Kabir azabi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HaqperesT

HaqperesT

Üye
kabir azabı eğer insan gerçekten günahkarsa bedenede yansıyabilir tabi doğrusunu allah bilir..

canlı insan, kabir azabına hipnoz ruya vs ile irtibat kurarsa olabilir.
ölmus bir bedense sadece topraktır (sahibine hurmeten saygısızlık edilmez) topraksa cansız ve ruhsuzdur

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
Allah c.c Kur'an'da buyuruyorki "Suphesiz ayetlerimizi inkar edenleri gun gelecek bir atese sokacagiz;onlarin derileri pisip aci duymaz hale geldikce,derilerini baska derilerle degistiririz ki aciyi duysunlar! Allah daima ustun ve Hakimdir" NISA suresi 56'ci ayet.

Yine İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Gazali hazretleri de (Kabir azabı ruha ve cesede birlikte olacaktır) buyuruyor (İhya-i ulümiddin)

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
minoo

minoo

Üye

Demek istediğim dîni enteresanlaştırmak için, kabirden adam çıkarılmış üzerinde morluklar var, o zaman bu adam kabir azabına uğramış. yok ya! Bu en büyük iftiradır.

Kesinlkle katiliyorum.

TheCower

TheCower

Üye
Bunlar olmaz demeyin sakın. Bir gün toprağa girdiğimizde Allahın merhameti olmazsa halimiz nice olur?

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Gazali hazretleri de (Kabir azabı ruha ve cesede birlikte olacaktır) buyuruyor (İhya-i ulümiddin)

İşte budur.. ;)

Ben kabir azabını youtubedan ne kadar araştırdımsa hep karşıma fizikende bir azabın olacağı bilgisi çıkıyor..
Zaten bir abimden öğrendiğim bir bilgiye göre ki kesinliğinden şüphem yok..
İmam talgını verip çekildiğinde ruhun bedene geri dönüyor yani baya baya mezarın içinde canlanıyorsun ama sadece kafa kısmına ruh geliyor.. Sorulan sorulara bizzat fiziken cevap veriyorsun he bunuy diğer insanlar duyamaz o ayrı çünkü mezardaki insanın gözündeki perdeler açılmış oluyor....
Ama sorular bittikten sonra ruhun tekrar fiziğinden alınıptamı azab yapılıyor orası muamma...
Her şekilde allah bizi korusun ve rahmet eylesin inşallah...

ultrayer6

ultrayer6

Üye
:hmmm

Enes

Enes

Üye
azabı çeken beden değil ruh bence çok da iddialı konuşmuş olmayayım ama..

HaqperesT

HaqperesT

Üye
azabı çeken beden değil ruh bence çok da iddialı konuşmuş olmayayım ama..

azap vardır, ruhta bedenden ayrıdır; ruha olması daha mantıklı; ancak beden de nasibini alıyor olabilir. bedenin azab gormesi sembolik olur bu sekilde cunku aslolan ruhtur

Enes

Enes

Üye
azap vardır, ruhta bedenden ayrıdır; ruha olması daha mantıklı; ancak beden de nasibini alıyor olabilir. bedenin azab gormesi sembolik olur bu sekilde cunku aslolan ruhtur

ruh ayrıldıktan sonra bedenin deforme olması bana garip geliyor zaten beden temsili birşey bilmiyorum bu konular üzerinde çok kafa yorunca insan aklı gerçekten zorlanıyor

"İdrak-i meali bu küçük akla gerekmez, Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez" gerçekten de öyle...

madrid1902

Üye
aksam ezanından once sorgu baslamadıgına gore bu pek ınandırıcı gelmedı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt