Java Champion nedir, nasıl olunur ve avantajları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Java Champion nedir, nasıl olunur ve avantajları
Java Champion unvanı nedir ve nasıl olunur merak ediliyor. Peki ama Java Champion unvanını kazananlar ne gibi avantajlar ile karşı karşıya kalırlar işte cevabı...

Oracle öncesi söyle Java Champ olunuyordu: Birileri sizi Java Champ kuruluna aday olarak gösteriyor. Daha sonra tüm Java Champ'ler yeni aday hakkında bilgilendiriliyor. Aralarında oylama yapılıyor. Ona (10) yakın Java Champ olumlu oy kullandığı taktirde sizde Java Champ oluyorsunuz. Java Champ olabilmek için bazı kriterlerin sağlanması gerekiyor, örneğin kitap yazmış olmak, değişik Java konularında konuşma yapmış olmak, acık kaynaklı yazılım geliştirmiş ya da katkıda bulunmuş olmak gibi. Kısacası sizin ne kadar Java dünyasına katkıda bulunduğunuza bakıyorlar. Bir sahsın Java Champ olmasına sadece mevcut Java Champ'ler karar verebiliyor. Java Champ'lerin hepsi herhangi bir firmadan bağımsız.

Tabii Java Champ olabilmek için yukarda saydığım noktalar yeterli değil. Kimse tanımadığı bir şahıs için Java Champ olsun diye oy kullanmaz. Mümkün olduğunca çok sayıda Java Champ'i kişisel olarak tanımak ve onlardan destek almaya çalışmak gerekli. 2009 Devox konferansı esnasında birçok Java Champ ile tanışma fırsatı bulmuştum. Daha önceden de tanıdıklarım vardı.

Oracle sonrası prosedür değişti. Simdi birilerinin sizi tavsiye etmesi yeterli olmuyor. Sponsor olarak bir Java Champ'in sizi guruba önermesi gerekiyor. Bu yüzden ilk adim sponsor olacak bir Java Champ bulmak. Aktarabileceklerim bunlar...

• Beğen
Tepkiler: Buğra
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Bilmeyen arkadaşlarımız için güzel anlatım olmuş.
Teşekkürler