İstenmeyen SMS'ler artık son bulacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
İstenmeyen SMS'ler artık son bulacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci cep telefonu kullanıcılarını rahatsız eden istenmeyen SMS'leri engellemek adına, 2018 yılında yeni bir sistem başlatacaklarını açıkladı.


Cep telefonu kullanıcılarının uzun bir süredir yaşadığı istenmeyen mesaj sorunu, akıllı cep telefonlarıyla birlikte hat safhaya ulaşırken bu mesajların engellenmesi için devlet çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye başlamıştı. Konuyla ilgili tüm çalışmalara rağmen kesin bir sonuç elde edilemezken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci istenmeyen mesajları engellemek adına yeni bir sistem kurduklarını dile getirdi.



Kullanıma sunulan bu yeni sistemle birlikte artık ticari elektronik iletilere ilişkin süreçler tek bir platformu üzerinden yönetilebilecekken, böylece mevzuata uygun şekilde ileti gönderiminin gerçekleştirilmesi ve vatandaşların rahatsızlığının önlenmesi sağlanacak. Bu sistemin 2018 yılı itibariyle kullanılmaya başlanılacağından söz edilirken, bu sistem sayesinde tüm bilgilerin tek bir başlık altında toplanması nedeniyle şikayetlere çok daha hızlı şekilde cevap verileceği ve rahatsızlık sorununun ortadan kaldırılacağı söylenildi.



İstenmeyen reklam amaçlı mesajların geçen yıl itibariyle yasaklandığından söz eden bakan, 328 bin SMS, 7 bin e-posta, 21 bin sesli arama olmak üzere toplamda 356 bin şikayetin incelendiğini söyledi. Geçen yıl 12 milyon TL'den daha fazla ceza kesildiğinden söz edilirken, bu yıl ise izinsiz olarak gönderilen reklam SMS'lerinin cezasında arttırım yapılacak.



Gerçekleştirilecek olan bu arttırımla birlikte izinsiz olarak SMS gönderimi gerçekleştirenlere 5 bin ile 20 bin TL arasında bir ceza kesileceği ve ilk defa bunu yapanların 5 bin TL devam edenlerin ise katlanarak 20 bin TL'ye kadar ceza alacağından söz edildi.
İstenmeyen SMS'ler artık son bulacak
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA. ve köprülü


yeumyang

yeumyang

Moderator
İnşallah engellenir güzel olur
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Ne 5 bin, ne 20 bin. En az 100 bin lira ve üzerinde ceza verecen ki caydırıcı olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bana da arada geliyor bunlar ama bakalım tam olarak kökü ne zaman kuruyacak :hmmm
 


Üst Alt