İstihbarat görüntülerini ABD'li Predatorlar'dan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
İstihbarat görüntülerini ABD'li Predatorlar'dan



[h=2]Sınırdaki 40 kişilik insanın görüntüsünü ABD'den alınan Predatorlar verdi.[/h]
PKK'nın ünlü Haftanin kampının bulunduğu bölgeden Türkiye'ye geçmeye çalışırken vurulan 35 vatandaşımızla ilgili görüntünün ABD'den alınan Predatorlar tarafından verildiği ortaya çıktı...


Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Aşiretle görüşme önceki sonraki haber TSK, kalabalık bir PKK'lı terörist grubunun Türkiye sınırları içinde eylemde bulunacağı istihbaratı üzerine teyakkuza geçti. Son birkaç gündür Irak'ın kuzeyinde kampının bulunduğu Haftanin bölgesinden Türkiye sınırına doğru yoğun bir hareketlilik yaşandığı bilgisi değerlendirmeye alındı. ABD'den alınan insansız hava araçları Predatorlar da bölgeye doğru havalandı.


[h=4]İKİ F-16 HAVALANDI[/h] Predatorlar, 48 saat boyunca Haftanin-Uludere hattı ve bölgedeki hareketliliği izledi. Son olarak kalabalık bir grubun Türkiye sınırına doğru yaklaştığına ilişkin görüntüleri Batman'daki değerlendirme merkezine iletti. PKK'lı teröristlerin, Türkiye'ye silah ve eylemlerde kullandıkları malzemeleri katırlarla getiriyor olması, grubun PKK'lı olduğu izlenimini güçlendirdi. Bunun üzerine Diyarbakır'dan havalanan iki F-16 savaş uçağı, kalabalık grubun üzerine bomba yağdırdı. Bombalanan insanların PKK'lı teröristler değil de, kaçakçılık yapan köylüler olduğu bilgisi, görüntülerin daha derinlemesine incelenmesine yol açtı.


[h=4]YIRTICI VE KATİL[/h] Edinilen bilgiye göre 48 saat boyunca gözlenen ve Genelkurmay'a da iletilen görüntülerin 4 saatlik özeti sayılabilecek bir bölümü Başbakan Erdoğan'a da izletildi. Genelkurmay kanadında, PKK'lı teröristlerin, köylülerin arasına sızarak sınırdan geçmeye çalışıp çalışmadıkları araştırılıyor. Predatorlar, son iki yılda Pakistan ve Afganistan'da 97 uçuş gerçekleştirdi. Bunların 85'inde sivil insanları öldüren Predatorler, "Katil" olarak da adlandırılıyor.


[h=4]PENTAGON ÖZÜR DİLİYOR[/h] ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Predatorlar'ın Pakistan ve Afganistan'daki skandal operasyonları nedeniyle birçok kez özür diledi. Amerikan medyası da bu araçları başarısız buluyor.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt