İstiklal Marşı ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İstiklal Marşı ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
İstiklal Marşı ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. İstiklal Marşı ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Her milletin kendine özgü marşı vardır. Tarihte aldıkları zaferler başarısını simgeler. O ülkenin zaferleri, kuruluşu, millet olmak uğruna verilen o mücadelelerin hepsi eserde toplanır. Milli marş törenlerde, ulusal topluluklarda, farklı milletlerde temsil edilmesinde çalınır o milletin tarihi anlatılır.

Türk milletinin marşı İstiklal Marşı’dır. İstiklal marşı ülke düşman işgalindeyken milli eğitim bakanlığınca yarışma düzenlenir o dönemde gazetelerde yayınlanır. Mehmet Akif Ersoy yarışmaya katılan şairlerden biridir. Yazdığı İstiklal Marşımız, TBMM tarafından kabul edilir. Türk milletine korkma diye seslenerek bağımsızlığını sonsuza dek savunacağını vurgular. Marşın bütünü ile Türk tarihinde yapılan haksızlıklar, verilen mücadeleler, kararlılıkların hepsini içinde barındırır. Vatanı korumanın önemi ve gereklilikleri hepsi mısralara dökülmüştür.

İstiklal marşımız çalındığında hepimizin içi gurur ve coşku ile dolar. Geçmiş günleri hatırlar yaşadıklarımızı hatırlarız, geçmişimize karşı duygularla dolar taşarız. Her Türk gencinin okuyarak benimsemesi gereken marşımızdır. Türkler tarafından tarihin nasıl yazıldığı kelimesi kelimesine anlatılır. Unutulmamalı ki İstiklal Marşı yazılırken cephede şehitlerimizin kanı akıyor, her karış vatan toprağında marşımız bağımsızlığı simgelediğidir. Atalarımız marşımızı dinleyerek göğüsleri gururlanıp vatanımıza sahip çıkmışlardır.
 


Üst Alt