Mübarek KALIYORUM Halk DEFOL

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Mübarek KALIYORUM Halk DEFOL
01:05 BBC'ye konuşan Mustafa adlı devrimci genç: Biz, burada Tahrir Meydanı'ndayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Tam aksine başkaları buraya gelecek. 3 milyon, 4 milyon, 5 milyon olacak burası...

01:00 AFP: Amerikalı yetkili, Obama'nın Mübarek'le yarım saat telefonda görüştüğünü söyledi.

00:55 Tahrir Meydanı’ndaki aktivistlerden Buseyna Kamil “Mübarek’in görevine devam etmesini kabul edemeyiz. Bu şehidlerin kanlarına ihanet anlamına gelir. Eğer vatanı seviyorsa vatanı düşünüyorsa neden cumhurbaşkanlığından çekilmiyor. Bizi kaos ve kargaşa yaratmakla suçluyor. Halk değil rejimdir kaosun, kargaşanın sebebi. Biz, devrimci halkız."

00:40 Mübarek'in konuşmasını değerlendiren İhvan-ı Müslimin sözcxüsü Muhammed Saad Katatni: "Mübarek’in bu açıklamalarını biz reddediyoruz. İhvan-ı Müslimin, bu halkın bir parçasıdır. Tahrir Meydanı’ndaki halkın bir parçasıdır. Tahrir Meydanı’ndaki halk “Mübarek yeter” diyor. Halk, kendi geleceğine kendisi karar verecektir. Başkası değil. Bir haftadır ülkenin her bir köşesinde devam eden gösterilerle “Mübarek’in gitmesi” istendi. Biz de halkımız gibi “Artık yeter Mübarek” diyoruz. Mısır, Mübarek rejimi yerine yeni bir rejim yeni bir sistem istemektedir. Mübarek’in girişimi çok geç geldi ve somut olarak da halkı tatmin edecek hiçbirşey yok. Yeni hükümet kurdular. Ve yeni hükümet de sadece Vatan Partisi’nden. Bu kabul edilebilir mi?"

00:36 Azmi Beşara: Mübarek, intifada süresince yaşamlarını yitirenler için üzgün olduğunu dahi söylemedi. Mübarek, altı ay daha cumhurbaşkanı kalırsa gösterici gençleri tutuklar ve cezalandırır. Mübarek'e bu fırsat verilmemeli.

00:34 el Arabiya: Mübarek'e destek veren bir grup gösteri için Tahrir meydanına gidiyor.

00:30 el Cezire: Portsaid'de ordunun çekilmesinden sonra sivil elbiseli kimliği belirsiz kişiler, göstericilere beyaz silahlarla saldırdı.

00:25 ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'daki gelişmeler üzerine bu gece konuşma yapacak.

00:15 İskenderiye'de göstericilere ateş açıldı. Göstericiler, orduyu "acilen yardıma" çağırdı.

23:57 Tecammu Partisi Başkanı Seyyid Abdulal: "Cumhurbaşkanı Mübarek'in konuşması, hayal kırıklığı yarattı. Konuşmasından bir kez daha anladık ki onun nezdinde halk hiçbirşey. Krizin çözümü muhalefetin önünde değil tam aksine cumhurbaşkanının önünde. Şimdi biz halkımızı krizden çıkarmak için güvenilir bir yol arıyoruz."

23:55 İktidardaki Vatan Partisi liderlerinden İbrahim Kamil: "Baradey, halkı temsil etmiyor. Mübarek'in açıklaması, Mısırhalkının büyük bir kısmını memnun etmektedir. Muhalefet, Mübarek'ten demokrasi istiyor ama diyaloga karşı çıkıyor.Oysa diyalog, demokrasinin temelidir."

23:50 el Vefd Partisi sözcüsü Muhammed Şardi "Mübarek'in konuşmasını olumlu buluyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanından bu kadarı da beklemiyorduk. Fakat halkın taleplerini yerine getirmediği için, müzakereyi kabul etmiyoruz" dedi.

23:45 el Gad Partisi Başkanı Eymen Nur, Mübarek'e yanıt olarak: Mübarek vakit kazanmaya çalışıyor. Açıklaması, halkın beklentilerini karşılayacak düzeyde değil. Yarın Ulusal Değişim Hareketi olarak toplanacağız ve Mübarek'in görüşmesine karşı ortak karar alacağız" dedi.

23:40 el Karame Partisi Başkanı Hamdin Sabahi, Mübarek'in konuşmasına yanıt olarak: "Mısır halkı artık eski elbisesini çıkarmak ve özgürlük elbisesini giymek istiyor."

23:35 Tahrir Meydanı'ndan el Cezire televizyonuna Hüsnü Mübarek'in konuşmasını değerlendiren aktivist Nevvara Necm: Mübarek'in bu ülkeden gitmesini istediğimiz zaman ona iyilik etmişiz. Fakat bundan sonra ondan sadece görevi bırakmasını istemeyeceğiz. Mübarek'i bu ülkede işlediği suçlardan ötürü yargılayacağız" dedi.

23:30 Tahrir Meydanı'ndaki devrimci gençliğin, Mübarek'in konuşmasından sonra yılmadığı, Mübarek rejimini devirme yolundaki ısrarının arttığı gözlemlendi.

23:20 Mübarek'e muhalif siyasilerden ilk yanıt Muhammed Baradey'den geldi. Baradey: "Mısır'ın içinde bulunduğu dönem kaostur. Mübarek istifa ederse Mısır, istikrara kavuşacaktır."

23:10 Mübarek'in konuşması, Mısır halkını memnun etmedi. Tahrir Meydanı'nda halk, Mübarek'in konuşması aleyhinde sloganlar atılıyor. Halk "Defol Defol" şeklinde slogan atıyor.

22:15 Tecammu Partisi Başkanı Rafet Said: Rejim, sorunları çözmekte her zaman geç kaldı. Dün ve önceki gün ilan ettiği girişimlerinde de geç kaldı. Çözüm, sadece rejimin değişmesiyle mümkün olacaktır.

22:10 el Vefd Partisi Başkanı Basın Danışmanı Mumtaz Selahiddin: Halk, cumhurbaşkanı Mübarek'in meşruiyetini elinden aldı.

22:06 Fehmi Huveydi: Mısır geleceğine, Tahrir Meydanı karar verecek.

22:03 AP, Obama'nın Mısır'a gönderdiği temsilcisi Wisner'in Mübarek'e "Washington, Cumhurbaşkanlığınızın son günlerinde olduğunuzu görmektedir" dediğini duyurdu.

22:00 İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi: Mısır'da yaşananlar, güvenlik meselesinin kırılgan olduğunu, sınırda yaşanan sukunetin her an değişebileceğinin göstergesidir.

21:55 Mısır televizyonu: Mübarek, önemli bir açıklama yapacak.

21:49 İsrail Dışişleri eski bakanı ve Kadima Partisi Başkanı Tzipi Livni, Amerika'nın İslami toplumlarda demokrasiyi desteklemesinin, demokrasiye saygı duymayan akımların ülkedeki yönetimi ele geçirmesine yol açacağından endişe ettiğini söyledi.

Livni "İran, Filistinlilere barış anlaşmasını yaptıktan sonra mutedil Arap ülkelerine, gerçek tehdidin İran olduğunu göstermesi gerekmektedir" dedi.

21:47 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu: Mısır'la barışı korumak, İsrail'in çıkarınadır.

21:43 Mısır Cumhurbaşkanı yardımcısı Ömer Süleyman, yardımcılarıyla bir saattir toplantı halinde.

21:40 ABD Başkan Obama'nın özel temsilci olarak atadığı Kahire eski büyükelçisi Frank Wisner, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüştü.

20:40 el Cezire: İngiltere Başbakanı, Mısırlı meslektaşına çağrıda bulunarak "acilen halkın isteklerine kulak verilmesini" istedi.

20:30 Tacammu Partisi: Ömer Süleyman, muhalif hareketlerden hiçbirisiyle diyaloga girmedi.

20:20 Kifaye Hareketi liderlerinden Ahmed Bahaeddin Şaban: Bu diyalog çağrısı çok geç geldi. En az 10 sene geç geldi diyebiliriz. Muhalefet 30 yıldır temsilciler gönderdi, muhalefetle ve halkla diyaloga girmesini istedi. Ama yanıt alamadı. Bunun sonucunda Mısır halkı, önünde devrim dışında, rejimin ve rejimin başındaki Mübarek'in gitmesini istemek dışında başka bir seçenek bulamadı. Şimdi bu istek, halkın nabzıdır. Tüm şehirlerde onbinler, yüzbinler, bazı yerlerde ise 500 bin aşıldı. Heryerds "Halk, rejimi düşürmek istiyor" sloganları atıldı. Halk, rejimin verdiği sözlerin yalan olduğunu, uygulanmayacağını bilmektedir. Mısırlılar, rejimin başı ve rejimin tamamı gitmedikçe, hiçkimseyle müzakereye girmeyecektir. Halk,köklü değişim istemektedir.

20:10 Hüsnü Mübarek'in kurdurduğu yeni hükümetin başbakanı Ahmed Şefik: Öncelikli talebimiz, krizi aşmak için diyalogun başlamasıdır.

20:05 Kifaye Hareketi: Meydanlardaki halk, "Hüsnü Mübarek'in gitmesi" dışında başka bir seçeneği kabul etmesi mümkün değil.

20:00 Mübarek'in bu gece yapması beklenen konuşmasında, cumhurbaşkanlığı döneminde halkın istediği reformları gerçekleştirme sözünü vereceği öğrenildi.

19:55 İhvan-ı Müslimin Hareketi sözcüsü Dr. Muhammed saad Katatni: İhvan-ı Müslimin, meydanda halkın yanındadır. İhvan-ı Müslimin, bu rejimle ya da bu rejimin herhangi bir parçasıyla müzakereyi kabul etmemektedir. Bizim gibi diğer hareketler de çoğunluğu gençlerden oluşan Mısırlıların uğruna feda olduğu bu intifadayı yalnız bırakmayacaktır.

Ömer Süleyman, şimdiye kadar bizimle müzakere talebinde bulunmadı. Bulunsa dahi, reddedecektir. İhvan-ı Müslimin, bunu en başından açıkladı. İhvan-ı Müslimin, halkının taleplerine sahip çıkacaktır.

19:45 Mısır muhalefeti ve Tahrir Meydanı'ndaki genç devrimcilerin, Ömer Süleyman'ın müzakere girişimine "hayır" yanıtını verdiği, daha önceden olduğu gibi "öncelikle Mübarek gitmeli" çağrısını yineledi.

19:35 Hüsnü Mübarek'in bu gece Mısırlılara seslenmesi ve yeni dönemde cumhurbaşkanlığına adaylığını koymayacağını ilan etmesi bekleniyor.

19:30 Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman'ından yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı yardımcısının yetkilendirdiği kişiler, gösteri alanındaki bir grupla görüşmeye başladı" denildi.

Tahrir Meydanı'ndaki göstericiler ve muhalif siyasi hareketler, Hüsnü Mübarek gitmeden önce hiçkimseyle müzakereye girmeyeceklerini açıklamışlardı.

19.25 Mısır televizyonu sık sık "Vatandaşlarımızdan sokağa çıkma yasağına uymasını istiyoruz" şeklinde haberler geçmesine rağmen, Mısır halkı meydanlardan çekilmiyor.

19:20 Almanya haber ajansı: 80 milyon nüfusu olan Mısır'da bugün meydana inenlerin toplam sayısı, 8 milyon.

19:15 Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda düzenlenen 2 milyonluk gösteride "Mübarek ve Ömer Süleyman, Amerika'nın uşağıdır" şeklinde sloganlar atıldı.

19:10 Bugün İskenderiye'de düzenlenen Mübarek karşıtı devrim gösterisine, yüzbinlerce Mısırlı katıldı. Mısır kaynakları, İskenderiye'deki gösterileri, "insan seli" ifadeleriyle duyurdular.

19:05 BBC Arapça bölümünün İskenderiye muhabiri: "Bizi, şimdiye kadar partizancılık ve mezhepçilikle korkuttular. Müslümanlar, hiçbir polisin olmadığı bir zamanda, İskenderiye'deki kiliseleri neden yerle bir etmediler?"

19:00 Mısır kaynakları, İskenderiye'de bugün düzenlenen gösteriye en az 1 milyon devrimcinin katıldığını duyurdu.

18:55 Mısır İçişleri Bakanlığı: Aralarında teröristlerin de bulunduğu 17 bin tutuklu, hapisten kaçtı.

18:50 el Arabiya: Tahrir Meydanı'ndaki göstericiler, Cuma gününe kadar meydanda kalacaklarını açıkladılar.

18:45 İhvan-ı Müslimin İrşad Mektebi Üyesi Dr. Abdurrahman el Berr, Mısır'da devam eden gösterilerde amaca ulaşılması için şiddete başvurulmamaması, eylemlerin sivil yönünün korunması çağrısında bulundu.

el Berr "Alimler,halka kan dökmenin ve özel mülkiyeti gasbetmenin haram olduğunu anlatmalıdır. Alimler halkın önünde yer almalı, halka örnek olmalıdırr" dedi.

18:40 İhvan-ı Müslimin Genel Mürşid Yardımcısı Mahmud İzzed: Meşruiyet sahibi olan meydanlar, rejimi kabul etmediğini açıkladı.

18:35 ABD Demokrat Parti Senatörü John Kerry, el Cezire televizyonuna yaptığı açıklamasında Hüsnü Mübarek'i istifa etmeye çağırdı, Mısır'da siyasi değişim zamanının geldiğini kaydetti.

18:30 Dün akşam 22:00 sularında Hüsnü Mübarek'in kendisini, muhalif hareketlerle diyalog görüşmelerine başlaması için görevlendirdiğini söyleyen Ömer Süleyman'ın şimdiye kadar herhangi bir girişimde bulunmadığı öğrenildi.

18:25 Kifaye Hareketi, Hüsnü Mübarek sonrasındaki geçiş döneminde ülkenin yönetiminin, anayasa gereği Anayasa Mahkemesi Başkanı'na geçmesi gerektiğini söyledi.


18:20 Netanyau: Uluslararası toplum, Hüsnü Mübarek rejiminin düşmesinden sonra Mısır'da kurulacak yeni hükümetten İsrail'le imzaladığı anlaşmalara bağlı kalmasını istemelidir.

18:10 MISIR'DAKİ GELİŞMELER ÜZERİNE BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA TOPLANTI DÜZENLEYEN İSLAMİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, CUMA NAMAZI SONRASINDA BEYAZIT MEYDANINDA MISIR HALKININ İNTİFADASINA DESTEK OLMAK İÇİN EYLEM DÜZENLEME KARARI ALDI. CUMA NAMAZI SONRASINDA AYRICA MISIR İNTİFADASI ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILANACAK.

17:57 Ezher'in Hüsnü Mübarek'e verdiği destek, İranlı din adamlardan Ayetullah Nuri Hemadani tarafından eleştirildi. Gösterilerin haram olduğu fetvasına karşı "Mübarek, İsrail ve Amerika'nın en güçlü müttefiki, diktatör ve zalimdir" dedi.

el Alem'in haberine göre Halk desteğini almayan bir hükümetin düşmeye mahkum olduğunu kaydeden Hemadani, "Halk desteğini yitiren bir hükümetin meşruiyeti olmaz" diye konuştu.

17:55 Mısır halkının zor gününde yanında olan duran el Cezire televizyonunun uydu yayınları sık sık kesintiye uğruyor. el Cezire, Kahire'deki muhabirlerinin tutuklanması, tartaklanması ve ofisinin kapatılmasına rağmen yayınlarını sürdüren el Cezire, uydu yayınlarını hedef alan saldırılara karşı farklı uydu frekanslarını devreye sokarak Mısır halkının devrim yürüyüşünü destekliypr.

17:50 Mısır'ın farklı şehirlerinde düzenlenen gösterilerde Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki dayanışma gözlerden kaçmıyor. Göstericiler "Müslüman Hristiyan Hepimiz Mısırlıyız" şeklinde slogan atarken, yabancı ülkelerdeki Mısır Büyükelçiliklerinde düzenlenen gösteriler, Mısır halkına "mücadeleye devam edin" çağrıları yapılıyor.

17:45 Mısır'ın kuzeyindeki Dimyat şehrinde 100 bini aşkın Mısırlı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteri düzenliyor.

17:43 Akademist ve yazar Muhammed Şuman: Biz, benzeri görülmeyen tarihi bir devrime şahit oluyoruz. Şimdiye kadar ki devrimler, bir liderin öncülüğünde gerçekleşmiştir. Fakat Mısır'daki bu devrim, başsız ve lidersiz gerçekleşmiştir.

17:41 Hüsnü Mübarek'in bugün istifasını açıklaması halinde, göstericilerin Cuma günü daha büyük gösteri düzenleyeceği bildirildi.

17:37 İskenderiye'de yüzbinlerin katıldığı gösteride, Hüsnü Mübarek'in istifa etmemesi halinde, gösterilerin devam edeceği açıklandı.

17:35 Süvyes'te 250 bin, el Mahalla'da 250 bin, el Mansura'da 500 bin Mısırlının meydanlarda olduğunu, Hüsnü Mübarek karşıtı sloganlar attığı öğrenildi.

17:33 Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin sayısı 2 milyonu aştı.

17:30 Partsaid, el Mahalla, el Mansura, Süveys, Minya başta olmak üzere Mısır'ın bir çok şehrinde yüzbinlerce Mısırlı, Hüsnü Mübarek döneminin sona ermesi için meydanlara indi.

17:05 Hüsnü Mübarek'in bugün istifa etmemesi durumunda Tahrir Meydanı'ndaki 2 milyon Mısırlının yarın Mübarek'in sarayına yürümesi bekleniyor.

17:00 merika'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations)'nin başkanı Dr. Richard N. Haass: Mübarek döneminin sayılı günleri kaldı.

16:55 El Gad Partisi Başkanı Eymen Nur: Mübarek gitmeden önce müzakereler asla başlamayacak.

16:45 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır'daki gelişmelerin Mübarek'i devirecek düzeye ulaşmasından sonra bakanlar kurulunu toplandı. Netanyahu'nun Mübarek sonrası dönemde Mısır'ın başına sünni hareketlerin gelmesi ve barış girişimlerinin baltalanmasından endişe ettiği öğrenildi. Netanyahu, bundan sonra düzenleyeceği bakanlar kurulu oturumlarında İsrail'in gelecek dönemine ilişkin stratejisini belirlemeyi planladığı bildirildi.

16:30 Ulusal Değişim Hareketi liderlerinden George İshak: Muhalefet, temel esaslarda ittifaka vardı. Bunlardan asla taviz verilmeyecek. Bu esaslar, Hüsnü Mübarek'in istifası, ülkedeki tüm siyasi güçlerin katılacağı ulusal birlik hükümeti kurulması, Meclis'in fesedilmesi. Bu isteklerimiz yerine geldikten sonra bizim de bir görüşümüz olacak. Esasında bu talepler, devrimi yapan gençlerin talepleri. Biz ise onları destekliyoruz. Biz, onları temsil etmiyoruz. Gençler ne isterse biz de onları yapacağız.

16:20 Mısır'ın başkenti Kahire'de 2 milyona yakın Mısırlının gösterisi, sokağa çıkma yasağının üzerinden 1.5 saat geçmesine rağmen devam ediyor. Başkent Kahire'nin yanısıra İskenderiye'de 250 bin, Portsaid'de 150 bin, Süveys'de 100 bin kişinin katıldığı gösteriler düzenleniyor. Halkın tek mesajı var: Hüsnü Mübarek rejiminin sona ermesi.

16:15 İsrail’in Mısır Eski Büyükelçisi Tzipi Mazel, Mısır’da yaşananlarla ilgili olarak endişelerini BBC Arapça bölümüne açıkladı. Bugün yaptığı açıklamasında, el Cezire televizyonu ve İhvan-ı Müslimin’e karşı endişelerini dile getien Mazel “Biz, barışın yara alacağından korkuyoruz. Heryerde olduğu gibi Mısır’da da demokrasinin yerleşimesini istiyoruz. Fakat bugün bu tehlikelidir. Şimdi el Cezire ne yapıyor? Mısır halkını kışkırtıyor. İhvan-ı Müslimin de yine halkı kışkırtıyor. Biizm sorunumuz bu. Mısır’ın istikrarına tüm dünya muhtaç. Çünkü Mısır, önemli bir ülke. Mısır’daki istikrar özellikle de İsrail için önemlidir” dedi.

16:10 Kahire'nin yanı sıra İskenderiye, el Mansura, Süveys, el Mahalla'nın yanı sıra Mısır'ın bir çok şehrinde Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesi için gösteri düzenlemeye devam ediyor.

16:05 İsrail’in Mısır Eski Büyükelçisi Tzipi Mazel, Mısır’da yaşananlarla ilgili olarak endişelerini BBC Arapça bölümüne açıkladı. Bugün yaptığı açıklamasında, el Cezire televizyonu ve İhvan-ı Müslimin’e karşı endişelerini dile getien Mazel “Biz, barışın yara alacağından korkuyoruz. Heryerde olduğu gibi Mısır’da da demokrasinin yerleşimesini istiyoruz. Fakat bugün bu tehlikelidir. Şimdi el Cezire ne yapıyor? Mısır halkını kışkırtıyor. İhvan-ı Müslimin de yine halkı kışkırtıyor. Biizm sorunumuz bu. Mısır’ın istikrarına tüm dünya muhtaç. Çünkü Mısır, önemli bir ülke. Mısır’daki istikrar özellikle de İsrail için önemlidir” dedi.

16:04 Kahire'nin merkezindeki Tahrir Meydanı'nı dolduran Müslüman ve Hristiyanlar, Hüsnü Mübarek'in yarından önce bugün istifa etmesi çağrısında bulundular.

16:02 Dakhaliya şehrindeki göstericilerin sayısı 50 bini aştı. Mısırlılar, Dakhaliya valilik binası önünde toplandılar.

16:00 El Vefd Partisi Başkanı Seyyid Bedevi: Gençlerin 25 Ocak devrimi, Hüsnü Mübarek’in meşruiyetini elinden almıştır. Mübarek, ülkeyi terk etmelidir. İkinci talebimiz ise ülkede güvenliği sağlayacak ulusal bir hükümetin kurulmasıdır. Sonra da devleti sivilleştirecek, özgürleştirecek, demokratlaştıracak yeni bir anayasa yapılmalıdır. Bizim isteklerimizin kabulü dışında başka bir çözüm yolu yok. Cuma Günü, kararın verileceği gün olacak. Mısır halkının talepleri kabul edilecek.

Ülkedeki tüm siyasi partiler, el Vefd, İhvan-ı Müslimin, Nasiri Partisi, Tacammu Partisi, Ulusal Değişim Hareketi, gençlik gareketleri ve toplumda saygınlığı olan şahıslarla yarın bir araya geleceğiz ve Mısır’ın geleceğine ilişkin görüşmeler yapacağız.

15:56 Mısır'daki tesmi televizyonlar halkın devrim gösterilerini bugün de görmezden gelerek ülkedeki küçük bir grubun Mübarek'i gitmesini istediğini iddia etti.

15:54 Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle: İhvan-ı Müslimin'e işaret ederek Mısır'daki halk protestolarıyla gerçekleşecek rejim değişikliğinden sonra yönetimin radikal İslamcıların eline geçmesine karşı uyarıda bulundu.

15:43 Kahire'nin yanı sıra İskenderiye, el Mansura, Süveys, el Mahalla'nın yanı sıra Mısır'ın bir çok şehrinde Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesi için gösteri düzenlemeye devam ediyor.

15:40 Mısır'daki tesmi televizyonlar halkın devrim gösterilerini bugün de görmezden gelerek ülkedeki küçük bir grubun Mübarek'i gitmesini istediğini iddia etti.

15:35 Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle: İhvan-ı Müslimin'e işaret ederek Mısır'daki halk protestolarıyla gerçekleşecek rejim değişikliğinden sonra yönetimin radikal İslamcıların eline geçmesine karşı uyarıda bulundu.

15:30 Ulusal Değişim Hareketi Kurucusu Muhammed Baradey, el Arabiya televizyonuna bugün yaptığı açıklamasında akan kanın durması için Mübarek'in gitmesi gerektiğini söyledi.

Baradey açıklamasında şu önemli mesajları verdi: “Halkın meydanlara inmesini istiyorum. Bugün milyonluk yada 2 milyonluk gösteri düzenlenmesini istiyorum. Meşruiyet halktadır. Halkın ilk talebi de Cumhurbaşkanı Mübarek’in gitmesidir. Öncelikle Mübarek gitmelidir. Bundan sonra da geçici hükümetin kurulabilmesi, Mısır’ın istikrarı, hayatın normale dönmesi için ülkedeki siyasi güçlerin, halkın ve ordunun diyaloga geçmesi gerekiyor. Bugünkü gösterilerden sonra Mübarek’in, “kan akmaması için gitmesi gerektiğini” anlaması gerekiyor. Ben, ülkemin diktatörizmden özgür bir ülkeye dönüşmesini istiyorum. Herşeyden önce Mübarek gitmelidir. Ordunun anladığı gibi Mübarek’in de halkın mesajını anlamasını bekliyorum. Halkıma hizmet etmek dışında başka bir amacım yok. Ben, yeni Mısır’ı , Özgür Mısır’ı gördüğüm zaman tekrardan kendi özel işlerime döneceğim."

15:05 İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da kapsamlı ve hızlı değişim beklediğini açıkladı.

14:57 Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin sayısı 2 milyona yaklaştı. Tahrir Meydanı tamamen dolduğu gibi Tahrir Meydanı'na çıkan caddeler de dolmaya başladı.

14:53 Sinema Yönetmeni Halid Yusuf, Tahrir Meydanı'ndaki gençlerin taleplerini şöyle sıraladı: Hüsnü Mübarek'in gitmesini istiyorlar. Ömer Süleyman'la ilgili olarak ise bazıları Süleyman'ı hiç istemiyor bazısı ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaması şartıyla geçici dönemde ülkeyi yönetmesi fırsatını vermeyi kabul ediyor. Bir diğer istekleri ise meydanda arkadaşlarını katleden kişilerin yargılanması. Bu şartlar kabul edilinceye kadar bir kısmı evlerde kalarak güvenliği sağlayacak bir kısmı ise meydanda gösterilere devam edecek.

14:48 Ezher Şeyhi, Mısırlılardan diyalog yolunun benimsenmesini istedi.

14:45 Kahire'ye diğer illerden gelişlerin engellenmesine rağmen Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin sayısı 1 milyonu aştı.

14:40 el Cezire: Tahrir Meydanı alanında güvenliği sağlayan devrimci gençler, meydana yönelen bir araçta çok sayıda silahın bulunduğunu açıkladı.

14:35 Radyo BBC Arapça bölümü haber müdürü Ekrem Şaban: Mısır'da muhalefetin, özellikle de bugün Mübarek'in gitmesini istiyor. Amerika'nın temsilcileri de görüşmelerde bulunmak için bugün Kahire'ye gitti. Amerika, yönetimin el değiştirmesinde meyilli gözüküyor. Seçimlere kadar geçici dönemde başkanlığı Ömer Süleyman yada Genelkurmay Başkanı Sami Annan yürütebilir. Emniyet güçlerinin ya da ordunun halka karşı kullanılması ilk günlerde geçerli olan bir senaryoydu. Fakat emniyet güçleri, ilk günlerde bitti. Muhtemelen tek çıkış yolu, Mübarek'in televizyona çıkarak, halka hata yaptığını ve reformları gerçekleştirmek için cumhurbaşkanlığı dönemi sonuna kadar kendisine fırsat vermelerini istemesi olabilir.

14:30 Askeri polis, Hüsnü Mübarek'in sarayını dikenli tellerle koruma altına aldı.

14:24 Nil nehri çevresindeki ve Tahrir Meydanı'daki tüm duvarlar, "Halk rejimi düşürmek istiyor" , "Mübarek defol" gibi Mübarek karşıtı sloganlar yazılı.

14:20 Sinema Yönetmeni Halid Yusuf: Devrimi yürütenler gençler. Onlar önde biz ise onların arkasındayız.

Ürdün'de ani hükümet değişikliği kararı

14:15 Muhammed Baradey: Mübarek, Cuma'dan önce gitmelidir. Mübarek gitmeli ki biz de burada diyaloga başlayalım.

14:10 Sinema Yönetmeni Halid Yusuf da Tahrir Meydanı'dan göstericilerin arasında yer alıyor. Sanatçıların halkın vicdanı olduklarını savunan Yusuf, Tahrir Meydanı'ndaki gençlerin mesajının "Biz değil Mübarek gidecek. Mübarek gitmeden önce hiçkimseyle müzakere yapmayacağız" olduğunu söyledi.

14:05 İskenderiye Ceza Mahkemesi Başkanı Fikri Harub: 30 yıllık zulme maruz kaldıktan sonra bu kutlu intifadaya biz yargıçlar da destek veriyoruz. 30 yıldur bu halk iradesini beklemekteydik.

13:40 İhvan-ı Müslimin İrşad Mektebi üyesi Dr. Isam Uryan: Halk, iradesini ortaya koydu. Sözünü söyledi. Biz de bu iradeye uygun olarak hareket ediyoruz. Biz, Hüsnü Mübarek rejimiye müzakereyi reddediyoruz. Mübarek, yardımcısı,hükümeti ve Mısır Meclisi meşruiyetini yitirdi. Egemenlik ve meşruiyet halkın elindedir.

İhvan'dan Mübarek'in girişime "HAYIR!"

13:27 Maariv: Mısır'da protesto gösterileri başladığı günden sonra dünya liderleri Mübarek'ı terk etti.

13:23 BM İnsan Hakları Komiseri Nafi Bilay, Mısır'da Cuma günü ve sonrasında yaşanan çatışmalarda 300 kişinin öldüğünü açıkladı.

13:20 el Cezire:Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin sayısı 1 milyonu aştı.

Kahire'de 'BAŞBAKAN ERDOĞAN' sözleri

13.45 Kahire sokaklarında 'Başbakan Erdoğan' sesleri... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır yönetimine "Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın" çağrısı yapması, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda geniş yankı buldu.

13:14 Arap Düşünce Forumu Genel Sekreteri Dr. Hasan Nafa: Hüsnü Mübarek'in diyalog girişimini, yeni hükümeti kurmadan önce başlatması gerekiyordu ki bakanlar üzerinde ittifaka varılabilsin. Mübarek'in geçici dönem hükümeti için bağımsız birisini görevlendirmesi gerekiyordu. Fakat böylesine sıcak bir krizde hükümetin kurulması ve sonrasında da yardımcısı Ömer Süleyman'ı diyalog için görevlendirmesi, vakit kazanmak dışında başka bir amacı yoktur. Halk, yüzbinler halince meydanlara inerek Mübarek'in meşruiyetini elinden aldı. Halkın talebi,Mübarek'in gitmesi, rejimin değişmesidir.Mısır halkı, Mübarek'e güvenmemektedir. Artık gitmelidir.


13:07 İhvan-ı Müslimin Eski Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif: "Bizim bu halka hizmet etmek, bu halkı korumak dışında başka bir talebimiz yok. İhvan-ı Müslimin'in talepleri, halkın talepleriyle örtüşmektedir. Hepimiz, Cumhurbaşkanı ve rejiminin devrilmesinde ittifak halindeyiz."

13:05 Kahire'ye girişlerin kapatılmasına rağmen Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin sayısı 1 milyona ulaştı.

13:03 İsrail, Filistinlilerin Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği önünde düzenlediği protesto gösterisinden sonrasında elçilik önündeki güvenlik tedbirlerini artırdı.

13:00 Mısır'ın başkenti Kahire, tarihi bir güne şahit oluyor. Binlerce Mısırlı, Hüsnü Mübarek'i devirmek için Tahrir meydanına ilerliyor. Emniyet güçlerinin olmadığı alanın güvenliği meydandaki gençler tarafından sağlanıyor. Herkes, arandıktan sonra meydana alınıyor.

12:05 Kahire'ye araç girişinin engellenmesi üzerine Tahrir meydanına gitmek isteyen binlerce Mısırlının kalan yolu yürüyerek devam edeceği öğrenildi.

12:00 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hüsnü Mübarek'e çağrıda bulunarak, halkın sesine kulak vermesini istedi.

11:40 Başbakanlık, Mısır'daki olayların ardından bin 969 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bu ülkeden tahliyesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Vali Mehmet Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da baş gösteren olayların ardından bin 969 vatandaşın Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

11:20 el Vefd Partisi Başkanı Eymen Nur, Mübarek rejiminin saatler içerisinde ya da bir kaç gün içerisinde düşeceğini söyledi. Nur buna ilave olarak Mübarek rejiminin devrildiği zaman ülkenin yönetimini geçici süreyle yürütecek kişilerin belirlendiğini ifade etti.

11:10 Mısır'ın önde gelen alimlerinden Muhammed Hasan, bedeli ne olursa olsun sivil halka bir tek kurşun dahi sıkılmaması gerektiği çağrısını yineledi.

11:02 Mısırlı gazeteci İbrahim Daravi: Kahire'nin dışındaki illerden Tahrir Meydanı'ndaki gösterilere katılmak için binlerce Mısırlı yola çıktı. Mısırlıların Tahrir Meydanı'na ulaşmasını engellemek için tren ve otobüs seferlerini durdurdular. Halk, özel araçlarıyla Tahrir meydanına doğru ilerleyor. Fakat özel araçlarıyla yola çıkanlar da rejimin değişmesini istemeyenlerin saldırısına maruz kalıyor, tehdit ediliyorlar.

Tahrir Meydanı'ndaki gösteriyi organize eden gençler, görüşlerini duyurabilmel için internet hatlarının açılmasını ve Hüsnü Mübarek'in gitmesini istiyorlar. Bunun dışında başka bir şey istedikleri yok.

11:00 Mısır'daki 50'ye yakın insan hakları örgütleri, ülkede akan kanın durması için Hüsnü Mübarek'e istifa çağrısında bulundu.

10:55 World Tribune: Mısır'ı terkedenler arasında sadece yabancılar yok. Mısırlı eski bakanlar da Körfez ülkelerine giden uçaklarla ülkeden kaçtılar.

10:53 Çin, Mısır'daki diplomatlarını almak için Mısır'a bir uçak gönderdi.

10:52 Kifaye Hareketi'nden Ahmed Bahaeddin: Mısır'daki tüm siyasi hareketler, rejime karşı duruşlarında ittifak halindedir... Mısır'daki intifada herhangi bir siyasi hareketin değil halkın başlattığı intifadadır.

10:50 İsrail'in sesi radyosu, onlarca İsrailli turistin henüz Mısır'da olduğunu, Mısır'dan ayrılmak için bugün Kahire havaalanına hareket ettiklerini duyurdu.

10:45 İhvan-ı Müslimin liderlerinden Dr. Saad Katati: Mısır halkı bir haftadır öfkeli. Rejim ise en basit isteklerini karşılamadı. Kahire, İskenderiye, el Feyyum, el Mansura ve diğer şehirlerdeki onbinler, rejime karşı sözünü söyleyecektir. Biz, şuanda halkın iradesini söylüyoruz. Halk, rejimin tamemen değişmesini istemektedir. Sadece hükümet yada Mübarek'in değişmesi değil rejimin tamamen değişmesini istemektedir.

10:39 Katar'ın başkenti Doha'daki Mısır Büyükelçiliği önünde, bugün saat 15:00'de Mısır halkıyla dayanışma gösterisi düzenlenecek.

10:36 İran Dışişleri Bakanlığı: Mısır'daki halk devrimi, yeni bir Ortadoğu'nun kurulmasına yardımcı olacaktır.

10:35 Bahreyn Kralı Hamad: Mübarek'in gücü Mısır'da istikrarı sağlamaya yeter.

10:33 Süveys şehrindeki muhaliflerin çağrısı üzerine binlerce Mısırlının gösteri hazırlıkları devam ediyor.

10:30 Kahire'nin kuzey doğusundaki Tanta'da adi suçtan ötürü tutuklu bulunan Mısırlılar, emniyet güçleri tarafından hapishanelerden çıkarıldı, şehirdeki özel ve kamu mallarını yağmalamalarını istediği öğrenildi.
10:25 Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye şehrinde de Kahire'de olduğu gibi milyonluk gösteri için hazırlıklar sürüyor.

10:16 Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Şimdi bir tek talebimiz var. O da rejimin tamamen devrilmesidir. Rejim devrilmesinden sonrasına dair ise herhangi bir endişemiz yok.

10:14 Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Bu rejim şuanda bir boşluğu doldurmuyor ki devirdiğimiz zaman ülkede boşluk olsun. Bu rejim 30 yıldır halkını düşünmedi. 30 yıldır Amerika için çalıştı ama yarım saat dahi halkı için bir şey yapmadı. Bu rejim ne güvenliğimizi sağladı ne de başka bir ihtiyacımızı karşıladı. Sadece internet hatlarını, telefonları kesti. Tren ve uçak seferlerini durdurdu. Başka da hiçbir şey yapmadı. Be rejim devrildiği zaman, Mısır'a hayat geri dönecektir.

10:12 Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Ömer Süleyman'la müzakereleri kabul etmiyoruz. Çünkü Süleyman'ın atamasını, meşruiyetini yitiren Mübarek yapmıştır. Eğer siyasi partilerden herhangi birisi bu rejimle müzakereye girerse halka karşı rejimin yanında durmuş olur.

10.10 Mısır'daki son internet bağlantısı da kesildi... Mısır'daki son faal internet servis sağlayıcısının da engellendiği, siyasi krizin ortasındaki bu ülkenin dünya ile ilişkisinin tamamen kesildiği bildirildi.

10:10 Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Şuanda yüzbinler Tahrir Meydanı'na akınlar halinde geliyor. Biz, şuanda tarihi bir ana şahid oluyoruz. Mısır halkı ayağa kalkmış durumda. Biz bu rejimden bıktık. İnşaallah ondan kurtulacağız.

10.05 Mısır'ın başkenti Kahire'de milyonluk gösteri için son hazırlıklar devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Mısırlılar, Hüsnü Mübarek'i devirmek için Tahrir meydanına akın ediyor.
09.50 Ordu, "Halkın talepleri meşrudur, protestoculara karşı şiddete başvurmayacağız" dedi

Mısır halkının başlattığı halk intifadası, 7. gününü de geride bıraktı

NAMAZ KILAN GÖSTERİCİLERE TAZYİKLİ SU
09. 00 Mısır'ın başkenti Kahire'de, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek aleyhinde bugün yapılacak büyük gösteri için halk toplanmaya başladı. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen binlerce insan meydana toplandı...
 
arslansem

arslansem

Üye
İşler daha da karışacak gibi :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
314
Eren Değerli
zombaka
Cevap
0
Görüntüleme
372
zombaka
Türk-X
Cevap
1
Görüntüleme
352
OttomaN TigeR
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
380
15097


Üst Alt