İşte Symbian Belle

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fireman87

fireman87

Üye
Widgetlar tema vesaire oldukça hoş görünüyor, umarım nokia'yı eskiye döndürebilir :oke:

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Son yaşanan olaylardan, ve de bloga yazılan yorumlardan sonra benim de birkaç şey kafama takılmamış değildi. Bu nedenle de Nokia'da çalışan arkadaşlarıma sordum (Shop'ta çalışıyorlar) N9 ile ellerinde henüz somut bir kanıt olmadığını söylediler. Fakat, devam ettiklerinde Nokia N9'un ağırlıklı olarak -bu kelimeye dikkat- MeeGo olacağını öğrendim. Yani MeeGo tabanını kullanacaklar. Fakat Nokia Symbian'dan vazgeçmeyerek aralara Anna'dan birkaç şey serpiştirmiş. Kısaca, yeni N Serisi telefonumuz bir kırma olarak gelecek! Bu da tüm tartışmaları, kısaca polemiği açıklıyor. Symbian Belle konusuna gelince, bunun belki de bir şehir efsanesi bile olabileceğini, bunun nedenininse Nokia'nın ağırlıklı olarak WP 7 telefonlara başlamasıymış. Aynı zamanda da yakında güncelleme gelmeyecek, çünkü merkezdeki Symbian çalışanları bile atılmak üzerelermiş. Bu nedenle de Symbian Belle ve Nokia N9 ile ilgili yazılarımda, aslında yalnızca Nokia N9 ile ilgili olan yazımdaki Symbian Belle'yi Anna aromalı MeeGo olarak algılayın.Kim bilir, belki bu "Anna Aromalı" MeeGo, MeeGo Belle olabilir. "alıntı"
Dostum forumda belle kullanan arkadaşlar var sızdırılan alpha sürümünü kullanıyorlar bu belle'nin çıkacağı anlamına gelir ve n9'un meego kullanacağı 20 haziranda ilk tanıtıldığında kesinleşmişti. Aksine meego'nun symbianla alakası bile yok, tek ortak yönleri ikonlar ki bu ikonlar artık anna ikonu olarak görülmemeli, nokia'nın kullandığı standart ikon bu artık. Birde QT platformu. QT sayesinde symbian uygulamaları meego'ya kolayca portlanabilecek.

milestone

milestone

Üye
3 defa elimde nakit para olmasına rağmen n8 almaya ramak kalmışken nokia shopun kapısından döndüm,sürekli tereddüt ettim, şu son bir aydır diğer markaların çıkardığı telefon incelemeleri ile nokia n8 inceleme videosunu izliyorum sürekli, bir nokia fanı olarak bu beni çok üzsede şuan android bir telefon dışında telefona para harcamak gereksiz bir lüksten öte değil benim için... umarım kısa bir sürede nokia ani bir atağa kalkar,

01kubi

01kubi

Üye
Nokia bu işten vazgeçecek olsa symbıan ve megoo desteğini çok çabuk kesip w7 telefonlara yönelirdi.Benim nacizhane görüşüm nokia tabanda microsoftla yani donanım anlamında olgunlaşıp belki ilerde ortak olarak paçal bir telefon çıkarabilirler.Zaten gidişat onu gösteriyor markalar öyle bir anda kazanılmıyor.Teknik olarak global gelişmelerde zaten 2012 yılından itibaren bence tüm telefonlarda 1 ghz çift çekirdek 1ghz ram gibi hatta grafik mucizeleri olacağını düşünüyorum ama pazarda nokia-w7-htc-samsung-lg-sony bu markalar öyle fan olan arkadaşların dediği gibi battı gitti diye birşey yok sadece yatırım senkronizasyonu bence örnek olarak lg nin sesi çıkmıyordu tel piyasasında birden bire 3d optimus ile şuan donanım anlamında rakipsiz bana göre aynı lg tv patlaması yaptı bu sene satış rakamları samsung ve sonyi geçeceğini sanıyorum.Kısaca arkadaşlar böylesine büyük markaların ilerde göreceğimiz üzere bibirleri ile yarış içinde olacakları ve biz son kullanıcıların daha çok göreceği teklojilerin geleceğini kesin gözüyle bakıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...