İsyanın ardındaki gizemli aktivisti kimse tanımıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
İsyanın ardındaki gizemli aktivisti kimse tanımıyor
Mısır’da 25 Ocak’tan bugüne ateşini kaybetmeden devam eden gösterilerin ilk kıvılcımını “Hepimiz Halid Saidiz” adlı Facebook sitesinin kurucusu “isimsiz” kahraman çaktı

“ElŞahit” (Şehit) takma adıyla tanınan Mısırlı, Mısır’da geçtiğimiz yaz polis tarafından öldürülen Halid Said’i isyanın sembolü olarak seçti. Facebook’ta “Hepimiz Halid Saidiz” adlı bir grup kuran ElŞahit, bütün Mısırlıları 25 Ocak günü diktatörlüğe karşı gösteriye çağırdı. Ülkedeki 6 Nisan Hareketi isimli gençlik örgütünün de desteğiyle o gün Tahrir Meydanı’nda yaklaşık 20 bin kişi toplandı. ElŞahit kimliğini gizli tutmaya devam ederek, bu sefer 28 Ocak Cuma günü daha büyük bir kalabalığı, Cuma Namazı sonrasında Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek diktatörlüğüne karşı ayaklanmaya çağırdı. Sonrasında hareket bir çığ gibi büyüyerek tüm ülkeye yayıldı.

Kimliğimi asla açıklamam

ElŞahit, “Hepimiz Halid Saidiz” grubunu ilk kurduğunda, kimse bu hareketin böyle büyüyeceğini tahmin etmemiş, Mısır’da bir internet devrimi olabileceğine inanmamıştı. Fakat ElŞahit isimsiz, yüzsüz ve kimliksiz başlattığı harekette başarıyı, Facebook’ta insanlarla sürekli konuşarak, sürekli paylaşımda bulunarak, onlarla bağını koparmayarak sağladı. ABD’li haber dergisi Newsweek’e konuşan ElŞahit, “Benim rolüm insanları motive etmek, onları bu olayın bir parçası olmaları için cesaretlendirmek, sadece bir şeyler sunmak değil” diyerek bu gösteriler bir devrime dönüşse dahi kimliğini açıklamayacağını söyledi ve “Bu benim hakkımda değil. Bu Mısır halkı hakkında. Ben gerçek hayatıma geri dönmek istiyorum. Zafer istemiyorum” diye ekledi.

TANKLARLA BARİKAT

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda dün gösteriler devam etti. Protestocular (üstte) meydanı Mübarek yanlılarından (altta) korumak için tel örgülerle barikat kurdu, etten duvar ördü. Ordu da meydanda iki grup arasında nöbet tuttu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...