JDownloader Setup ve Kullanımı ve Ayarları (Resimli Anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
JDownloader Setup ve Kullanımı ve Ayarları (Resimli Anlatım)

Rapidshare, Netload, Hotfile vb. sitelerden otomatik dosya indirmek için kullanılan en iyi programlardan biri olan JDownloader nedir, nasıl kullanılır, ayarları nasıl yapılır gibi sorularınız için resimler eşliğinde anlatım.

JDownloader Nedir ?
Rapidshare gibi dosya paylaşım sitelerinden otomatik olarak sırayla indirme yapan bir programdır. Rapid gibi sitelere yüklenen film, oyun gibi dosyalar parçalar halinde (part) yüklenir. Mesela 700 Mb boyutundaki bir film genelde 100 mb’lık 7 parçaya ayrılarak yüklenir. Siz bu parçaların ya da partların hepsini sırayla indirdikten sonra Winrar sayesinde 700 mb’lık bütün bir filmi elde etmiş olursunuz. Ama bunun için bilgisayar başında bulunmalısınız ki birinci part indikten sonra ikinci partın indirme işlemini başlatabilesiniz. Ayrıca modeminizi resetlemeniz de gerekir yoksa Rapid ve benzeri siteler tekrar bir indirme yapabilmeniz için belli bir süre beklemenizi şart koşar. Modeminizi resetlediğizde bilgisayarınızın IP adresi değişeceğinden hemen ikinci partı indirebilirsiniz.
JDownloader sizi bilgisayar başında bekleme derdinden kurtarır. Siz linkleri JDownloader’a eklersiniz o da sırası gelen linki indirmeye başlar. Modem resetleme işini de kendisi yapar. Ayrıca bütün indirmeler bittiğinde bilgisayarınızı kapatır.
JDownloader Nasıl Kullanılır ?
1. Rapid (veya diğerleri) linkleri üzerinde sağ tıklayıp “kopyala” dediğinizde JDownloader bu linkleri otomatik olarak yakalar ve hemen linklerin sağlam olup olmadığını kontrol eder. Linkler sağlamsa resimde de gördüğünüz gibi linkin yanında “çevrimiçi” yazar.
Tüm linkler sağlamsa “Tümünü Kabul Et” butonuna basıp linkleri ekleme işlemini tamamlarsınız.

2. JDownloader’ın linkleri yakalayabilmesi için 2 no’lu okla gösterilen “Link Yakalayıcı” simgesi aktif olmalıdır.
3. 3. No’lu okla gösterilen “Tekrar Bağlan” simgesi de aktif olmalıdır. Bu sayede bir part indirildikten sonra modeminiz resetlenip yeni bir IP alınır ve ikinci indirmeye geçilir. JDownloader’ın modeminizi resetleyebilmesi için modeminizin marka ve modeline uygun betiklerin daha önceden JDownloader’a girilmesi gerekir (ayrıntılar yazının son kısmında).

4. Bir önceki resimde değinilen “Tümünü Kabul Et” butonuna bastığınızda linkler JDownloader’a eklenmiş olur. Bu resimde daha önceden eklediğim House, Dexter ve son eklediğim Avatar dosyalarını görüyorsunuz. Çember içine alınmış simgeler indirme işlemini başlatıp durdurmaya yarıyor. Bir indirme tamamlanmadan işlemi durdurursanız daha sonra yarım kalmış o dosyayı indirmeye en baştan başlarsınız. Rapidshare veya diğerlerinde Premium hesabınız varsa indirme işlemi son kaldığı yerden devam eder.
Resimde gördüğünüz gibi indirmek istediğim 3 film de ayrı paylaşım sitelerinde bulunuyor. JDownloader üçünü de aynı anda indirebilir fakat bu download hızını düşüreceği gibi modem resetleme işlemi nedeniyle bazı karışıklıklara da yol açar. Bu yüzden mesela önce Rapid linklerini indirmek istiyorsam diğerleri üzerinde sağ tıklayıp açılan menüden “Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçiyorum. Rapiddeki dosyalar indiğinde devre dışı bırakılmış dosyalar üzerinde tekrar sağ tıklayıp “Etkinleştir” seçeneği ile o dosyaların indirilmesini başlatıyorum.

5. JDownloader indirmeler bittiğinde bilgisayarınızı kapatabilir, indirilen partları birleştirebilir veya zamanlanmış görevler fonksiyonu sayesinde istediğiniz bir saatte indirme işlemine başlayabilir. Bunun için istediğiniz özellikleri aktif hale getirmelisiniz.
Mesela indirme işlemi bittiğinde JDownloader’ın bilgisayarınızı kapatmasını istiyorsanız “JD Sistem Kapatma” fonksiyonunu aktifleştirmelisiniz. Bunun için 5 no’lu okla gösterilen Eklentiler/Eklenti Yöneticisi kısmındaki “JD Sistem Kapatma” fonksiyonunun kutucuğunu işaretleyin. Bunu yaptığınızda Eklentiler menüsü altında “Bilgisayarı Kapat” seçeneğini göreceksiniz. “Bilgisayarı Kapat” seçeneğine basarsanız indire işlemi bittiğinde JDownloader bilgisayarınızı kapatacaktır.
İndirilen partların otomatik olarak birleştirilmesi için “JD Unrar” fonksiyonunu aktif hale getirmeniz yeterlidir.

6. Ayarlar menüsü altında bulunan “İndirme Dizini” kısmını kullanarak dosyaların indirilmesini istediğiniz yeri belirleyebilirsiniz.

7. JDownloader’ın modeminize otomatik reset atabilmesi için bazı ayarlar yapmanız gerekecek. Ayarlar menüsü altındaki “Tekrar Bağlan” kısmında bu ayarlamaları yapıyorsunuz. Yapmanız gereken şey modeminizin marka ve modeline uygun betiği 8 no ile gösterilen boşluğa yazmak.
Peki bu kodları nereden bulacaksınız ?
Önce modeminizin tipini bilmelisiniz. Modeminiz Router özellikli mi yoksa USB modem mi? Bilgisayarınızı kapattığınızda modeminizin ışıkları yanmaya devam ediyorsa, modem bilgisayarınıza ethernet kablosu ile veya kablosuz (wireless) bağlı ise modeminiz routerlıdır. Modeminiz TTnet’in (ya da diğer operatörler) verdiği modemlerden ise routerlıdır.
Önce resimde de göreceğiniz “Router Seç” bölümüne bakın. Modeminiz burada varsa şanslısınız demektir. Modeminizi seçip “Tamam” butonuna basmanız yeterli.
Modeminiz bu listede yoksa JDownloader’ın forum sitesinden modeminize uygun betikleri bulabilirsiniz. Şuraya tıklayıp betiklerin bulunduğu sayfaya gidebilirsiniz. Açılacak sayfadaki “Modem Betiklerinizi Paylaşın” başlıklı yazıda Airties, Pikatel Airmax, Minton, Zoom gibi ülkemizde sık kullanılan pekçok modemin betiğini bulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey modeminize uygun betiği kopyalayıp 8 No’lu ok ile gösterilen boşluğa yapıştırmak.
Modeminiz USB modem ise yani modem bilgisayarınıza usb kablo ile bağlı ve bilgisayarınız kapandığında modem de kapanıyorsa ne yapmanız gerektiğini Usb Modem Resetleme başlıklı yazımda bulabilirsiniz.
8. Ip Değiştir butonuna bastığınızda modeminiz resetlenir ve yeni bir Ip alınırsa işlem tamam demektir. Ip alma işlemi 1 dakikayı bulabilir, sabırlı olun. Eğer Ip alınamazsa JDownloader’ı kapatıp tekrar açın. Yine olmazsa doğru betiği kullandığınıza emin olun.
 
  • Beğen
Tepkiler: CryDaqqeR


CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
teşekkürler :good:
 

kalkan3434

Üye
Teşekkürler ama şuanda birçok debrid siteleri mevcut ve idm daha pratik bence..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt