|| Izmir'de bir grup kadın "beden bizimdir" diyerek kürtaj için eylem yaptılar!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bende onu savunuyorum bi canlının dogmamıs olması onu öldürebileceginiz anlamına gelmez.

beden sizin olabilir.ama bir canlıyı öldürme hakkınız yok.kürtaj olmazsa kadın ölümleri artacak o da doğru.yapacak bir şey yok.kafam çok karıştı.bir yandan olmalı gibi,bir yandan olmamalı gibi.Eskişehir'de de eylem yaptılar.Eskişehir'de ki eylemde baya arbede oldu.hepside öğrenci.Eskişehir ünivertelilerin çok olduğu bir şehir.başka şehirlerden okumak için geliyorlar.gerçi hiçbiri doğru düzgün okumuyor.gezip tozuyor.sonrada hamile kalıyor.gidip kürtaj yaptırıyor.şimdi bu doğru mu? afedersiniz ama o çocuğa eşek gibi bakacaksın.

Anne hayatinin tıbben tehlikeye girmesi kesinlik kazandigi durumda kurtaj yapilir buna itiraz eden mi var?

Yazinin devamina aynen katiliyorum

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
"Meşru olmayan bir cenin, şekillenmeden yani ruh
üflenmeden önce kürtaj yapılabilir." (Halil GÜNENÇ,
Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 327) diyen
alimler varsa da, ruh üflenmeden de çocuğun
(ceninin) asla alınamayacağını, kürtaj
yapılamayacağını, bunun asla caiz olmayacağını söyleyen alimlerimiz de vardır. Çünkü, zina
mahsulü de olsa çocuğun hiç bir suçu ve günahı
yoktur. Nitekim, fıkha göre idama mahkum, mesela zina yapmış evli kadın hamile ise çocuğu doğurmadıkça infaz edilemez. Demek ki, çocuk öldürülemiyor. Tecavüz sonucu dünyaya gelmesinden çocuk ve
annesi asla sorumlu olmaz. Çünkü çocuk ve anne
masumdur. Hiç bir şeklide, anne ve çocuk bundan
dolayı kınanamaz. Suç, sorumluluk ve ceza tecavüz edenedir."

Kaynak: m.sorularlaislamiyet.com

Eykul

Üye
Bu konuda kilitlenebilir. Demedi demeyin

Zaten beklenilebilir bir davranis... Madem tartismamizi istemiyorlar yada insanlarin kendi fikirlerini paylasmasi kisitli burda... O zaman bu bolumleri kapatsinlar sadece telefon ile ilgili forumlar kalsin... Yada arena felan diye bir bolum yapsinlar... Ne millet ya bir soze gelemiyor... Ya isine gelmiyor ya ayni fikirde olmadigimizdan yada birsey diyemediklerinde!

marist

Üye

ne alaka. Kurtaj yapılırsa ölüm riski olur.

-efşan

Üye
Yok bu sefer katılmıyorum bu tartışmaya

Eykul

Üye
Yok bu sefer katılmıyorum bu tartışmaya

Ya zaten bu forumda dusunce ozgurlugu diye birsey yok... Katil katil al tarafi banlanirsin... Onlar istedikleri dusunceyi yazarlar sonra da locked... Eh iste konu kapandi dedikleriyle kaldi. ..

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Ya zaten bu forumda dusunce ozgurlugu diye birsey yok... Katil katil al tarafi banlanirsin... Onlar istedikleri dusunceyi yazarlar sonra da locked... Eh iste konu kapandi dedikleriyle kaldi. ..

Buna kesinlikle katılıyorum.

[ENGİN]

Üye

evet tartışmayı bilmek önemli bilemiyorsak her zaman sorun çıkar o konuda da bir kişi hariç yorumlar saygılı ve düzgündü.o arkadaşta sivri çıkışlarının cezasını almış durumda

Millet tartisacagina tartismayi tartismis sadede gelin aqa

yaren_70

Üye
İnsan kendi canından olan çocuğunu diri diri parçalıyarak öldürmesinin neresi özgürlüktür.İnanın anlayamıyorum elbette yasalar bunu engellemeli geç bile kalındı.Lütfen bunu siyasi olarak düşünmeyin.Kürtaj bir cinayetten farkı yok.Ha doğurup canlı canlı öldürmüşsün ha karnında öldürmüşsün hiç bir farkı yok.cenin ana rahmine düştükten sonra obir canlıdır.Olağan üstü durumlarda annenin hayatı söz konusu ise kürtaj yasak olsa dahi yinede çocuğun alınmasına izin verilecektir. ve verilirde Bu İslamdada böyledir.

FatoŞ

Üye
Kürtaj İçin Eylem Yapmışlar Haklılarda Biz Derste Görmüş İdik Çok Fena Bir Operasyondan Geçiyorlar..

Helal olsun sana

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
Hadi ya nerden beden sizinmiş! Tek bir hucre bile sizin degil. Mulk Allah cc indir. Rahimlerdeki yaratiliş da Allah cc indir. Boyle mustekbirlesip rahimlerdeki canliyi olduren katildir. Insanlari katleden terorislerden bir fark goremiyorum.

katılıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...