Işte iPhone 5 'in Duyurulan özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
    Konu Sahibi
Işte iPhone 5 'in Duyurulan özellikleri

Merakla beklenilen iPhone 5'in ne zaman piyasaya sürüleceği ve neye benzeyeceği konusunda gün geçtikçe daha fazla spekülasyon ortaya atılırken, Foxconn şirketinden bir yetkili; "iPhone 5, Samsung Galaxy S III'ü utanç içinde bırakacak" dedi.

Japon teknoloji sitesi Macotakara, iki gün önce iPhone 5’e ait olduğunu ileri sürdüğü arka panele ait bir fotoğraf yayımladı. Aynı gün içinde, bu sefer GottaBeMobile sitesi yeni iPhone’a ait olduğu düşünülen prototipin arka panelini gösteren bir fotoğraf yayımladı.

Analistler, piyasaya sürüleceği tarihin yaklaşmasıyla iPhone 5’in en büyük rakibi Samsung Galaxy III’ün karşısına nasıl çıkacağı konusunda daha da derin tartışmalar yapıyor. S III, bugün tüm akıllı telefonlar için kesin olmasa da, Android tabanlı telefonların en iyisi olarak kabul ediliyor. S III, birkaç ay önce küresel akıllı telefon nakliyatında birinciliğe yükselen Samsung’un satışlarını iyice artıracak. En büyük akıllı telefon üreticisi unvanını koruyan Apple ise ABD piyasasının kapılarını Samsung’a kapatarak küresel rekabette açık vermemeye çalşıyor.

“SAMSUNG’U YENMEK İÇİN EN BÜYÜK KOZ”

En önemli soru ise iPhone 5’in piyasaya sürüldüğü zaman S III’ün kazandığı nüfuzu silip silemeyeceği. Bilindiği gibi iPhone’lar Çin’deki Foxcoon fabrikalarında üretiliyor. Foxconn’un bünyesinde bulunan Hon Hai’nin CEO’su Terry Gou, birkaç ay içinde satışa sunulması beklenen yeni iPhone için çok iddialı konuştu.

Gou, Cnet sitesine, “Apple, Samsung’u yenmek için tarihinin en büyük çabasını gösterdi... iPhone 5, S III’ü utanç verici bir duruma düşürecek” dedi.

İŞTE iPHONE 5 BEKLENTİLERİ:

Arka paneli alüminyum ve cam kaplama olacağı iddiasının dışında, analistlerin iPhone 5 beklentileri şöyle:

BATARYA ÖMRÜ

Reghardware sitesine göre, Apple artan baskılar nedeniyle yeni iPhone’da daha güçlü bir batarya sunacak. Çin merkezli Sina sitesine göre, talep o kadar yüksek ki, üretilmesi gereken batarya miktarı talebin sadece yüzde 70’i civarında. Bunun nedenlerinden biri, kalitenin Apple’ın talep ettiği gibi olmaması. Sina, üretim kapasitesine bakarak, iPhone 5’in Eylül ve Ekim’de piyasaya sürüleceğini öne sürdü.

9to5Mac sitesi, iPhone 5’in batarya gücünden tasarruf etmek için Broadcom 4334 kablosuz çip kullanacağını öne sürdü. Çip aynı zamanda Wi-Fi, Bluetooth 4.0, FM radyo içerecek.

TASARIM

iPhone’un bugüne kadar piyasaya sürülen dört modeli, 8,9 cm ekran genişliğine sahip. Apple’ın, en son modelinde birçok akıllı telefon üreticisinin tercih ettiği gibi 10 cm ekran genişliğini benimseyeceği düşünülüyor. Ekran çözünürlüğü tahmini ise 1,136x640 piksel. iLounge sitesine göre, ekranın eni 5 cm olmayacak. Sitenin öne sürdüğü ölçüler 125 mm x 58.5

3D KAMERA VEYA OPTİK ZOOM

iTechPost sitesine göre, yeni iPhone’da 3D kamera olacak. Site, bir Apple çalışanının yeni telefonun prototipini bile kendilerine sunduğunu iddia etti. iTechPost, iPhone 5’in iki kamera değil, 3D kamera kullanacağını ve AirShare uygulamasıyla fotoğraf ve videoların 3D görünüme çevrilebileceğini ifade etti.

ABD Patent Bürosu’nun internet sitesine ise Apple’ın kamerasını “bir üst seviyeye taşımayı istediğine” yönelik planlar bulunduğu iddia edildi. Kameranın, cihaza monte edilebilen, optik unsurlarla donatılmış yeni bir hal alabileceği öne sürüldü.

Arka panelde kendi küçük bataryasından enerji alarak çalışacak olan kamera, iPhone 5 için oldukça havalı bir aksesuar olarak ortaya çıkabilir.

Alıntıdır...

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Cok Fazla Detay Yok .. Ama Yinede Tesekkurler ..

Apple Ve Urunlerini Sevmem .. Ama Neymis Bu IPhone 5 Ciksinda Gorelim Bakalimm

codblackops2

codblackops2

Üye
Tasarımı süpeer :)

cyber

cyber

Üye
optik zoom mu yok artık

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
_RYUK_

_RYUK_

Üye
beyin ameliyatıda yapacak mi :)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Bakak görek :D

lolaman

lolaman

Üye
Ben İPhone karşıtıyım hiç düşük bütçe için telefon üretmiyor.

Elektr0

Elektr0

Üye
bunlarda boş konuşmayı sevenler ekibine kaltıldı orta da bişi yok ''iPhone 5, S III’ü utanç verici bir duruma düşürecek” demiş iyi etmiş...+ olarak samsung gerçekten başarmış...artık apple samsung'un rakibi olmak için çalışıyor gibi...
vede 2. + olarak 4.1 jb ile işleri zor bu çocukların ...

- - - Eklendi - - -

bu gün iphone kullanmak isteyen ve maddi sıkıntısı olanlar eski modelleri tercih ediyor mesela iphone 3gs ...

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
    Konu Sahibi

Haklısın düşük bütçelileri düşünmüyor. Her telefonda her zaman en yüksek kaliteyi, en iyi malzemeleri kullanıyor bundan olsa gerek..
Fakat samsung ise herkese ulaşmaya çalışıyor iyi yapıyor ama şu eksiklik ve hataları düzeltse daha iyi yapacak

Kerim.

Kerim.

Üye
bu gün iphone kullanmak isteyen ve maddi sıkıntısı olanlar eski modelleri tercih ediyor mesela iphone 3gs ...
o da doğru ama o fiyata samsungun veya sony'nin çok iyi telefonları var.ve onlar dururken 3gs almak mantıklı değil.

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
Elektr0

Elektr0

Üye
o da doğru ama o fiyata samsungun veya sony'nin çok iyi telefonları var.ve onlar dururken 3gs almak mantıklı değil.

yok al demiyorum zaten alıyorlar diyorum ...senin dedigin gibi sony ve samsung'ta daha iyi modeller bulunmakta..

VKUCUKSAHİN

VKUCUKSAHİN

Üye
Yukarda bi arkadaşın dediği gibi ilerde ameliyat felan yapacaksa şimdikten alalım. İlerde çıkacak uygulamalarla felan kendi kendimizi iyileştiririz :D Böylece doktora gitme devri, Sıra bekleme derdi biter :ehe Hadin hayılısı..

Elektr0

Elektr0

Üye
Haklısın düşük bütçelileri düşünmüyor. Her telefonda her zaman en yüksek kaliteyi, en iyi malzemeleri kullanıyor bundan olsa gerek..
Fakat samsung ise herkese ulaşmaya çalışıyor iyi yapıyor ama şu eksiklik ve hataları düzeltse daha iyi yapacak

kalite ve iyi malzeme degil söz konusu olan.... giriş ve orta seviye modellerin de kalitesi ve iyi malzemeleri var sadece donanım olarak düşük oluyorlar...giriş orta ve yüksek seviye ürünler donanım özelliklerine göre yerlerini alırlar...

codblackops2

codblackops2

Üye
iphone düşük bütçeler için teldfon üretse batar emin olun :oke:

lolaman

lolaman

Üye
bunlarda boş konuşmayı sevenler ekibine kaltıldı orta da bişi yok ''iPhone 5, S III’ü utanç verici bir duruma düşürecek” demiş iyi etmiş...+ olarak samsung gerçekten başarmış...artık apple samsung'un rakibi olmak için çalışıyor gibi...
vede 2. + olarak 4.1 jb ile işleri zor bu çocukların ...

- - - Eklendi - - -

İphone 3gs diyosunda o da artık bu devirde alınacak bir telefon değil.700 tl ona vereceğime Galaxy W alırım

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
    Konu Sahibi

yok al demiyorum zaten alıyorlar diyorum ...senin dedigin gibi sony ve samsung'ta daha iyi modeller bulunmakta..

ben 3gs - neo v ve galaxy w arasında kalmıştım bu modeller 3gs den üstün özellik taşımasına rağmen 3gs daha stabil bu yüzden tercihim bu oldu. Galaxy w desen donuyor kasıyor sevmedim, Neo v iyi fakat Android için 512ram yetersizdir diye düşünüyorum 200ü OS kullansa bir 150 de CPU alsa 350 oldu geriye kaldı 160 , android oyunları zaten çok ram yiyor ısınma neo da sorun yaratabilir çünkü duyduğum kadarı ile plastiğine iyi gözüyle bakmıyorlar fakat Neo V de güzel bir model alıcak varsa 3gs ile neo v arasında kalan oyun vb istiyorsa neo v alsın oyun konusunda 3gs'yi pek tavsiye etmem şuanlık tüm oyunları sorunsuz açıyor, çalışırıyor fakat i5 çıktığında ona dizayn edilen oyunları büyük ihtimal açamayacak ama diğer özellikler bakımından 3gs de iyi telefon bir de Neo V 4.0.4ics de çok sorun çıkartmış (donma, kasma, yavaşlama, ram , ısınma) 4.0.4 iyi gelmeyecekse android iyi olmaz diye düşündüm bu yüzden sebebim 3gs

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
    Konu Sahibi
Zaten Apple'ın hedef kitlesi her zaman zenginler olmuştur düşük bütçelileri düşünmez
Samsung bu yüzden en çok satılan telefon ünvanını almıştı her kitleye göre android sundu

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Zaten Apple'ın hedef kitlesi her zaman zenginler olmuştur düşük bütçelileri düşünmez
Samsung bu yüzden en çok satılan telefon ünvanını almıştı her kitleye göre android sundu
Apple üretir ise HTC gibi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt