kaçak kullanım bedeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

felekut

Üye
    Konu Sahibi
kaçak kullanım bedeli
Arkadaşlar elektirik faturalarında kaçak kullanım bedeli (k.k bedeli) adı altında alınan parayı geri almak üzere baş vuranlar varmı?başvuran varsa durum nedir anlatabilirmi? burda güzelce anlatmış ama başvurunun onaylanmama ve yargı+avukat bedelini ödeme ihtimalimiz nedir sizce.

juristokrat

juristokrat

Üye
detaylı anlatlmş ama yine de özetlemek gerekirse:öncelikle başvuru hakem heyeti aşamasını geçmeden kalırsa herhangi br bedel ödenmez.ancak 2 ihtimal için yargılama giderleri ve avukatlık ücreti ödersiniz.bunlardan ılki tüketicinin hakem heyetine yaptığı başvurunun kabulu ve bunun üzerine dağıtıcı şirketin yasal sürede tüketici mahkemesinde dava açmasi ve dağıtıcı şirketin haklı bulunması halinde;2. ihtimal ise tüketicinin başvurusunun hakem heyetince yerinde görülmemesi üzerine, başvurucunun tüketici mahkemesinde dava açması ve bunun da yine tüketici aleyhine sonuçla bitmesi halinde.benzer olaylarda farklı kararların verildgi bir yargı ortamında bedel ödeme ihtimalı %50 diyebilirım.

felekut

Üye
    Konu Sahibi
detaylı anlatlmş ama yine de özetlemek gerekirse:öncelikle başvuru hakem heyeti aşamasını geçmeden kalırsa herhangi br bedel ödenmez.ancak 2 ihtimal için yargılama giderleri ve avukatlık ücreti ödersiniz.bunlardan ılki tüketicinin hakem heyetine yaptığı başvurunun kabulu ve bunun üzerine dağıtıcı şirketin yasal sürede tüketici mahkemesinde dava açmasi ve dağıtıcı şirketin haklı bulunması halinde;2. ihtimal ise tüketicinin başvurusunun hakem heyetince yerinde görülmemesi üzerine, başvurucunun tüketici mahkemesinde dava açması ve bunun da yine tüketici aleyhine sonuçla bitmesi halinde.benzer olaylarda farklı kararların verildgi bir yargı ortamında bedel ödeme ihtimalı P diyebilirım.
sağol kardeş ama yapan biri varmı bunu buradan sonuç nedir ben hiç kazandım diyende yok kaybettim diyen de nette bir kişiyi gördüm alehime karar verildi diyen birde şu yargılama masrafı dediği şey ne kadar olur ki?

juristokrat

juristokrat

Üye
şu an ben 3.sınıfta okuyan bir hukuk öğrencisiyim masraf ne kadar olur blemeyecegm ama yarglamaya göre değişecegni söyleyebilirım.nitekim bu masraflar yargılamada tarafların yaptığı işlemlere göre artar veya azalır.sunu da belirteyim ki hakem heyetlerine yapılan mantıklı ve tutarlı başvuruların çoğunlukla tüketici lehine sonuçlandgını biliyorum.ama bunun bir de tüketici mahkemesi boyutu var iste orada ne olur bilemiyorum.ama tüketicinin korunması hakkındaki kanunun özel bir koruma getirdiği de açık.bence en mantıklı çözüm epdk nın bu uygulamaya temel teşkil eden kararinın Danstay tarafndan iptal edilmesi diye düşünüyorum.çünkü kimse kullanmadıgi bedeli ödemekle yükümlü değil kaldı ki kaçak kullanımı önleme de tüketicinin görevi değil.

----------Eklendi @ 19:42:43 ---------- Yazıldı @ 19:34:01 ----------

bunlar da bazı karar örnekleri.bunlardan olumlu netice alınmasi kaçak kullanım için de ümit verici.özellikle de otopark kararı bununla benzer sayılabilir bence.nitekim ikisinde de haksız alınmış bir ücret var.

felekut

Üye
    Konu Sahibi
şu an ben 3.sınıfta okuyan bir hukuk öğrencisiyim masraf ne kadar olur blemeyecegm ama yarglamaya göre değişecegni söyleyebilirım.nitekim bu masraflar yargılamada tarafların yaptığı işlemlere göre artar veya azalır.sunu da belirteyim ki hakem heyetlerine yapılan mantıklı ve tutarlı başvuruların çoğunlukla tüketici lehine sonuçlandgını biliyorum.ama bunun bir de tüketici mahkemesi boyutu var iste orada ne olur bilemiyorum.ama tüketicinin korunması hakkındaki kanunun özel bir koruma getirdiği de açık.bence en mantıklı çözüm epdk nın bu uygulamaya temel teşkil eden kararinın Danstay tarafndan iptal edilmesi diye düşünüyorum.çünkü kimse kullanmadıgi bedeli ödemekle yükümlü değil kaldı ki kaçak kullanımı önleme de tüketicinin görevi değil.

----------Eklendi @ 19:42:43 ---------- Yazıldı @ 19:34:01 ----------

bunlar da bazı karar örnekleri.bunlardan olumlu netice alınmasi kaçak kullanım için de ümit verici.özellikle de otopark kararı bununla benzer sayılabilir bence.nitekim ikisinde de haksız alınmış bir ücret var.
verdiğin güzel bilgiler için teşekkür ederim

MAFİA.

MAFİA.

Üye
emsal var ise onları örnek gösterdiğinde o %50 kazanma artar. Zaten yaptığın masraflar sana geri dönüşümlü olur ama en kötü yanı ödedemesini yapmış isen elin de yeterli delil yok ise ozaman o kazama yüzdesi düşebiliyor.

serkanoloji

serkanoloji

Üye
ben kiracıyım herhalde ben paşa paşa ödeyeceğim.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
emsal gösterip avukat o bu su bikac ay davanin sürmesini bekleyeceksnz.bu bi haksa herkese geri ödenecegini dusunuyorum daha sonra.acele etmeyin cok derim ben.

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
yaklaşık 1,5 ay önce Tüketici haklarına gidip bu konuyu sorduğum zaman öyle bişeyin olmadığını söylemişşlerdi.olayın akıbeti hakkında tam kesin bir bilgim yok ama.avukat ücreti falanda vermiyosn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt