İsyancı eczaneler asıl şimdi yandı!.. İlac satımında ABD modeli...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Eczaneleri tekel oluşturmakla suçlayan hükümet, yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

DEİK Olağan Genel Kurul Toplantısı'ında konuşan Başbakan Erdoğan, eczacılar tarafından yapılan eylemlere değindi.

Erdoğan, "Bakın göreve geldik hemen bütün SSK hastanelerinde ne kadar eczane varsa kapattık. 2003 te 2,5 katrilyonluk matrahlı. Kaynağı o günün eczanelerine devrettik. Serbest eczaneler onu kullanmaya başladı. Böyle imkanı sağlamışız. Kimlerle görüşüyorsak 'sağolun çok iyi kazanmaya başladık' dedi. Fazla kazanmanın bittiği nokta yok ki devamlı o devam edecek. Biz de Batı'nın limitleri ne ise götüreceğiz" dedi.

" sanayi ile anlaşıyoruz mutabık kalmışız eczacılar bir türlü anlaşmıyoruz" diyen Erdoğan, "'Bir günlük kapatma eylemi yapacağız' dediler. Hatta sanayi aradaki farkı ödeyeceğiz demesine rağmen böyle eyleme gittiler. Ama siyasiler onu da kullanmaya başladı. Biz de diyoruz ki 15 Ocak' kadar gelirsiniz SGK ile anlaşmanızı yaparsınız ve anlaşmanızı yapmak sureti ile eczacılarla bu işi götürürüz" diye konuştu.

Marketlerde de satılması yönünde bir çalışma planladıtlarını belirten Erdoğan, "Ayrıca ABD'de olduğu gibi marketlerde süpermarketlerde ecza ile ilgili standlar kurulması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu işi geliştireceğiz. Başka çaresi yok. Tekel oluşturmayacağız. Bu işi her alanda yapacağız. Aksi takdirde uluslararası camiada beklediğimiz sıçramayı yapamayız" ifadelerini kullandı.

internethaber

akula

akula

Üye
desenize markete gidip iki sigara birde hemoroyid ilacı alabilirmiyim mi dicez yani :ehe

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bakalım kimin lehine olacak sonuç..

Odysseus

Odysseus

Üye
İla*ç sektöründeki büyük vurgunlar bu şekilde kontrol altına alınabilir umarım. Bu anlamda süpermarketler, eczanelerin yaptığı yolsuzlukları yapmaz diye düşünüyorum. Yine olan dürüst eczacılara olacak ama her zamanki gibi kurunun yanında yaş ta yanar. Güzel bir uygulama olacak.

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
dehşetle izledim talihsiz açıklamayı ve abede hayranlığını ..
Resmen tehdit ediyor , 15 ocağa kadar gelir anlaşan anlaşır diyor !

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Güvenciğim peki eczanelerde yapılan yolsuzluk haberlerini seyrettin mi? şimdiye kadar devletten ne vurgunlar yaptıklarını gördük..bunların önüne geçilmesi gerekmiyor mu?..bir sürü garibanın hakkı yeniliyor yazık..

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
ben art niyetli bir yorum yapmak istemiyorum eczaneleri haklı buluyorum eğer iddalar doğruysa yani bu adamlar çok para kazanıyorsa neden böyle bir eylem yapsınlar bir çoğuda anlaşma olmassa dükkanlarını kapatıp gidip bir yerlerde Çalışıcaktır Ben kendimi onların yerine koyuyorum yani biraz empati Yapıyorum Eğer ben açgözlü değilsem büyük bir ihtimal onlarda açgözlü deildir...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
evet Nadirim takip ettim. Seninle ve Adem ile aynı düşüncedeyim uygulama gerçekten güzel , vatandaşa kolaylık olacak.

Benim tepkim konuşmadaki üslup, hadi bunu da geçeceğim verilen her örnek abede..
Tıpkı abedeki gibi olacakmışız , bu söz zoruma gidiyor. Avrupadaki gibi de , gelişmiş ülkeler gibi de .
Biraz takın tım var da o kelimeye Nadirciğim :)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
evet Nadirim takip ettim. Seninle ve Adem ile aynı düşüncedeyim uygulama gerçekten güzel , vatandaşa kolaylık olacak.

Benim tepkim konuşmadaki üslup, hadi bunu da geçeceğim verilen her örnek abede..
Tıpkı abedeki gibi olacakmışız , bu söz zoruma gidiyor. Avrupadaki gibi de , gelişmiş ülkeler gibi de .
Biraz takın tım var da o kelimeye Nadirciğim :)
Güven kardeşim ben çok mu seviyorum sanki kendimiz kendimize uygun kanunlar uygulamalar yapsak ben nasıl sevinirim biliyor musun ama kendi içimizde bile birlik değiliz illa birşeyleri kabul etmek için abe şart koşuluyor..

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
bilirim Nadirim bilirim.. Forumda hemfikir olduğum Nadir insanlardansın :) sonumuz hayrolsun kardeşim

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
İnşallah hayırlı olur ayrıca sağolasın..

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Vatandaşın hangisi lehine olacaksa o uygulamaya konsun. Önemli olan vatandaşın durumu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...