İşte ölmeden önceki son görüntüsü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
İşte ölmeden önceki son görüntüsü
Filistin yanlısı İtalyan aktivist ölü bulundu

Hamas İçişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Gazze’de kaçırılan İtalyan aktivist ve gazeteci Vittorio Arrigoni’nin ölü bulunduğunu duyurdu. Arrigoni'nin öldürülmeden önce çekilen videosu YouTube'da yayımlandı.

Açıklamada, polisin yapılan soruşturma kapsamında 36 yaşındaki aktivistin tutulduğu yeri tespit ettiği ancak bu adrese gittiklerinde Arrigoni’yi ölü bulduğu ifade edildi. Otopside Arrigoni’nin polisin baskınından saatler önce ölmüş olduğu ortaya çıktı.

Arrrigoni ölmeden birkaç saat önce, YouTube’da bir videosunun yayımlandı. Söz konusu videoda, Arrigoni’nin gözleri bağlı, yanağında darp izine benzeyen bir kızarıklık var ve elleri arkasında bağlanmış durumda.

Görüntüde yer alan Arapça altyazıda, Hamas’ın daha önce tutukladığı Heşam El Saeddni’yi Perşembe günü gece saat 23.00’a kadar serbest bırakmaması halinde Arrigoni’nin öldürüleceği tehdidinde bulunuluyor.

Videodaki altyazılarda ayrıca, İtalya için, “silahları hala Müslüman topraklarda bulunan kafir ülke” tanımı geçiyor.

Arrigoni’nin bağlı olduğu Uluslararası Dayanışma Hareketi’nden Alfredo Tradardi, İtalyan aktivisti öldürenlerin El Kaide’den ilham alan bir militan örgüt olabileceğini ifade etti.

Arrigoni’nin Filistin mücadelesinde neredeyse 10 yıldır yer aldığı ve son iki yıldan bu yana Uluslararası Dayanışma Hareketi’nde görev yaptığı belirtildi.



Hürriyet
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt