Zamanında ne haberler çıktı. Yok nokia battı yok nokia daha ayaklanamaz falan şimdi yapılan telefonlara bak 768*1280 oled kocaman ekranlar , o biçim kameralar , çekirdek sayısını arttırmalar . Keyifli telefonlar yapmaya başladı. Şu androidide geçtimi wp tamamdır : )
Windows phone şu haliyle bile Android'den daha stabil durumda zaten, öyle aman aman bir eksiği yok. Yeni bir işletim sistemi için mağazanın ilerleyişi de gayet tatmin edici, bence Wphone zamanla en popüler mobil işletim sistemi olma potansiyeline sahip.
Üzerinde Nokia'nın özel görüntüleme çipi ve 2 GB RAM yer alıyor.
AMOLED olan ekran 4.8 inç büyüklüğünde, ClearBlack ve PureMotion HD+ teknolojilerine sahip ve 768x1280 çözünürlüğünde.
Ekran camı Corning Gorilla Glass 2.
Mikro simkartla çalışan modelde 64 GB dahili hafızanın yanı sıra mikro SD kart özelliği de bulunuyor.
Cihazın arka tarafında Xenon flaşlı 10x kayıpsız dijital zum yapabilen Carl Zeiss mercekli 41 megapiksellik kamera yer alıyor.
Kamerada aynı zamanda ND filtresi, otofokus, yer etiketleme, yüz tanıma ve panaroma özellikleri bulunuyor. Üstün gürültü engelleme ve düşük ışık performansına sahip.
Cihazın kalınlığı 8,5 milimetre ve ağırlığı 180 gram.
Bataryası 2500 mAh olan telefonun, kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.
AYLAR ÖNCE DÜŞÜNÜLMÜŞ BU KONSEPT ŞU AN GÖZÜME ÇOK GERÇEKÇİ GÖRÜNDÜ NEDENSE
Bu arada az önce tasarlayan adamı facebook'ta arattım.
64gb dahili hafıza ve üstüne ekstradan Micro sd özgür hocam benim bir sorum olacak simdi bu kameramın 41megapiksel olma imkanı varmı birde sensörlü olma ihtimali ne kadar bunların cvpını verirsen sevinirim
64gb dahili hafıza ve üstüne ekstradan Micro sd özgür hocam benim bir sorum olacak simdi bu kameramın 41megapiksel olma imkanı varmı birde sensörlü olma ihtimali ne kadar bunların cvpını verirsen sevinirim
Söylentiler cihazın 32 GB olacağı yönünde.
Ancak mikro SD kart desteği olup olmayacağı henüz belli değil.
(Yüksek çözünürlüklü kameradan dolayı muhtemelen SD kart desteği koyacaklardır diye düşünüyorum)
Kameranın tıpkı Nokia 808'deki gibi 41 megapiksel olacağı kesinleşti gibi.
(Biraz daha gelişmiş teknoloji ve yeni algoritma kullanarak zoom kayıpsızlığını ve düşük ışık performansını iyice artırmışlar sanırım)
Söylentiler cihazın 32 GB olacağı yönünde.
Ancak mikro SD kart desteği olup olmayacağı henüz belli değil.
(Yüksek çözünürlüklü kameradan dolayı muhtemelen SD kart desteği koyacaklardır diye düşünüyorum)
Kameranın tıpkı Nokia 808'deki gibi 41 megapiksel olacağı kesinleşti gibi.
(Biraz daha gelişmiş teknoloji ve yeni algoritma kullanarak zoom kayıpsızlığını ve düşük ışık performansını iyice artırmışlar sanırım)
yok özgür abi sorduğum 2.ci soruyu tam olarak anlamadın bu lumia 909'un kamerası 41megapiksel yada 41 megapiksel sensörlü mu olma ihtimali daha yüksektir
Ben şunuda söylemek istiyorum Nokia samsung'u geride bırakmak zorunda yazılım olayına karışamasada en azından donanım olarak S4 den iyi olmalı ekran vs