İşte Sigara Içilemeyecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İşte Sigara Içilemeyecek Yerler
Yeni yasa tasarısında sigara içilemeyecek yerler genişletildi!
Meclis, sigarayı toplumsal hayattan çıkarmaya hazırlanıyor. Hazırlanan yasa teklifine göre kamu binalarında, lokanta, kafe, düğün salonu ve alışveriş merkezlerinde sigara içilemeyecek.
<div align="center"></div>
Taksi dahil, toplu taşıma araçlarının tümünde de sigara içmek yasaklanıyor. Özel araç sürücüleri de, yanlarında sigara kullanmayan biri bulunduğu taktirde sigara içemeyecek.

Meclis Sağlık Komisyonu&#39;ndan geçen 10 maddelik yasa teklifi, sigara tiryakilerinin yaşamını zorlaştıracak. Yasa teklifi ile tütün ürünlerinin içilmesi yasaklanan yerlerin kapsamı genişletildi.

Buna göre:
- Kamu binalarında
- Spor ve sosyal amaçlı kulüp ve derneklerde
- Lokantalarda
- Alışveriş merkezlerinde
- Kongre, toplantı ve konferans salonlarında
- Kafelerde
- Bilardo, bowling salonlarında
- Özel işyerlerinde
- Mezarlıklarda
- Taksilerde
- Karayolu, demiryolu, deniz ve havayolu taşıma araçlarında

Kapalı mekanlarda sigara içenler için tecrit alanları oluşturulacak. Bu alanların havalandırma tertibatına sahip olması koşulu aranacak. Aynı durum oteller için de geçerli olacak.

Denizyolu taşıma araçlarının sadece güvertelerinin bir bölümünde sigara içilebilecek aynı koşul açık hava etkinliklerinin seyir yerleri için de geçerli olacak.

Tütün ürünlerinin reklam ve tanıtımını da yasaklayan kanun teklifi, üretici firmalara sponsorluk ve promosyon yasağı getiriyor.

18 yaşından küçüklere satışa ağır ceza
18 yaşından küçüklere sigara satışı ağır cezalara tabi tutulacak. Sigarayı yalnızca satış belgesi olanlar dolap içinde dışarıdan görünmeyecek şekilde satışa sunabilecek.

Yere izmarit veya sigara paketi atmak da ağır para cezası nedeni olacak. Televizyon programlarının hiçbirinde sigara içenlerin görüntülerine yer verilemeyecek.

Televizyon ve radyolara ayda 90 dakika sigaranın zararları ile ilgili program yapma zorunluluğu getiriliyor ve kanun teklifi ile polis, asker, zabıta gibi üniforma giyenlerin kamuya açık alanda sigara içmeleri yasaklanıyor.

Yasaklara uymayanlara hapis veya para cezası verilecek. Para cezaları 100 ile 1 milyon 250 bin YTL arasında olabilecek.

28 Ocak 2006 - 00:35 148

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ben sigaray&#305; b&#305;rakmak üzereyim, ne mutlu bana ki bu yasaya denk gelmeyece&#287;im. 17 ya&#351;&#305;nday&#305;m, 9 ya&#351; ça&#287;lar&#305;m&#305; hat&#305;rl&#305;yorum da ... &#304;çenlere üzüldüm &#351;imdi bak.

Babam bu yasadan sonra çok ceza paras&#305; verecek gibi duruyor. Haberi okudu güzel bir sitem etti.

iceboy

iceboy

Üye
Cok guzel olmus... Bu yasalar yurt dislarinda da yururluge girecekdi guya&#33; Amerika da bir yerde tam olarak bilmiyorum neresi ama sokakda bile icmek yasakmis&#33;

Birde benim yatak odami da yasaklasalar&#33; lol Neysaki ben bagimlisi degilim yau&#33;&#33;&#33;&#33;

darkred

darkred

Üye
valla nerelerde içilebilirmiş onları açıklasalar daha kısa bir liste olurmuş bence

gknky

gknky

Üye
Yeni yasa tasarısında sigara içilemeyecek yerler genişletildi&#33;

Meclis, sigarayı toplumsal hayattan çıkarmaya hazırlanıyor. Hazırlanan yasa teklifine göre kamu binalarında, lokanta, kafe, düğün salonu ve alışveriş merkezlerinde sigara içilemeyecek.

Taksi dahil, toplu taşıma araçlarının tümünde de sigara içmek yasaklanıyor. Özel araç sürücüleri de, yanlarında sigara kullanmayan biri bulunduğu taktirde sigara içemeyecek.

Meclis Sağlık Komisyonu&#39;ndan geçen 10 maddelik yasa teklifi, sigara tiryakilerinin yaşamını zorlaştıracak. Yasa teklifi ile tütün ürünlerinin içilmesi yasaklanan yerlerin kapsamı genişletildi.

Buna göre:
- Kamu binalarında
- Spor ve sosyal amaçlı kulüp ve derneklerde
- Lokantalarda
- Alışveriş merkezlerinde
- Kongre, toplantı ve konferans salonlarında
- Kafelerde
- Bilardo, bowling salonlarında
- Özel işyerlerinde
- Mezarlıklarda
- Taksilerde
- Karayolu, demiryolu, deniz ve havayolu taşıma araçlarında

Kapalı mekanlarda sigara içenler için tecrit alanları oluşturulacak. Bu alanların havalandırma tertibatına sahip olması koşulu aranacak. Aynı durum oteller için de geçerli olacak.

Denizyolu taşıma araçlarının sadece güvertelerinin bir bölümünde sigara içilebilecek aynı koşul açık hava etkinliklerinin seyir yerleri için de geçerli olacak.

Tütün ürünlerinin reklam ve tanıtımını da yasaklayan kanun teklifi, üretici firmalara sponsorluk ve promosyon yasağı getiriyor.

18 yaşından küçüklere satışa ağır ceza
18 yaşından küçüklere sigara satışı ağır cezalara tabi tutulacak. Sigarayı yalnızca satış belgesi olanlar dolap içinde dışarıdan görünmeyecek şekilde satışa sunabilecek.

Yere izmarit veya sigara paketi atmak da ağır para cezası nedeni olacak. Televizyon programlarının hiçbirinde sigara içenlerin görüntülerine yer verilemeyecek.

Televizyon ve radyolara ayda 90 dakika sigaranın zararları ile ilgili program yapma zorunluluğu getiriliyor ve kanun teklifi ile polis, asker, zabıta gibi üniforma giyenlerin kamuya açık alanda sigara içmeleri yasaklanıyor.

Yasaklara uymayanlara hapis veya para cezası verilecek. Para cezaları 100 ile 1 milyon 250 bin YTL arasında olabilecek
(alıntıdır)

®BiGDeViL®

Kapalı Hesap
geriye 1 yer kalıyomu ??

isok

Üye
ayrıca otomobillerde de yasakmış hoş ben içmiyorum ama bana bu otomobildeki yasak bariz şekil mantıksız geldi&#33; thankS&#33;..

gknky

gknky

Üye
cidden otomobilde nasıl içemicez ?
valla bu gdişle işimiz zor cidden...

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bunlar Türkiye&#39;de olur mu sizce?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...