuz cebinize gelsin diye. Bende aradım 7046 yı kaydınız alınmıştır teşekkürler diye mesaj geldi.

TURKCELL de ise direkt mesaj gelior ve 2 içerisinde gelen mesaja hayır diye cevap vermezseniz hattınızdan 5 ytl düşülerek kayıt altına alınıyor. Fakat şöle bi durum var yollananan imei numaraları tel.dekilerle uyuşmuyor ...

Beklicez ve görücez ....
[/b][/quote]

benim telefona 2 mesaj geldi...2 ayrı imei numarası..biri benim telefonum..diğer imei tanımıyorum..hattım faturasız turkcell..
şimdi HAYIR yazıp gönderirsem..ne olacak..benim imei de kayda alınmayacak mı? başkasının imei no sunu niye ben ödiyeyim..bu nasıl iş ben anlamadım...
anlayan varsa banada anlatabilirmi..teşekkürler...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
1 Ekimden sonraki garantililer imei.tk.gov.tr&#39;de bulunamadı çıkıyor çünkü güncellenmedi..

__Midas__

__Midas__

Üye
msj gelmesini bekliyorum kontör yükledim sırf bu yüzden...

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Telsim hatlar için bilgi

--------------------------------------------------------------------------------
&#8220;Cep telefonunuz ne kadar masum?&#8221;
Telsim, abonelerini kayıt dışı cep telefonları hakkında ücretsiz bilgilendiriyor

Telsim, Telekomünikasyon Kurumu&#8217;nun tüm cep telefonu kullanıcıları için zorunlu tuttuğu uluslararası mobil cihaz kimliği (IMEI) bildirim sürecinde, abonelerine kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir servis başlattı.

İşte bu servisin çalışma şekli ve Telsim abonelerine sunduğu kolaylıklar:

1. 1. 5 Aralık&#8217;a kadar 7046&#8217;yı arayın veya bu numaraya boş SMS gönderin&#33; Ücretsiz olan 7046 servis numarasını 5 Aralık 2005 tarihine kadar arayan veya bu numaraya boş mesaj gönderen Telsim ve MyCep abonelerine ait cep telefonlarının, Telekomünikasyon Kurumu&#8217;na yasal olarak kayıtlı olup olmadığı Telsim tarafından tespit edilecek.

7046&#8217;ya boş mesaj gönderen veya bu numarayı arayan tüm abonelerin IMEI numaraları Telsim tarafından analiz edilerek kayıtlı olup olmadığı belirlenecek. 7046&#8217;ya boş mesaj gönderen veya bu servisi arayarak sesli yanıt sisteminin &#8220;kaydınız alınmıştır&#8221; yanıtını duyan tüm abonelere, 8 Aralık&#8217;a kadar SMS ile geri dönülecek.

2. 2. 7046 servisini, sahip olduğunuz her bir cep telefonu cihazında ayrı ayrı kullanın&#33;
7046&#8217;yı arama veya bu numaraya SMS gönderme işleminin, abonelerin hem halihazırda kullandıkları hem de daha önce sahip oldukları kullanılabilir durumdaki her bir cep telefonu cihazı için tekrarlanması gerekiyor. Bunun için halihazırda Telsim hattıyla kullanılan cep telefonu cihazından 7046&#8217;ya bildirim yapıldıktan sonra, bu telefondaki SİM Kart&#8217;ın çıkarılması, diğer kullanılabilir durumdaki cep telefonlarına sırayla takılması, her bir telefondan SİM Kart takılı haldeyken 7046&#8217;ya SMS gönderilmesi veya bu numaranın aranması gerekiyor.

3. 3. 8 Aralık&#8217;a kadar cep telefonlarınızın kayıtlı olup olmadığını öğrenin&#33; Abonelere, cep telefonu cihazlarının kayıtlı olup olmadığı bilgisi, 8 Aralık 2005 tarihine kadar SMS aracılığıyla bildirilecek.

4. 4. IMEI numarasının, GSM numarasıyla bir ilgisi bulunmuyor&#33; 15 haneli IMEI numarası, dünya üzerindeki her bir cep telefonu için ayrı olarak yer alıyor. Telekomünikasyon Kurumu&#8217;nun zorunlu tuttuğu kayıtlar GSM operatörlerinden bağımsız olarak cep telefonu cihazının kendisiyle ilgili. Telsim tamamen ücretsiz olarak sunduğu bu servis ile, sisteme kayıtlı olmayan cep telefonlarının bloke edilmesinin önüne geçmeyi ve bu sayede abone mağduriyetini önlemeyi, ayrıca Türkiye&#8217;nin döviz kaybına neden olan cep telefonu kaçakçılığının engellenmesini amaçlayan yasal işlemler hakkında abonelerini eksiksiz bilgilendirmeyi hedefliyor.

pasa

pasa

Üye
ya bu iş iyice çığrından çıktı telefoncu arkadaşım var bugün yanına gittim.adam kafayı yemiş sabahtan beri binlerce kişi gelmiş kayıt yaptırmak için garantisi ve faturası olanlarda dahil allah telefonculara sabırversin

aTTra

Üye
Yarın bende gidecem Telefonum garantili ama gidicem

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Nokia 6230i&#39;yi AVEA 9858&#39;i arayarak kaydettik ve SMS geldi.

Telefonunuz kayıt altına alınmıştır diye.Bir alo yetti

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
ßana mesaj geldi gelen mesajda imei numarası tutmuyor ve ben telefonu TELPA&#39;dan aldım zaten neden böyle oldu ?

D3N1Z

D3N1Z

Üye
arkdşlar benimkide gelmedi gelene kadar bir ödeme yapayım mi yoksa bekliyip sms gelmesini mi bekliyeyim yardım cı olursanız sevinrim

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bence bekle.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
13 temmuz sonrasına geliyo diyorlar gelmiyor diyorlar karışık vallaha..

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
banada gelmedi ama benım telefon saglam nerden biliorum servise gitti orda bu kontrolu yapıolar teslım almadan once kaçaksa ücretsiz yapmıolar benımkı geçmişti testten

Üst Alt