denizci535
Üye
-
Konu Sahibi
-
galiba optimus 2 yi kullaniyorsun...
Şimdi fanlik gibi olmasın ama youtube ta boy boy videolari var isteyen bakar gorur, android yüklenmiş n900, ayni anda baslatilan asphalt 5 i galaxy s ten yaklaşık 10 saniye önce acıyor ve oynamaya başlıyor, ve android n900 için hergün geliştirilmeye devam ediyor yakında telefon özelliklerini de dört dörtlük kullanacak hale gelir diyorum, aynı zamanda yine Youtube ta n900 için çalısmaları devam eden ve sonlandirilma aşamasında olan ve mükemmel görünen meego da devreye girmek üzere ve meego nun arkasinda tum ciddiyetiyle duran dunya devi olan intel var bmw var ve aslinda pek su yuzune cikmamis olan bir cok buyuk guc var, ayni zamanda n900 maemo yuda kullanıyor ve dünyada official olarak çift işletim sistemine sahip tek cihaz n900, hatta buna ileride dahada iyi olacak sekilde üçüncü olarak android bile eklenmiş sayilabilir.
Tüm bunların sonunda denizci kardes, motorola Atrix inanılmaz batarya sömüren ve 1950 ma gibi devasa bataryasina ragmen cabuk sarji bitirmesinden dolayi asiri şikayet alan bir cihaz, diğer özellikleri iyi ama sen n900 un şarjından sikayetcisin bu yüzden Atrix i kizip camdan atabilirsin, HTC desire HD de şarjı n900 den çabuk biten bir cihaz, Samsung galaxy s ise sarj suresi olarak neredeyse n900 ile aynı özelliklere sahip bir cihaz ama n900 ile basarirken galaxy s ile yahoo games e giremezsin, Java tabanli maillere de üçüncü parti Java yazılımı kullansan bile giremezsin, n900 un yarısı kadar kaliteli fotograf cekemezsin haberin olsun
----------Eklendi @ 03:04:08 ---------- Yazıldı @ 02:17:36 ----------
N900 ile ilgili birkaç gözden kaçan önemli bilgi
N900 cpu arm cortex 8 in 600 MHZ olan versiyonunu kullanır ve bu cpu nun en ust modeli ise 1 GHZ dir yalnız dikkat edilmesi gereken şey neden aynı iki cpu nun birbiri arasında neredeyse iki katı hiz farki olan farklı modelleri oldugudur ki bunun yanıtının profesyoneller tamamen taktik olduğunu soyluyorlar ve üreticinin ürettiği bir ürünü önce düşük olarak lanse edip ürün satılmaya başlayıp zaman ilerledikçe hesapta daha hizlisini lanse ederek aynı üründen hic degistirme ve arastirma gelistirme yapmadan birden fazla ticari başarıyı hedeflediğini söylüyorlar ki bunun doğruluğu ortada çünkü mademki ikiside arm cortex 8 ve 600 MHZ dediğin 1 ghz e çıkıyor ve yüzde altmış güç arttırımına gidildiği halde nedense hiç hasar görenine rastlanmıyor ve diğer taraftan 1 GHZ dediğin model ise nedense yüzde on bile artmiyor, oldukça ilginç değilmi ?
Aslında ilginç olan bir şey yok çünkü 600 olanla 1000 olan zaten aynı sadece ticari olarak aynı cpu nun sadece etiket olarak ve sadece ticari amacli farklı hızda olanları var o kadar
Sonuc olarak n900 aslında 1 GHZ teknolojiye sahip ama adı 600mhz
----------Eklendi @ 03:19:58 ---------- Yazıldı @ 03:04:08 ----------
Yine başka bir yanlış lanse edilen teknik bilgi var o da n900 un sadece 256 mb bir ram belleğe sahip olduğu, ve bunun gunumuzde son derece komik anlamda zayıf olduğu
Biraz daha bilgili olanlar ise n900 un 256mb ram belleğinin yanında 768 mb daha virtual belleğe sahip olup toplamda 1 gb ram e sahip olduğunu, 256 mb ile ilgisi bile olmadıgını söylediklerinde aldıkları yanıt ise virtual belleklerin yavaş olduğu dolayısıyla fazla ise yaramayacağı yani n900 un yinede 256 mb ram olduğu olmakta
Bu yanlısı düzeltmekte de fayda var
Virtual bellekler normal bilgisayarlardan kalma bir kavramdır ve dogrudur ram e gore oldukca yavastirlar, ama gözden kaçan husus virtual belleğin bilgisayarlarda hard disk oldugu ve bu yüzden yavaş olmasının normal oldugudur ana cep telefonlarında hard disk yoktur ve onun görevini de hafıza entegreleri ustlenmistir yani cep tellerindeki virtual belleğin hızı ram ile aynıdır dolayisyla n900 un ram belleği 256 falan degil bal gibi 1gb tir.
Üstelik n900 ana hafızadan kullanılan 2gb rom belleğe sahiptir ki bu da günümüzün ultra ileri cihazlarından olan Atrix ile aynıdır
----------Eklendi @ 03:29:59 ---------- Yazıldı @ 03:29:34 ----------
----------Eklendi @ 04:06:46 ---------- Yazıldı @ 03:31:43 ----------
Son olarak bu kadar uzun mesajı iPad ile yazmıştım birkaç defa ekleme yaptıktan sonra mesajı en son kaydedip çıktığımda gördüm ki mesaj defalarca yinelenmis durumda ve bu yüzden tekrar eden kısımları silmek istedim ama iPad ile açtığım düzenleme ekranının en altına kadar inebilmem ve fazladan tekrarlanan kisimlari oradan silmeye başlamam bir türlü mümkün olmadı çünkü gördüm ki iPad te öyle bir yetenek yoktu bu defa bende ayni islemi bir de n900 ile denemek istedim ve ipad ile basaramadigim mesajin tekrarlayan kısımlarını n900 ile silmeyi başardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?